maandag 8 juli 2013

Landgoedmarkt Hof te Dieren

(dit logje was verwijderd en plaats ik daarom even opnieuw)
Op iedere eerste zondag van de maand,van mei tot en met oktober, wordt er bij Domein Hof te Dieren een landgoedmarkt georganiseerd. Zondagmorgen bezochten wij de derde markt van het seizoen. Vorig jaar bezochten wij de wijngaard voor het eerst, tijdens de extra markt in augustus, met het thema Antiek en Brocante. Beide keren was het prachtig zonnig weer en heerste er een  heerlijke sfeer. Te midden van de wijngaard, die wordt omgeven door de muren van het landgoed, staan diverse kraampjes met ambachtelijke- en streekproducten, woon- en tuinspullen. Op het terras kun je genieten van een kopje koffie of een glaasje wijn. Ik heb foto's geselecteerd van beide markten die wij bezocht hebben. 
Kraampjes met planten, tuinontwerp en tuinaanleg.De wilgenvlechter geeft een demonstratie. Hij maakt prachtige manden, windlichten en vogelvoederhuisjes, waar vreemd kleurige vogels op af komen.

Antiek en brocante.
Pools Bunzlau aardewerk.De druiven in augustus.Nog meer antiek en brocante.De leuke theebus met vele soorten thee en een meneer die nog even op zoek was naar zijn schort, dus op de foto ontbreekt.Elandleer producten.


Mooie wollen truien.


Honingproducten, ook verwerkt met kruiden en cranberrysap.Boerenroomijs met of zonder bosbessensaus en slagroom.


Sjaals, hoedjes en sieraden van vilt.


De poffertjesbakker kwam op zijn poffertjesfiets.


Hij warmt de poffertjesplaat al op.


Hier word je toch blij van, kleurige stoffen en al even kleurige verkoopster.De tuinder met z'n biologische groenten, fruit en kruiden.Forel- en palingrokerij.


De kraam van de geitenkaasboerderij met een uitgebreid assortiment.


De moestuin bij de wijngaard.Er staan nog veel meer kramen tijdens deze landgoedmarktdagen. Hier volgt een rijtje: mosterd, leren tassen, oude boeken, houtbewerking, halfedelstenen en mineralen, bosbessenjam, wollen kleding, Engelse pie, houten speelgoed, rubberen sieraden, kelims, chocolade en noga, olie en azijn, stoofpotje hert en zwijn, Lakenvelder vlees, enz. Informatie vind je op de website van Domein Hof te Dieren,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten