Gisteren aan het eind van de middag fietsten wij naar Voorst, ons doel was Bakker Bril. Bakker Bril is bij ons vooral geliefd vanwege de overheerlijke gevulde koeken en appeltaart. Deze keer gingen we er echter naartoe voor het krentenbrood, want dat zou ook erg lekker zijn. Mijn man ging alleen de winkel binnen. Ik hoorde de verkoopster vragen, of het met of zonder spijs moest zijn en groot of klein. Ik wist niet van de verschillende soorten. Mijn man kocht het krentenbrood zonder spijs. Toen we thuiskwamen, hebben we meteen een sneetje geproefd. We vonden het beiden heerlijk. Het krentenbrood hebben we in de vriezer gedaan. Mijn man eet elke dag een sneetje krentenbrood. Zelf eet ik 't maar af en toe, maar misschien vanaf nu toch wel vaker. Ik heb nu al een sneetje bij de koffie.
Informatie:
https://www.bakkerijbril.nl/
https://detantevantjorven.blogspot.com/2012/11/gevulde-koeken-uit-voorst-en.html
https://detantevantjorven.blogspot.com/2013/11/koffie-met-appeltaart-bij-bakkerij-bril.html
https://detantevantjorven.blogspot.com/2020/04/een-heerlijke-fietstocht.html
https://detantevantjorven.blogspot.com/2020/07/tijd-voor-koffie-met-appeltaart-bij.html
Heerlijk zo'n vers sneetje krentenbrood van de voor jullie bekende bakker.
BeantwoordenVerwijderenZo heeft elke stad of dorp wel 'n adresje volgens mij.
Zo staat de ambachtelijke banketbakkerij Renders bij mij op nummer één, het grote rozijnenbrood is van een uitermate goede kwaliteit wat mij bij elke hap aan een ouderwetse Brabantse koffietafel of Communiefeest doet denken. Ik verdeel het brood in drieën en twee daarvan gaan er de vriezer in, wij eten het bijna dagelijks, de ene keer met lik roomboter en de andere keer met kaas van de hoeve of vleesbeleg en het gaat nooit vervelen. Op mijn bestellijst voor Pasen ontbrak het ook weer niet.
Alvast fijne Paasdagen gewenst,
Ger
Wat een gezellig blog met die ezels. En krentenbrood is eigenlijk heel lekker, maar ik eet het ook niet vaak. Alleen met kerst en Pasen, hoort daar een beetje bij. Zo bij de koffie (of tijdens een brunch) is ook een goed idee.
BeantwoordenVerwijderenBakker Bril is tot ver in de omgeving beroemd om zijn verrukkelijke krentenbrood. En zijn stollen.
BeantwoordenVerwijderenBeste Willy,
BeantwoordenVerwijderenJa, en op zo'n overheerlijk krentenbrood hoeft géén beleg!
Fijn dat jullie zo'n bakker in de omgeving hebben die bereikbaar is per fiets.
Liefs,
Mariette
I love this kind of breads very tasty.
BeantwoordenVerwijderenNice pictures of donkeys, I had two donkeys a long time ago.
Have a nice Easter time.
Altijd fijn iets lekkers van de echte bakkker
BeantwoordenVerwijderenHallo Willy,
BeantwoordenVerwijderenJohannisbeer-Brot kenne ich gar nicht. Ist das eine Spezialität in den Niederlanden?
Ich wünsche dir ein frohes Osterfest und eine gute Zeit.
Liebe Grüße
Tina
@Tina, die vertaling is niet goed. In het Duits is het Korinthenbrot. Jij ook fijne Paasdagen.
VerwijderenMooie ezels.
BeantwoordenVerwijderenLekker, krentenbrood. Ik eet dat graag met kaas.
Lekker krentenbrood van de bakker. Schattig die ezeltjes.
BeantwoordenVerwijderenAls het krentenbrood net zo lekker smaakt als die met de kerst, dan is het genieten. Speculaasjes van Bril zijn ook bijzonder. Is de ezelkolonie ook in Voorst? Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderen@Dientje, dan moeten we er in december ook maar eens naartoe voor de speculaasjes en gevuld speculaas.
VerwijderenDeze ezels staan in Tonden.
Mmmh, das Rosinenbrot schaut total lecker aus, bei uns gibt es meist Rosinenbrötchen, so ein Brot finde ich nicht schlecht, denn wie Du schreibst kann man es gut einfrieren.
BeantwoordenVerwijderenWasf für schöne Esel Fotos, toll!
Liebe Grüße
Manu
De ezels zijn lief, ik hou zo veel van ezels.
BeantwoordenVerwijderenDit zijn geweldige foto's.
En ik hou ook erg van krentenbrood.
Geniet van uw maaltijd.
Mooie avond,
Nicole
Liebe Willy,
BeantwoordenVerwijderenwünsche Dir noch frohe Ostern.
LG Bernhard
De foto's van de ezels zijn zo mooi, een genot om te zien. Bedankt. Krentenbrood ziet er goed uit ... ik denk dat ik het niet weet ... tenzij het rozijnenbrood is (melkwitbrood met rozijnen). Vandaag bakte ik een volkoren roggebrood met zuurdesem en een kwarktaart. Ik hou van gebakken goederen. Veel groeten aan u ... Viola
BeantwoordenVerwijderen@Viola, korinter i norsk.
VerwijderenOh heerlijk he en dat je weet dat iets bij een bepaalde bakker zo lekker is. Wij vinden het suikerbrood van de bakker in Ruurlo ook niet te versmaden.
BeantwoordenVerwijderenHet krentenbrood ziet er heerlijk uit, lekker om af en toe zo’n plak te eten.
BeantwoordenVerwijderenWat leuk dat het krentenbrood van de bakker nog verrassingen voor je had! Zo af en toe een plakje is heerlijk, daardoor is het ook speciaal vind ik. Onze bakker maakt met kerst heerlijke kerststollen die in de wijde omgeving (en verder) bekend zijn. Jammer alleen dat de prijzen de pannen uitrijzen, maar ja voor één keer in het jaar mag dat ;o)
BeantwoordenVerwijderenEzeltjes, ik zie ze eigenlijk bijna nooit in het echt, alleen in Frankrijk komen we ze wel eens tegen. Leuk dat jullie ze op de fietstocht even gedag konden zeggen!
Een lekkere wandeling dus
BeantwoordenVerwijderenFietstocht bedoel ik
BeantwoordenVerwijderenWij waren een paar weken geleden bij deze bakker. Een schitterende winkel met héél véél lekkers. Helaas iets te ver voor ons om even heen te gaan. Gelukkig voor jullie niet en kun je genieten van het heerlijke brood.
BeantwoordenVerwijderenFijne Paasdagen!
Schattig zijn zijn de ezels.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk brood lijkt me Willy.
Fijne Pasen.
Ich liebe Esel :O))
BeantwoordenVerwijderen...soo schöne Fotos,
liebe Grüße
Gabi
Lekker broodje , wat een lieve ezeltjes
BeantwoordenVerwijderen