Bij Tina (blog Tina vom Dorf) zag ik het recept voor een uientaart. Ik kreeg er meteen zin in en zo werd er een uientaart gebakken. Tina bakte een vegetarische versie en dat heb ik ook gedaan, maar je kunt natuurlijk ook wat spekjes toevoegen.
Ingrediënten:
500 gram uien
1 rode ui (niet zo zeer voor de smaak, maar voor de kleur)
1 eetlepel olie
4 eieren
170 ml melk
130 gram bloem
200 gram geraspte kaas
zout en peper
Bereidingswijze:
De uien schillen en in ringen snijden. De uienringen in de olie (of boter) fruiten en de pan apart zetten.
De oven op 175 graden instellen (onder- en bovenwarmte, ook voorverwarmen).
De bodem van de springvorm met bakpapier bekleden en de rand licht met boter invetten en met bloem bestrooien.
Eieren goed roeren. Melk toevoegen en doorroeren.
De gezeefde bloem toevoegen en doorroeren. Dan de geraspte kaas en de uien toevoegen en doorroeren.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
De massa in de springvorm gieten en ongeveer 35 minuten bakken.
Wij hebben een stuk van de warme uientaart met sla en tomaten gegeten. Uientaart kan ook koud of lauwwarm worden geserveerd.
Informatie:
https://tina-vom-dorf.blogspot.com/2024/10/veggie-day-no-192024-ein-herzhafter.html
Beste Willy,
BeantwoordenVerwijderenDie ziet er erg lekker uit en wat zou Pieter er van genoten hebben, die was zo gek op uien en ik ook. Maar zoveel eieren kan/mag ik niet hebben...
Liefs,
Mariette
Wat ziet dat er smakelijk uit. Kan mij voorstellen dat jullie er heerlijk vn gegeten hebben.
BeantwoordenVerwijderenLijkt mij het proberen waard.
Gr. Marga
Ik had hem ook langs zien komen en deze staat nog in de planning. Ziet er heerlijk uit. Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er el heel aantrekkelijk uit Willy, ongetwijfeld heeft het ook
BeantwoordenVerwijderenprima gesmaakt. Je hebt er ook prachtige foto's van gemaakt,
bedankt voor het recept!
Ziet er heerlijk uit, ik maak ook wel eens een uientaart, erg lekker met een frisse salade erbij.
BeantwoordenVerwijderenWat ziet het er lekker uit en zal zeker goed gesmaakt hebben,Wlly.Roept bij mij heerlijke herinneringen op toen we jaarlijks in de maanden september/oktober verbleven aan de Moezel en Sud-Eifel waar we vaak stuk Zwiebelkuchen aten en glas Federweisser dronken,dit alles is voor mij verleden tijd omdat mijn aandoening(SSc)aan slokdarm en maag dit niet meer accepteren😏
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,Ger
Hej Willy!
BeantwoordenVerwijderenTack för receptet, det låter riktigt gott.
Hälsningar Marika
Mmmmhhh so ein Zwiebelkuchen steht auch noch auf meiner Backliste liebe Willy, es sieht wirklich sehr lecker aus und mit dem frischen Salat war das sicher köstlich.
BeantwoordenVerwijderenLiebe Grüße
Kerstin und Helga