CLAFOUTIS is eigenlijk een Frans nagerecht van kersen, maar het kan ook bij de koffie of thee. De kersen kunnen vervangen worden door ander fruit. Een hartige clafoutis is ook mogelijk. Deze clafoutis is bereid met pruimen.
75 gram bloem,
3 eieren,
125 gram basterdsuiker (kan best minder als je niet van heel zoet houdt),
1 zakje vanillesuiker (of 1 theelepel vanille aroma),
snufje zout,
2 theelepels gesmolten boter,
2,5 dl volle melk,
500 gram rijpe pruimen
Voeg de eieren, basterdsuiker, vanille suiker (of aroma) en zout samen, roer het goed door elkaar. Voeg de gesmolten boter toe en roer. Voeg daarna bloem toe en op het laatst de melk, blijven roeren tot je een glad beslag hebt. Leg de in stukken gesneden pruimen met de platte kant op een ingevette schaal (die van mij is eigenlijk iets te groot). Giet het beslag er voorzichtig overheen.
Gedurende 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°. Lauwwarm geserveerd vinden wij clafoutis het lekkerst, maar koud kan ook. Strooi er eventueel iets poedersuiker overheen.
Google eens op clafoutis of flaugnarde, je vindt de allerheerlijkste recepten.
Lijkt me heerlijk. Bedankt Willy, ik heb het opgeslagen.
BeantwoordenVerwijderenMmm heerlijk, ga het vanavond maken.
BeantwoordenVerwijderenBedankt, groetjes Jessie
Ik vind dit een van de lekkerste toetjes, neem het altijd als ik in Frankrijk ben.
BeantwoordenVerwijderenIk heb toevallig afgelopen weekend een kersenclafoutis gemaakt, ook zo heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenIk ben nu op zoek naar een recept voor een glutenvrije versie (jongste dochter heeft glutenallergie).
Janny
Oh heerlijk Willy, dat ga ik even opschrijven en gauw eens maken. Lieve groetjes van Riet
BeantwoordenVerwijderenmmmhhh...bedankt voor het recept !
BeantwoordenVerwijderenAbsolutely delicious! Lovely photo. Ann
BeantwoordenVerwijderenOf nog een flinke lepel dikke room erover maar dan wordt het natuurlijk wel héél erg eh eh je-weet-wel.
BeantwoordenVerwijderenMoet kunnen af en toe......
Echt een zomers dessert.....
BeantwoordenVerwijderenzal het binnenkort ook weer een maken,lang geleden dat er een lekker zoet baksel uit mijn handen kwam,eet zelden nog toetjes/gebak;-(
Maar als ik het wel eet, doe ik het goed en zal mijn punt lauwe clafoutis gezelschap krijgen van 'n bolletje ijs en flinke dot geslagen room☺☺
Fijne dag en lieve groet!!
Ger
ooh wat ziet dat er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenGroet,
Het water loopt mij uit de mond...wat ziet dit er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Ingrid
Dat ziet er heel lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenIk maak het te vaak. Zo lekker. Bramen is ook heerlijk om te gebruiken.
BeantwoordenVerwijderenMmmmmmmmmmmmmmmmm, heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenow wat lijkt dit me lekker... ik sla het op om het een keer te maken.
BeantwoordenVerwijderenLijkt mij heerlijk, binnenkort maar eens proberen! Smakelijk eten, groetjes
BeantwoordenVerwijderenLida
Liep er vandaag aan te denken met al die pruimen in mijn tuin...donderdag komen vriendinnen theedrinken. Wie weet ......gebruik ik je recept.
BeantwoordenVerwijderenHeb er eens een met kersen gemaakt maar had het idee dat het echt een taart zou zijn, misschien had ik het verkeerd gemaakt, maar ik vond het wel lekker als veredelde pannenkoek!
BeantwoordenVerwijderenJouw taart ziet er fantastisch uit zou zo er een punt van nemen!
groetjes van Marijke
Oh, Willy, wat weer een heerlijk recept! Dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenlieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn
Mmmm, lekker zeg, zal het recept even opslaan! Dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenDe clafoutis ziet er heerlijk uit Willy! Dank je wel voor het recept. Ik heb het nog nooit gemaakt.... Misschien toch maar eens proberen :-)
BeantwoordenVerwijderenFijne week,
Madelief x
Heerlijk ziet je taart eruit' Mijn buurvrouw maakt er heel vaak eentje, ik moet bekennen dat ik ze vaak te vochtig vind' Misschien geen goed recept'
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk. Ik zit momenteel in Fra, morgen even kijken bij de bakker.
BeantwoordenVerwijderenGroet De Juffrouw
Wat ziet dat er lekker uit Willy!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet,
Gerry
Mmmmmmm, lekker! Om zo in te happen.
BeantwoordenVerwijderenAls we in Frankrijk zijn eten we graag dit toetje. Dank je wel voor het recept. Onze pruimenboom hangt vol en ze zijn bijna rijp. We zullen dus wel gauw dit heerlijke toetje eten. Groetjes Will
BeantwoordenVerwijderenWat leuk, ik maak ook meestal pruimen clafoutis omdat ik zo veel pruimen in de tuin heb. Kersen zijn natuurlijk ook heerlijk, maar ik heb geen kersenboom, dus dan moet ik ze er voor kopen. Gekochte kersen halen de taárt niet, dan zijn ze meestal al opgegeten.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Janneke
En ook al zo genoten van je vorige blogje vol mooie foto's.
BeantwoordenVerwijderenEn nu zie ik die heerlijke clafoutis en krijg direct zin in een stukje, helaas rolt het niet van mijn scherm :-).
Ooh wat ziet dit er lekker uit zeg heerlijk. Ik ga het onthouden hoor dit wil ik echt een keer gaan maken. Bedankt voor het lekkere recept.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Petra.
Dat ziet er goed uit. Eens even het recept opslaan.
BeantwoordenVerwijderenik heb vorige week ook pruimenclafoutis gebakken.
BeantwoordenVerwijderenvolgende keer gebruik ik jouw recept!