dinsdag 2 september 2014

10 prachtige kerken in Altes Land

Er zijn 10 kerken in Altes Land (Duitsland). Veel te veel om tijdens een verblijf van 1 dag te bezoeken. Ik had ook geen kerk uitgezocht om te bezichtigen. Aan het eind van de middag reden we door Steinkirchen en besloten daar te stoppen om over de dijk langs de rivier de Lühe te wandelen. De foto's kun je HIER zien (de eerste 11 zijn gemaakt in Steinkirchen). Na de wandeling wilden we toch de St.Martini et Nicolai-kerk bezichtigen. Deze kerk was oorspronkelijk opgebouwd uit veldstenen, daar dankt Steinkirchen zijn huidige naam aan. De naastgelegen kerktoren is van hout en dateert uit 1696. (In Altes Land werden de kerktorens naast de kerk gebouwd, omdat het anders te zwaar zou worden voor de grond.) 


Dit beeld staat naast de kerk. Het is de Nederlandse PRIESTER HENDRIK, die zorgde voor de drooglegging en landontginning van Altes Land (en vele gebieden in Nederland).De buitendeur van de kerk stond open, maar de deur van de hal naar de kerk was gesloten. We zagen wel een vaste trap naar boven, maar er was twijfel of we daar wel vrij toegang toe hadden. We wilden eigenlijk al weer vertrekken, maar besloten toch maar even naar boven te gaan. Wij waren blij verrast, want dit zagen wij. Een prachtige kerk. De balkons vonden we heel bijzonder.
Het imposante Arp Schnitger orgel dateert uit 1687.


Via deze WEBSITE heb ik ook foto's gezien van de andere kerken in Altes Land. Ze zijn allemaal prachtig. Nu hebben we er nog een goede reden bij om voor een langer verblijf terug te komen in Altes Land.

Informatie ALTES LAND.

8 opmerkingen:

 1. Je hebt nog aardig wat kerken te gaan daar dan, er zijn er zoveel. Maar deze vind ik ook wondermooi, het is er licht en de grijstinten, vooral van de balkons, zijn zo anders. Het doopvont, de tegels, een gelukje dat jullie toch naar boven zijn gegaan.
  Groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat prachtig! Zie jij ook de overeenkomsten met de Scandinavische landen? Erg mooi Willy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige reportage weer. Voor de orgelfoto heb ik mijn man er maar even bij geroepen. Hij is helemaal weg van Schnitger orgels.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is het prachtig daar ik heb ook van de vorige post genoten mooie fotos ..
  en ook in deze post weer mooie fotos van de kerk ...zo neem je ons ook een beetje mee op
  vakantie ...groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Willy,
  Wat mooi is die kerk, zo heerlijk licht. En de kleuren die men gebruikte zijn toch gewoon fantastisch...
  Dat wordt een vakantie van twee weken hoor, eer je alles goed hebt bekeken. En stof voor wel 10 blogposten...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, prachtig. Afgelopen zomer in Sachsen, Duitsland een soortelijke prachtige kerk gezien. Dit is een echte aanrader. Bedankt. Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste Willy,
  We nemen aan dat dit in Duitsland was...? Je hebt het niet vermeld maar dat zal wel.
  Wat een óntzetttend mooi kerk interieur! Ook het bijna kantachtige huis in de foto waar je mee begint...
  Heel veel lieve groetjes,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Mariette, dat is juist. Ik heb het er nu bij vermeld.

   Verwijderen