zaterdag 17 augustus 2013

De chickenbus

In januari van dit jaar stapte onze dochter op het vliegtuig, de eindbestemming was Guatemala. Ze verbleef er drie maanden voor haar studie, volgde Spaanse les en deed er onderzoek. Als er tijd over was genoot ze van het land. Eén van de eerste foto's die ze ons toestuurde was van deze chickenbus, een veel gebruikt vervoermiddel in Guatemala.


De kleurrijke CHICKENBUSSEN zijn oude Amerikaanse schoolbussen die in veel landen van Centraal-Amerika nog jaren dienst doen. Niet als schoolbus, maar om zoveel mogelijk mensen en hun vele spullen te vervoeren. Ook kippen! Het reizen per chickenbus is een stuk goedkoper dan per shutllebus. Na het zien van een filmpje was ik blij dat ze er nooit gebruik van heeft gemaakt. Of zou ze dat alleen gezegd hebben om mij gerust te stellen ...?Stap maar in voor een ritje!

23 opmerkingen:

 1. Hé kijk...daar is mijn favoriet uit Amerika ;-). Daar vond ik het een geweldig leuk vervoersmiddel (al hebben wij er niet in gezeten hoor) maar afgeladen vol lijkt mij dat inderdaad een stuk minder veilig. Gelukkig maar dat je dochter dat ook in de gaten had.

  Fijn weekend, Willy! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van buiten is het grappig om te zien, zo'n chickenbus, maar als je dochter erin zou zitten is het een heel andere verhaal...
  Ik begrijp helemaal wat je voelde!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja de dochters vertellen niet alles. De verhalen over lopen in de bergen van Nepal hoorde is pas jaren later....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Such an interesting post!
  Thank you for sharing! I really enjoyed!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, kan me voorstellen dat je je dan een beetje ongerust maakt, doe ik ook altijd en nog steeds al zijn mijn dochters al ouder. Mijn oudste dochter is zeer avontuurlijk en doet zeker weten zulke dingen wel, vindt zij heel normaal, en eerlijk gezegd kruip ik ook gerust in zo'n volle bus met mensen en kippen en soms zelfs geiten zoals we in Tanzania meemaakten. Het stinkt alleen......nou ja.
  Fijn weekend verder,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, de mensen die het niet zo breed hebben zijn denk ik allang blij dat ze ergens kunnen komen. Op zich zou ik het niet zo erg vinden om met mensen en dieren te moeten reizen, als je maar weet dat het veilig is.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, ik vind hem er wel prachtig uit zien hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Great post,thanks.Have a fun weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, lijkt me toch wel een ervaring hoor om in zo'n bus te reizen! Lijkt ook wel een beetje op "haringen in een ton"!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik denk dat ik ook wel ongerust zou zijn bij de gedachte dat mijn kind daarin zou zitten. Maar om eerlijk te zijn, deden wij in onze jeugd ook wel eens minder verstandige dingen. Ik begrijp dat ze nu al weer veilig thuis is.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gelukkig weet je niet altijd wat je kinderen doen. Nu ze ouder zijn vertellen zesoms dingen waarvan ik denk: Oef blij dat ik dat toen noet wist.
  Ziet er wel leuk uit die bus en voor de mensen daar een uitkomst.
  Fijn weekend
  Kram
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ...Ik denk het zeker... een moeder hoeft niet alles te weten;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wel een prachtig uitziende bus. Voor de mensen daar een uitkomst. Gelukkig dat we niet alles van onze kinderen weten... het is maar goed ook, anders heb je geen moment rust. Fijne zondag.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Willy, het is werkelijk verschrikkelijk zoals de chauffeur inhaalt voor een bocht.Gelukkig blijven de passagiers er rustig onder.Ik heb ook wel onverantwoordelijk ingehaald toen ik 18 was. Je ziet dan geen gevaar.Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geweldig filmpje, maar of ik er nou graag een ritje mee zou willen maken! Denk het niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Vrolijk en kleurrijk zien ze er in elk geval wel uit deze bussen,tja of het wel allemaal zó veilig is....?
  Alhoewel wij onze rondreizen in verre landen altijd georganiseerd deden met gerenommeerde reisorganisaties en touringcars, stapten we in Thailand,Indonesië en Sri Lanka etc. op de vrije dagen toch ook in de tuktuk,bus, trein en boot,het heeft wel ''wat'' vind ik altijd om je tussen de locals te verplaatsen.
  Wanneer ik voor in de bus die dikke bussel amuletten zag bengelen aan de spiegel hoopten ik altijd dat die ons zouden beschermen tegen ongeluk;-)
  ik kan het nog navertellen....dus het heeft gewerkt.

  Fijne zondag en lieve groet!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beste Willy,
  Oh, wij hebben tijdens ons werk als international consultants heel wat zwaar beladen bussen en vrachtwagens gezien. Men hangt erop, eraan en wat al niet en het woord 'gevaar' wordt gewoonweg genegeerd. Het onderhoud, laat staan het preventieve onderhoud laat zeer te wensen over dus je houd je hart vast en vertrouwd dan maar op die mensen hun engel bewaarder. Wij hadden altijd de luxe van een eigen voertuig met chauffeur maar je zit tòch in dat soort verkeer! Dieren in en op een bus, busje of zelfs achterin een personen auto is heel normaal voor veel landen.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ze is weer veilig thuis. Niet verliefd geworden op de reis.

  Dit gebeurd ook genoeg ik weet er alles van.

  I

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Inderdaad zien de bussen er kleurrijk uit. Maar na het zien van dat filmpje,zou ik me wel eventjes bedenken om daarin te reizen. Ik denk niet dat ik mee zou gaan. Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat leuk om deze bus weer te zien. Wij zijn ook naar Guatemala geweest en die bussen zijn echt een blikvanger.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Die bus ziet er geweldig uit! Dat moet wel een belevenis zijn. Maar hoe dan ook: alles weten maakt niet gelukkig...
  Het verblijf daar is ongetwijfeld een heel bijzondere ervaring geweest voor je dochter.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja, doodeng! Mooi om te zien maar je moet er niet aan denken dat...
  En och, soms is het beter als je niet alles weet:-)
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen