maandag 23 maart 2015

Les Jardins Agapanthe


Les Jardins Agapanthe in Grigneuseville (Normandië) bestaat uit twee tuinen. De eerste tuin is al zo'n 20 jaar te bezichtigen, de tweede tuin pas sinds enkele jaren. Eigenaar en ontwerper van deze tuinen   is tuinarchitect Alexandre Thomas. De tuin wordt beschreven als modern en ik had niet echt een idee wat wij konden verwachten.


  
Zodra wij de eerste tuin betraden, voelden wij ons meteen in zuidelijke sferen. Wij troffen het eind september ook wel heel erg met de zomerse temperatuur, dat maakte het bezoek aan deze tuin extra fijn. In de folder stond een uitgestippelde route, die wij zoveel mogelijk probeerden te volgen. Hoogteverschillen en doorkijkjes maakten nieuwsgierig naar wat er allemaal nog zou volgen, dus weken wij wel eens van die route af. Met al die verschillende tuinsferen had ik het gevoel alsof we een kleine wereldreis aan het maken waren. 
Een verrassende en spannende tuin die ik graag nog eens midden in de zomer zou willen bezoeken, als er meer in bloei staat, o.a. de agapanthus. Ik heb weer veel te veel foto's geplaatst, maar zo kan ik wel vele maanden na ons bezoek nog heerlijk in deze bijzondere tuinen vertoeven.17 opmerkingen:

 1. Wat moet het heerlijk zijn daar rond te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och, wat een schoonheid! Je zou er zo willen lopen, bewonderen en op een bankje zitten met een boek ... maar eigenlijk ben ik er nu ook een beetje geweest ;)

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh, wat heb je een prachtige serie foto´s van deze bijzondere tuin gemaakt. Alle herinneringen kwamen weer boven, wij zijn daar nl. 4 jaar geleden met de tuinclub geweest, begin juni. Zou er ook best nog eens terug willen gaan.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn wel bijzondere tuinen inderdaad met nog huisjes erbij waar je in kunt, leuk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat prachtig Willy!
  Wat heb je ons door een mooie tuin geleid!
  Dat waren de vele foto's echt waard!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie romantische foto's weer Willy!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig Willy! Ik ben gek op mooie tuinen, dus met deze post heb je mij weer echt een plezier gedaan.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige tuin.. stuk voor stuk zijn het plaatjesom bij weg te dromen.. top!!!

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, zucht, ik zit echt te kwijlen ;)! En, hoe groot is het daar wel niet, het lijkt enorm! Vooral de kas is een juweeltje.. Ik snap helemaal dat je daar heeeeeel veel foto's van geplaatst heb Willy :) Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Weer een mooie tuin. Ik vroeg mij af of ik er ooit geweest was, maar nee. Dit is een nieuwe. Houd het in mijn achterhoofd. Folder gedownload. Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat veel foto's! Heerlijk kijkplezier. Ik ken de tuin van andere foto's. Dat stukje grond waar die gesnoeide lavendelstruikjes staan, worden wel eens concerten gegeven. Over de struikjes staan dan van die elegante ijzeren tuinstoeltjes. Lijkt mij heerlijk! Een Mozartstuk met een lekker luchtje in Normandië! Wat wil een mens nog meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beste Willy,
  Jeetje wat een onvoorstelbaar wèrk zo iemand erin stopt en móói is alles. Daar zou je op een mooie nazomerse dag gewoonweg niet genoeg van kunnen krijgen! Chapea voor zulke tuinmannen/vrouwen met passie! Dank je voor het tonen van je prachtige foto's en hopelijk kijken er ook meer mensen naar de mooie video...
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beste Willy, wat een mooie foto's weer! Ik lees je blog altijd met veel plezier! Ik vind het erg leuk dat je de laatste tijd zoveel post over mooie tuinen in Normandie want daar gaan wij in mei voor twee weken naar toe. Ik zal daar dan ook foto's van plaatsen op mijn (pas gestarte) blog bijdetulpenboom.blogspot.nl hartelijke groeten, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het was weer een heerlijke blog met foto's om te genieten, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. In één woord, schitterend!
  Ik heb zelfs ideetjes opgedaan voor onze kleine tuin.

  Fijne dag en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een prachtige tuin Willy! Deze hebben wij gemist toen we in Normandie waren. Erg de moeite waard!

  Fijne week verder!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En wij ook, prachtig zeg!! Lijkt me idd ook prachtig in de zomer, ik ben fan van de agapanthus. Ik vind de kas ook prachtig, die wil ik ook wil in mijn tuin ipv de gewone recht toe recht aan die er nu staat.
  Bedankt voor deze prachtige rondleiding!!

  BeantwoordenVerwijderen