Quiche met spruitjes en tamme kastanjes. De combinatie van spruitjes en tamme kastanjes was een idee van mijn man. Op internet heb ik er een recept bij gezocht. Ik kwam bij deze QUICHE uit.
Ik heb het recept aangepast. Mijn variant van de quiche met spruitjes en tamme kastanjes:
500 gram schoongemaakte spruitjes
250 gram tamme kastanjes (met een mesje kruisje in de schil maken, 30 minuten voorkoken)
bosje salie
2 uien
2 teentjes knoflook
250 gram ricotta
geraspte kaas
3 eieren
scheutje melk
peper en zout
De ingevette quicheschaal bekleden met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi het met iets bloem. De spruitjes kort voorkoken. Afgieten en koud naspoelen, om doorgaren te stoppen. Fruit de gesnipperde uien en knoflook glazig in een koekenpan.
Ondertussen de ricotta met de eieren mengen en dit verdunnen met iets melk tot een gietbaar beslag ontstaat. Voeg er wat peper en zout aan toe. De grof gesneden salie bladeren, gefruite ui en knoflook door het beslag mengen. Meng de spruiten met het beslag en giet dit in de quicheschaal. Leg de tamme kastanjes ertussen. Gedurende ongeveer 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°. Haal de quiche uit de oven om de kaas erover te strooien en zet het nog even terug.
Wij vonden het een stevige herfstmaaltijd. Over de smaak waren de meningen verdeeld. Volgens mijn zoon zijn rauwe tamme kastanjes lekkerder.
Er staat nog een schaal met tamme kastanjes. We zouden ze kunnen poffen of er kastanjepuree van maken, dat is ook een huismiddeltje tegen een droge huid.