donderdag 26 juni 2014

Betty's Show and Tell bij Bep

Wat was ik blij dat we op eerste Pinksterdag terugkwamen van vakantie, zo kon ik op tweede Pinksterdag naar Atelier Bep in Hall. Betty Prins zou er die dag zijn met al haar quilts en bijbehorende verhalen.

Ik was ruim op tijd en werd hartelijk ontvangen. Bep trakteerde op heerlijke taart. De koffie smaakte extra lekker, want die serveerde ze in prachtige Emma Bridgewater mokken. Bep en haar man hebben een paradijsje gecreëerd in Hall, een heerlijke sfeer in huis en tuin. Helaas was mijn geheugenkaart na de Show and Tell van Betty vol en kon ik helaas geen foto's meer maken. Dat is één van de redenen om er nog eens terug te komen en dan ook rustig in haar winkel rond te neuzen, want daar was het natuurlijk super druk. Er waren veel oververhitte dames. Dat kwam niet alleen door de heerlijke zomerse temperatuur, maar ook door de vele mooie quiltstoffen en andere leuke spullen die Bep in haar winkel verkoopt.


De Show and Tell vond plaats in de heerlijke koele sfeervolle woonkamer van Bep. Betty had manden vol quilts meegenomen en haalde de éne na de andere tevoorschijn. Voor haar quilts gebruikt ze prachtige kleuren- en stoffencombinaties. Betty vertelde over haar liefde voor stofjes en dat die liefde in haar kindertijd al is ontstaan. Haar poppen kregen mooie zelfgemaakte kleertjes. Toen ze in 1973 moeder werd maakte ze haar eerste lapjesdeken. Het moederschap en het werk als kostuumontwerpster namen veel tijd in beslag en vanaf 2007 spelen quilts pas een belangrijke rol in Betty's leven. Bij elke quilt volgde een verhaal, over het patroon, de stoffen, de kleuren, het naaiwerk, voor wie ze het maakte en door wie of wat ze geïnspireerd werd.

De lapjesdeken (niet gequilt) uit 1973.


Het eerste quiltje met stofjes van kledingstukken.Deze lieflijke hartjesquilt maakte ze voor kleindochter Donna. Borduurwerk en rozenstofjes werden gecombineerd. Op veler verzoek maakt Betty er nu een patroon van.Maar liefst twee mandjesquilts kwamen er uit de mand. 


Toen Betty lid werd van het Quiltersgilde ontving ze een poster met de afbeelding van een antieke quilt, het werd een volgend project. Ze vertelde dat het een heel gepuzzel was met de stofjes, maar wat is het haar goed gelukt.
De stof voor de achterkant van deze quilt, zo prachtig, was een misdruk en kon ze voor een zacht prijsje kopen.


Door de speciale manier van stofgebruik, worden in de huisjesquilt prachtig de seizoenen weergegeven.Betty's prachtige Dear Jane in rood en wit tinten. Deze quilt heeft vorig jaar in Nantes gehangen tijdens de speciale Dear Jane tentoonstelling.Het "Oud Goed" project, quilt en boekje, als herinnering aan haar jong overleden oma Elisabeth, waar ze ook naar vernoemd is. Op Betty's blog kun je er veel over lezen.


Aan de volgende quilts wordt nog gewerkt. Twee hexagonnenquilts, het kleurgebruik van beiden vind ik ook weer prachtig.
De Sarah Morrell.


Miss Yoyo.Een quilt vol Daisies.


Stonefields.


Hele mooie sterretjes.


Ja, je ziet het goed, daar ligt nog veel meer moois.


Wat een geweldige Show and Tell was het. Erg leuk om de quilts van dichtbij te kunnen bekijken en Betty er over te horen vertellen. Ik was onder de indruk van alles en heb er volop van genoten. Dank je wel Betty!

Waar Betty nu mee bezig is kun je HIER volgen en SOMS HIER, SOMS DAAR,

BEP bedankt voor het organiseren van deze Show and Tell.

In september is er een Show and Tell van Betty bij JOOKIES in Eibergen, misschien zijn er nog plaatsen.

17 opmerkingen:

 1. Hoi Willy,
  Wat moet dat geweldig geweest zijn zeg. Ik ga zelf in september een cursus quilten voor beginners volgen. Want wat ik tot nu toe deed waren natuurlijk slechts lappendekens.. helemaal met de machine gemaakt. Wel leuk hoor, maar niet het echte quilt werk... en dat wil ik heel graag leren...
  Wat je ons hier allemaal laat zien is echt prachtig mooi, wat zul je je ogen uitgekeken hebben...
  Super dat je erbij kon zijn...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's, heb heerlijk meegenoten!
  Groetjes
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een mooie foto's gemaakt. Ik ben ook dol op Betty's quilts. Vooral de kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig!!! Jammer genoeg kon ik niet, kreeg net mijn zussen van overzee, wat ook leuk is ;-)

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. PRACHTIG!!! Wat een kunstwerkjes zeg! Dit zou mijn collega heel erg interesseren, zij maakt ook prachtige quilts en is erdoor gefascineerd. Ik ga haar naar je blog verwijzen. Dank voor het verslagje!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Willy.
  Wat geweldig!
  Dit vind ik kunst met een grote K.
  Ik zat met grote ogen te kijken!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om zo mee te kunnen genieten van al dat moois.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kunstig gemaakt de ene quilt nog al mooier dan de andere, de lieflijke hartjesquilt die deze mevrouw maakte voor haar kleindochter vind ik helemaal fantastisch om te zien,wat een genot moet het geven om het te hebben.

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat prachtig, heel apart is de herinnering quilt van haar grootmoeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooooi en bijzonder het oud goed, lief kleurgebruik en die licht/donkere driehoekenquilt geweldig!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, ik las elders al dat het weer zo'n gezellige show and tell is geweest. leuk ook jouw verslagje van de merklappententoonstelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige quilts. Wat had ik graag de verhalen er over gehoord. Dat maakt het allemaal nog meer bijzonder.
  Fijn weekend, groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie foto's zo kon ik weer een keertje meegenieten.
  Ik was op de show en tell bij Wietske.
  Wat een mooie quilts laat Betty toch zien.
  Bedankt voor je verslagje.
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Willy wat heerlijk om je foto's te zien, ik was weer eventjes op die fijne pinksterdag, echt genieten, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 15. I found your site about a month ago, Fell in love with the pink background hexagon quilt! Have plenty of fabrics to construct the flowers, However unable to find a hot pink similar for the background! Any ideas where I can find yours or? Also just found how to translate to English! So now can read your blogs! So exciting, Love it. BJ Evans Could I have a reply, Please, Do I just wait and watch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hej, BJ. Thank you for visiting my blog. These quilts are wonderful, but not mine. Please contact Betty for further questions.

   Verwijderen