dinsdag 30 april 2013

Het Muizenhuis - Sam & Julia - Het grote feest

Ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander, vandaag 30 april (2013), verschijnt er een bijzonder Gouden Boekje HET MUIZENHUIS ~ SAM & JULIA  HET GROTE FEEST.
Dit bijzondere Gouden Boekje wordt vandaag tijdens de koningsvaart op het IJ aangeboden aan de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane. Daarna geeft het Amsterdams Fonds voor de Kunst 30.000 exemplaren van het Gouden Boekje aan alle leerlingen van groep 1 t/m 4 van de basisscholen in Amsterdam cadeau. De basisscholen kunnen bij hun bibliotheek de Gouden Boekjes ophalen. Vanaf morgen 1 mei (2013) is het Gouden Boekje "Het Muizenhuis ~ Sam & Julia, Het grote feest" te koop. Met een gedeelte van de opbrengsten van de verkoop wordt volgend jaar een veelbelovend schrijver/illustrator of duo gevraagd een Gouden Boekje te maken.

Het verhaal.
In dit speciaal voor de prinsessen gemaakte Gouden Boekje beleven Sam en Julia wel een heel bijzonder avontuur! Ze krijgen volkomen onverwachts bezoek van drie avontuurlijke kleine meisjes. Met z’n vijven zetten ze de boel op stelten in het Muizenhuis, maar ze maken het ook weer goed. Hun avontuur is het begin van een mooie vriendschap.

Bron: Het Muizenhuis


Een fijne Kroningsdag allemaal!


Op onderstaande foto kun je zien dat de prinsesjes de boekjes uit de koffertjes halen.


foto: schermafbeelding

14 opmerkingen:

 1. En ook deze wil ik dan weer hebben. Wat een leuke info.
  Dank je.Een fijne dag gewenst.
  Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar haal jij toch altijd de informatie vandaan ! Wat een leuk weetje.....
  Ben gek op gouden boekjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! die 'hoort' bij de serie in de boekenkast natuurlijk....

  Ik werk momenteel heel hard aan het muizenhuis naar het patroon van Grethilde de Boer. Ontzettend leuk en je kunt je fantasie lekker loslaten...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat vind ik nou een leuk idee. Ik ben helemaal niet koningsgezind maar dit boekje lijkt me een topper. Ik ga ook eens kijken bij de naam die Wolfje noemt, ik ben gek op die kleine frutsels maken....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat lijkt mij een leuk boek, de prinsesjes zullen er vast blij mee zijn.

  Een fijne k(r)oningsdag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi boek. De prinsesjes zullen er blij mee zijn.
  Fijne en gezellige dag toegewenst.

  Groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vond ze altijd prachtig, die gouden boekjes, op school en wat leuk dat ze nog steeds uitgegeven worden. Hoop dat je een fijne dag had! Ik heb het gevolgd op uitzending gemist! Prachtig hoor!
  hugs, Elsina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om te lezen. Ik was altijd fan van de gouden boekjes, ik ga ze maar weer eens opzoeken. groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben vanmorgen speciaal naar de stad gefietst om het boekje te bestellen als alles meezit heb ik het zaterdag in huis. Ben er nu al helemaal weg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk, ik ben helemaal weg van het Muizenhuis en haar bewoners.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dank voor het noemen, ik heb de andere ook en deze lijkt me ook weer erg leuk.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk om te weten wat er in die koffertjes zat. Onze drie meiden vroegen zich dat al af. Zij dachten dat er snoep in zat om de prinsesjes zoet te houden.
  Ook wij zijn fan van het Muizenhuis. Jongste heeft afgelopen donderdag net een kleine Julia gekocht. Dit boekje hadden ze bij die boekwinkel toen volgens mij nog niet, maar ik heb het meteen bij Bruna besteld. Leuk om te bewaren als herinnering aan de troonswisseling.

  Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen