Het spruitjesseizoen is van oktober tot en met maart, dus deze spruitjessoep met spekjes kan nog net.
Ingrediënten:
500 gram spruitjes
200 gram aardappels
1 ui
knoflook
1 à 2 groente bouillonblokjes (naar smaak, want de spekjes worden ook nog toegevoegd)
ca. 1 liter water (zodat de spruitjes en aardappels onder water staan)
nootmuskaat en peper
olijfolie
125/150 gram spekjes
Bereiding:
Spruitjes schoonmaken.
Aardappels schillen en in blokjes snijden.
Ui en knoflook snijden.
Ui en knoflook bakken in iets olijfolie.
Spruitjes, aardappelblokjes, water en bouillonblokje(s) toevoegen en 15 minuten laten koken.
Spekjes uitbakken.
Soep pureren met staafmixer.
Op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
Spekjes toevoegen.
Zo op de foto lijkt het wel erwtensoep, haha, ik ga het ook eens proberen. Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderenRosenkohlsuppe habe ich noch nie probiert, aber das Rezept hört sich gut an, ich muss mir das mal merken.
BeantwoordenVerwijderenLiebe Grüße zu Dir
Manu
Liebe Willy, Rosenkohlsuppe danke für das Rezept das werde ich mal probieren habe ich auch noch nie gegessen.
BeantwoordenVerwijderenLiebe Grüße
Kerstin und Helga
Hmmm, die sieht lecker aus. Noch ist hier Suppenwetter! Danke für die Anregung, wird nachgemacht.
BeantwoordenVerwijderenAlles Liebe und herzlichste Grüße aus Kärnten
Elisabeth
Beste Willy,
BeantwoordenVerwijderenHelaas mag ik enkel de uien omdat al het andere to hoog aan kalium is voor mijn niertoestand. Ik hield er erg veel van!
Liefs,
Mariette
Mmmmm ben gek op dit soort soepen. Gaan we proberen!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Coby
Duizend en één recepten met spruiten heb ik al gemaakt in mijn leven waaronder soep.Ben er dol op…..maar denk dat manlief afgelopen week de laatste twee zakjes met geschoonde spruiten bij AH uit de koeling geplukt heeft,de andere waren er niet meer.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekeind,
Ger