zaterdag 25 juni 2016

Deken met een gehaakt randje

De drie gehaakte dekens zijn af en een stel pannenlappen inmiddels ook. Als er dan nog geen nieuw project voorhanden is, pak ik de beige deken van de stoel. Ik heb nog een restje lichtgroen garen en daarmee begin ik een rand te haken. De rand bestaat uit een lange vaste gevolgd door een losse. Het heeft het effect van een festonsteek.





woensdag 22 juni 2016

Maandag

Afgelopen maandag kwamen Anke, Joyce, Joke, Willeke, Gerda en ik bij Ingrid samen. Zij verwelkomde ons in haar gezellige huis. Het weerzien met de meiden was fijn en voor allemaal ook moeilijk omdat Mienke er niet meer is. Joke bracht een dienblad met hexjes van Mienke mee, daar werden we allemaal stil van. Ze was in onze gedachten en in ons midden. 

Er werden vele tassen uitgepakt en er kwam prachtig handwerk te voorschijn om te bewonderen. Cadeautjes werden uitgedeeld. Ingrid verwende ons met koffie, thee, gebak, lunch en ander lekkers. Margootje (de lieve teckel van Ingrid)  hield het hele gebeuren nauwlettend in de gaten en kwam ook regelmatig met haar speelsokken wat aandacht vragen. Je ziet haar op onderstaande foto's dan ook een aantal keren voorbij komen. Het was een gezellige dag die voorbij is gevlogen. 










de hexjes van Mienke



een achterkantje




Dank je wel Ingrid, Anke, Joyce, Joke,Willeke, Gerda en Margootje!

Ingrid:
https://supergoof-quilts.blogspot.nl/2016/06/bbbm.html
Joke:
https://jookieshandwerken.blogspot.nl/2016/06/mooie-handwerken-en-dierbare.html
Willeke:
https://anneleindesign.blogspot.nl/2016/06/qipd-deel-1-u.html           
https://anneleindesign.blogspot.nl/2016/06/qipd-deel-2.html
Gerda:
https://kijkdaaris.blogspot.nl/2016/06/een-heel-fijn-begin-van-de-week.html

zaterdag 18 juni 2016

Drie dekens




Voordat wij op vakantie naar Zweden en Denemarken gingen, was de tweede gehaakte deken voor het PROJECT VAN DE STICHTING KOUDE VOETJES ook al af. Hierboven zie je ze allebei. Om in de vakantie niet met lege handen te zitten, kocht ik nog garen voor een babydeken (voor dezelfde stichting). Het werd een combinatie van wit, groen, beige en twee kleuren roze. Blijkbaar had ik mij onbewust laten inspireren door de kleuren in het tweede Zweedse VAKANTIEHUISJE waar wij ook al eens eerder logeerden.









Binnenkort brengen wij de drie dekens naar het contactadres van de Stichting Koude Voetjes.





Patroon Larksfootstich:https://karinaandehaak.blogspot.nl/2010/05/patroon-larkfootstitch.html