zaterdag 30 juni 2012

Weggevertje

Vorig jaar verscheen Daphne's Diary (Nederlandstalig), een magazine over wonen, tuinen, koken, reizen, knutselen en shoppen. Het was toen alleen nog maar verkrijgbaar bij woon- en cadeauwinkels. Sinds enige tijd ligt het blad ook in de supermarkt en boekhandel.


Nr.2 heb ik gekocht en gelezen, het ziet er erg leuk uit. Klik voor het INKIJKEXEMPLAAR. Dit blad wil ik nu graag weggeven. Om kans te maken hoef je alleen een reactie te plaatsen bij dit bericht, dat kan tot en met 4 juli.


Ik heb al weer een award mogen ontvangen, dit keer de Sunshine Award van Yvonne (Sommeke). Hartelijk bedankt Yvonne, ik ben er blij mee.

vrijdag 29 juni 2012

K(n)itten

Op blogs zie je vaak katten, ze spelen regelmatig een hoofdrol. Van die foto's en verhalen kan ik volop genieten. Het is ook wel duidelijk dat ze dol zijn op quilts, brei- en haakwerkjes, die nemen ze meestal in beslag om even een dutje op te doen. Ik heb bewondering voor het geduld van hun baasjes.


Sinds dinsdag is er ook bij ons een kitten in huis. In een uur was ze geboren. Ik zag haar soortgenoot, met moeder, op het blog van Grietje Karwietje en werd op slag verliefd. Al vind ik haar nog zo leuk, het  blijft voorlopig bij deze éne kitten.

Informatie:
http://grietjekarwietje.blogspot.com/2012/06/haakpatroon-poes-met-kitten-amigurumi.html

Foto van Grietjekarwietje
 


Hebben jullie de Knittens bij CORRIE en DEES al gezien? Die zijn zo leuk! Je kunt ze breien voor  Help een Kitten met Knitten. Het patroon vind je op de site. (Website is helaas niet meer bereikbaar)

Foto van Knitten

...

woensdag 27 juni 2012

Theesalon ‘t Theeater in Den Oever


Als je lezer was van mijn oude weblog, dan ken je haar misschien al. Ik heb het over Trien van de Gest. Ze is een beetje mal, maar dat is juist haar charme. Je  kunt op theevisite bij haar, in Theesalon 't Theeater, in Den Oever (Noord-Holland). Qua afmeting is het niet groot, maar het is bijzonder en er heerst een intieme sfeer.

 
 
Trien maakt heerlijke baksels.



Ze heeft minstens 100 theesoorten op voorraad. Wat dacht je van Perzikzachte billen thee, of anti rimpel thee, het werkt absoluut niet, maar moet heerlijk smaken! Voor links- of rechtsdraaiende yoghurtthee adviseert Trien, de thee rechtsom of linksom te roeren. Zo kan ik nog veel meer soorten opnoemen.

Volgens Trien kun je thee op verschillende plaatsen drinken. Hier volgen een aantal voorbeelden. Klik op de foto, dan kun je Trien beter zien.


Er zijn ook verschillende arrangementen mogelijk, één daarvan is High Tea met cabaret, het wordt verzorgd door Trien. Zij is een roddeltante, bemoeit zich keurig met andermans zaken, kan ook wel eens uit de slof schieten. Verzorgt de gasten goed, veegt snoeten schoon, aait, bemoedigt en troost. Een bezoek aan de theesalon lijkt me een leuke ervaring. Wil je ook eens theedrinken bij Trien, bel of mail dan eerst. Praat luid en duidelijk, want Trien is hardhorend. Meer informatie en nieuwtjes, o.a. over haar nieuwe winkeltje, vind je op de website.

Informatie: https://www.theeater.nl/

Als je bij Trien gaat theedrinken, doe haar dan de hartelijke groeten van mij!



De foto's zijn van Trien.

maandag 25 juni 2012

Zondagmorgen in Bronkhorst


Nee het was niet gistermorgen, want toen bleef het maar regenen. Het was op een zondagmorgen in juni 2011. We waren toen al vroeg in Bronkhorst, zo rond kwart over tien reden wij de parkeerplaats aan de rand van het stadje op. Wandelend gingen wij verder. Er was al enige bedrijvigheid, de eerste wandelaars en fietsers passeerden ons.

 
Bij HERBERG DE GOUDEN LEEUW zaten gasten op het terras te ontbijten.

 
Sommige winkeltjes, galerieën en ateliers waren al geopend, anderen waren nog gesloten, maar op zondag gaan ze bijna allemaal open.



In het weekend en in de vakanties kan Bronkhorst rekenen op veel bezoekers, als het dan ook nog mooi weer is worden er extra veel verwacht. Zondagmorgen vroeg is het nog heerlijk rustig.




Zie je de zwaluwen in hun nesten?
 


In de kerk was geen dienst, die vindt alleen plaats op de eerste zondag van de maand.


Tegenover de kerk, bij CAFE RESTAURANT HET WAPEN VAN BRONKHORST, dronken we koffie. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over het plein en de zijstraatjes.



Op de terugweg naar de parkeerplaats passeerden we nog het Dickens Museum.


Ik schreef al eerder over Bronkhorst en het Charles Dickens Festival in de decembermaand, dat kun je HIER lezen.

Informatie: https://www.vvvbronckhorst.nl/nl

zondag 24 juni 2012

Lupinen en Lupineke's Blog


Lupinen en Lupinekes Blog.

Precies twee jaar geleden was dat ook de titel van een bericht op mijn oude blog. Ik schreef toen:

Op onderstaande foto zien jullie mij als kind tussen de Lupinen staan. Sommige soorten kunnen wel twee meter hoog worden. Er zijn ook dwerglupinen, die worden ongeveer 40 cm hoog. Ze zijn toch wel reusachtig als je daar als klein kind tussen staat.


Ik vond ze als kind al prachtig en nu nog.  De vele kleurschakeringen in geel, roze en paars. In onze witte tuin groeien helaas geen Lupinen.


Lupine behoort evenals de pinda tot de vlinderbloemenfamilie. Vroeger dienden de bonen als voedsel voor arme mensen. Lupinemeel wordt tegenwoordig verwerkt in voedingsmiddelen. Er zijn mensen die lupine allergie hebben. Aanwezigheid van lupine wordt vermeld op de verpakking.

Inmiddels (2012) staan er twee wit bloeiende Lupinen in de tuin.


Nu een sprongetje naar Lupineke's Blog. Twee jaar geleden schreef ik dat er een nieuw blog was gestart. Een blog over handwerken, de moestuin, tentoonstellingen, musea, Walcheren en nog veel meer. Het blog van Stefanie, LUPINEKE'S BLOG.


Destijds had ze nog een kleine aanmoediging nodig, maar inmiddels staat ze met beide (Walcherse) benen stevig in blogland.

In april maakte Stefanie een reisje door Nederland en hebben we elkaar ontmoet. Het was een hele gezellige dag en het voelde alsof we elkaar al jaren kenden, heel vertrouwd. Over een aantal maanden ga ik Stefanie bezoeken, ik verheug me er al op.


Lieve Stefanie, het was een prima idee om te starten met bloggen. Al twee jaar geniet ik, en met mij vele anderen, van je heerlijke spontane manier van schrijven. Gefeliciteerd met je blogverjaardag.

donderdag 21 juni 2012

It's a miniature life

IT'S  A MINIATURE LIFE is het blog van Kim uit California, Verenigde Staten. Al meer dan twintig jaar verzamelt en maakt zij miniaturen, schaal 1:12. Veel poppenhuizen, kijkkamers en winkeltjes zijn door haar al ingericht in Shabby Chic style. De winkeltjes vindt ze het leukste om te maken.





Kim's voorkeur gaat uit naar het werken met polymer klei. Op haar blog zijn veel taarten, koekjes en cupcakes in verschillende variaties te zien. Het ziet er allemaal zo echt en smakelijk uit, dat je je tanden er wel in zou willen zetten.




Zou dit Kim zijn, die in haar keuken aan het bakken is? Het is wel duidelijk dat Kim een voorkeur heeft voor het bakken van cupcakes.




Herkennen jullie deze taart? Het is de Zweedse Prinsessentaart. Op YouTube vond ik een video over de werkwijze.




Informatie: http://kimsminiatures.blogspot.com/

De foto's zijn van Kim.
Thank you Kim!

woensdag 20 juni 2012

Juliana en Lathyrus

Uit de vele reacties op mijn vorige bericht, over Lathyrus, blijkt wel dat er veel liefhebbers van deze plant zijn. Het zal niet bij iedereen bekend zijn dat wijlen prinses Juliana een groot liefhebster van  Lathyrus was. In haar tuin op Paleis Soestdijk stonden meer dan 25 variëteiten van deze plant. Je moet niet denken aan Lathyrus in een bloempot of tegen een hekje, ze stonden tien rijen dik, in totaal waren dat honderden meters lathyrushaag. Juliana werd geraakt door hun tere schoonheid, bijzondere pasteltinten en heerlijke geur. Ze liet prachtige boeketten maken van Lathyrus, die verspreid stonden over het paleis. Juliana had oude rassen en exclusieve nieuwe varianten, afkomstig uit Engeland. De tuindienst van Soestdijk is op tentoonstellingen vele malen in de prijzen gevallen. Er is ook een Lathyrus met de naam 'Princess Juliana'.



Deze foto heb ik gemaakt in MUSEUM BUREN & ORANJE

Prinses Margarita van Bourbon-Parma droeg in 2008, toen ze met Tjalling ten Cate trouwde, een bruidsboeket van lichtblauwe Lathyrus en witte Anjers, de lievelingsbloemen van haar grootouders, prinses Juliana en prins Bernhard.
Prinses Carolina trouwde op 16 juni 2012 met Albert Brenninkmeijer, zij droeg een bruidsboeket van Lelietjes van Dalen en lila Lathyrus.

Tot en met 2010 werd op Paleis Soestdijk de jaarlijkse Lathyrustentoonstelling van de landelijke Lathyrusvereniging gehouden. Vanaf 2011 vindt die tentoonstelling plaats in DE TUINEN VAN APPELTERN, deze zomer van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli 2012.

Dertien tips voor het kweken van Lathyrus:
https://www.trouw.nl/home/dertien-tips-voor-het-kweken-van-lathyrus~a172dbad/

zondag 17 juni 2012

Wachten op Lathyrus

Nee, dit zijn nog niet de eerste foto's van de Lathyrus van dit jaar. Vorig jaar kon ik vanaf eind juni elke dag bloemen plukken van de Lathyrus. Ik zit nu al vol spanning af te wachten, maar er zijn nog geen bloemen te zien. De Lathyrusplantjes staan evenals vorig jaar in een grote bloempot. Er staan drie stokken in de bloempot waar touw omheen gespannen is en de Lathyrus houvast aan heeft tijdens het groeien.


In het begin kon ik er maar enkele bloemen afplukken. Die zette ik op een klein flesje of likeurglaasje.



Er kwamen al snel meer bloemen,  ik bleef aan het plukken. De bloemen werden verspreid over meerdere vaasjes.





Meestal stonden ze binnen, maar ze gingen ook mee naar buiten.




Op het blog van Claus Dalby zag ik prachtige boeketjes van Lathyrus gecombineerd met andere bloemen. De boeketjes werden samengesteld door Ana, een medewerkster van Claus Dalby. Claus heeft het over duftbomber, dat betekent geurbommen, dat zijn het inderdaad. Ze verspreiden een heerlijke geur.

Informatie: http://www.clausdalby.dk/2011/08/duftbomber.html

De volgende 5 foto's zijn van Claus Dalby

Dorothy Eckford


Janet Scott


Flora Norton


Matucana


Ik maakte zelf een klein boeketje van lathyrus met andere bloemen en klimop.



 Ik verheug me al op de eerste Lathyrusbloemen van dit jaar.

Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli 2012 wordt in DE TUINEN VAN APPELTERN de jaarlijkse Lathyrustentoonstelling van de landelijke Lathyrusvereniging gehouden.