zondag 8 september 2024

Garten Picker - kwekerij en tuin in Borken

Het is op een zaterdag in juli dat we Garten Picker in Weseke (gemeente Borken) in Duitsland bezoeken. Via het toegangshek komen we eerst in het verkoopgedeelte met vaste planten. Het ruime assortiment aan planten staat hier mooi uitgestald en het ziet er allemaal keurig uit. Je merkt aan alles dat het team van Picker met veel passie werkt. Men neemt tijd voor de klant om advies te geven. Het is leuk om te zien dat er ook een gezamenlijk koffiemoment wordt ingelast voor het team; even samen op de veranda. 















Wij kijken bij de planten en in de ruimte met woonaccessoires. Zodra we hier alles hebben gezien, is het tijd voor een bezoek aan de showtuin (3 € p.p.). Als we via de poort de tuin betreden, belanden we in een paradijsje. We zijn de eerste bezoekers en hebben dit paradijsje even voor ons alleen. We volgen een willekeurige route en genieten van deze prachtig aangelegde tuin. Er is veel te ontdekken en we komen ogen tekort.












































































































Het is tijd voor ons om dit paradijsje weer te verlaten. Koffie en taart slaan we deze keer over, maar er komt vast nog wel een volgend bezoek aan Garten Picker. Dat kan ook tijdens speciale tuindagen en avonden met verlichte tuin . Wij wandelen nog even door de dahliatuin, deze is gelegen aan de overkant van de weg.










Informatie:
https://www.garten-picker.de/