donderdag 4 september 2014

De kwekerij van het Openluchtmuseum in Arnhem

Als we het Openluchtmuseum in Arnhem bezoeken, nemen we daar altijd even een kijkje bij de KWEKERIJ. Hier zorgt de tuindienst voor de beplanting van het museum. Er zijn veel oude boerentuinplanten, maar ook fraai gesnoeide buxus en taxus. De foto's die ik hier nu plaats zijn vorig jaar eind augustus gemaakt. Van de gesnoeide buxus en taxus heb ik toen geen foto's gemaakt, want dat had ik al eens eerder gedaan. Helaas ben ik die foto's (en van de kruidentuin) kwijtgeraakt. Bij een volgend bezoek zal ik daar nieuwe foto's maken.


Deze vriendelijke vogelverschrikker staat niet bij de kwekerij, maar in de naastgelegen tuin van de boerderij uit Ettten-Leur.


Het café in de boerderij uit Budel is een heerlijke plek om even uit te rusten voor je weer verder wandelt door het Openluchtmuseum.


Komend weekend, 5, 6 en 7 september 2014, staat het Openluchtmuseum in het teken van Beleef Landleven. HIER vind je informatie.

Een filmimpressie van 2013.

20 opmerkingen:

 1. Hier wil ik ook nog een keer naar toe...dat is al zo lang geleden. Ziet er prachtig uit.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willy,
  Wat leuk, wij gaan zaterdag of zondag naar 'Beleef Landleven'. We hebben er zo'n zin in, ik ben zelfs nog nooit in het openluchtmuseum geweest terwijl het al jaren op mijn lijstje staat hoor... Ik ben heel benieuwd, maar zelfs als alleen de Dahlia's er weer zo mooi staan te bloeien, is het al een bezoek waard, die vind ik zo ontzettend mooi....
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het staat er weer mooi bij in de kwekerij. Het openluchtmuseum is een heerlijke plek. Weet niet of ik dit weekend kan. Misschien wat te combineren met de Quilttentoonstelling in de Eusebius te Arnhem.
  Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Willy dat is toch ook toevallig, ik kom er net vandaan en heb ook een wandelingetje door de kwekerij gemaakt, het is er nu wel ietsje meer herfst als op jouw foto's maar wel prachtig allemaal, er staat nu een grote kraam met allerlei soorten fruit, kun je kijken of je ook zo'n appetje of peertje in je tuin hebt,
  Ik ben er dus de komende drie dagen te vinden,misschien wist je dat al, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Bep, ik zag je zwaaien. Wij hebben een vol weekend, maar misschien lukt het zondagmorgen om het te bezoeken. Fijne dagen!

   Verwijderen
 5. Hallo Willy. Wat een bloemenpracht. Ik ben diverse keren in het openluchtmuseum geweest maar ik heb nooit een tuin gezien.Prachtig.Groeten Tony.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Tony, via de website kun je een plattegrond bekijken van het museum. Vanaf de ingang rechtdoor en dan zie je rechts het café in de boerderij uit Budel en links de kwekerij, daarnaast is de kruidentuin.

   Verwijderen
 6. Beste Willy,
  Wat een mooi foto's weer. Ik was er al bijna 30 jaar niet meer. Enkele keren met amerikaanse colega's en die waren altijd erg onder de indruk!
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Mariette, in 30 jaar is er ook in het openluchtmuseum veel veranderd. Leuk om tijdens een volgend verblijf in Nederland weer eens te bezoeken.

   Verwijderen
 7. Ben je al eens rond deze tijd op de Insel Mainau geweest ? Daar moest ik meteen aan denken toen ik de Dahlai foto's zag ;-)
  Mooi !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb genoten van die prachtig ´zonnige´ kwekerij, wat een bloemenweelde. Het is al weer een tijd geleden dat ik het Openluchtmuseum bezocht, het wordt weer eens tijd voor een bezoekje, denk ik.
  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is echt genieten van een feest in kleur en vorm!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb helemaal genoten van de kleuren van de dahlia's.
  Het lijkt net een feestje!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amei conhecer o seu blog, já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb Angus even geroepen, wat zouden we daar genoten hebben, wat missen we tuinen hier in Zweden
  Groetjes Joke en een fijn weekeinden

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke tuin. Het is zo lang geleden dat ik daar was. Maar nu we hier permanent wonen ga ik het zeker weer eens bezoeken.
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo leuk.....de werkplek van manlief.....waar hij met veel plezier menig uurtje werkt..!!!!..; 0))
  Mooie foto's. ?..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oooh, dank voor de tip!! Twee jaar geleden zijn we er ook geweest, maar hebben we niet alles gezien. De kwekerij dus ook niet. Als het goed is, gaan we aanstaande zondag weer, dan gaan we dus naar de kwekerij, ik ben gek op dahlia's! Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige gele bloemen, en daarna dahlia's. Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen