woensdag 23 september 2015

Binnen & Buiten van Franny Stolk

Met mijn verjaardag, al weer enkele maanden geleden, kreeg ik het prachtige fotoboek 'Binnen & Buiten' van Franny Stolk.


De kleur blauw loopt als een rode draad door huis en tuin van Franny en Willem. Met borders, potten en manden vol uitbundige eenjarigen en bijzondere vaste planten. Het buitenleven is haar dierbaar en wordt verlengd onder de veranda, in tuinhuisjes en een ‘tweede thuis’ midden in de Gelderse bossen. In haar knusse huis in Voorschoten maakt Franny van elke ruimte een romantische maar leefbare stijlkamer. Brocante verzamelingen combineert ze met versgeplukt moois uit eigen tuin. Aan de muur komen de blauwe bloemen tot leven in haar schilderijen. Bezoek is een reden om extra uit te pakken. De mooiste serviezen komen uit de kast en op tafel serveert Franny haar geliefde recepten: van sneeuwwitte taart met blauwe bessen tot courgettesoep met zalm. In dit rijk geïllustreerde boek zijn Franny’s mooiste ideeën voor huis en tuin verzameld. Een inspirerend stijlboek voor de liefhebber van een romantisch binnen- en buitenleven in alle seizoenen. (Bron: website Franny Stolk)







In mijn huis komt blauw alleen voor in de verzameling blauw wit servies en in mijn tuin bloeien alleen witte bloemen. Romantisch gestyled is mijn huis ook niet. Toch vind ik het een heerlijk boek om door te bladeren. Informatie over het boek en over Franny Stolk: frannystolk.nl .

 
Promo film boek Franny Stolk from Rob Stolk on Vimeo.

Dit jaar staan er voor het eerst dahlia planten in mijn tuin en daar ben ik erg blij mee. Vorige week plukte ik er een paar bloemen af en zette ze op een hyacintenglas.




Mijn blauw witte servies haalde ik uit de kast voor een afwasbeurt. Daarna kreeg het een nieuwe plek. Foto's van die nieuwe plek komen een volgende keer aan de beurt. 

25 opmerkingen:

  1. Wat een mooi boek! Net wat voor mij dat blauw/wit. Jou servies is ook erg mooi. Ik herken het bordje dat hangt hier ook! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterend boek zo te zien, en dalia's heb ik hier ook in de tuin ik vind ze prachtig. Mijn vader zet ze al jaren en van hem heb ik er dan ook verschillende gekregen mooie paarse, een lila kleur en ook de witte pompoen soort kreeg ik van hem. En zelf kocht ik er dit jaar een zachte roze bij deze bloem is hetzelfde als jou witte en ik kocht deze ook in een donker rode kleur, en een nog grotere stervormige bloem in het zacht oranje/gele kleur. I love them en hoe meer bloemen je plukt voor in een vaas hoe meer bloemen die geeft. Vorige post net ook ff gekeken leuke foto's hoor moet een heerlijke vakantie geweest zijn.
    Groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja een heel mooi boek....liefs fijne avond Ria x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi boek hoor maar ben helemaal verliefd op je bakelieten telefoon echt een beauty!
    fijne dag,
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bijzonder om maar 1 kleur als rode draad te kiezen voor je huis/tuin. Ik hou wel van blauw.. hahahaha.. moet gelijk aan die reclame vanvroeger denken. giro blauw past bij jou... ;-) Mijn dahlias bloeien ook nog steeds maar door de regen verwelken ze wel snel, jammer....

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit boek heb ik al een paar jaar in huis en telkens wanneer ik het doorblader, weet het mij te raken. Hoewel haar stijl binnen niet de mijne is, combineert zij alles zo mooi met elkaar dat ik er toch van kan genieten. Maar mijn meeste aandacht gaat uit naar haar tuinfoto's, die zijn wel zo ontzettend mooi! Een echte aanwinst, ook voor jou.

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Keek het promofilmpje en viel voor de pagina's met de groene pompoenen en naturelkleuren bij de glas-in-loodramen....heb ook niet veel blauw in huis ( nouja, wel aqua). Snap dat je geniet van dit boek !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ook ik heb sinds dit jaar dahlia's in de tuin, alleen hebben ze bij mij meer kleur......

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als ik een woonboek of blad door blader krijg ik altijd heel snel het gevoel van "dat wil ik ook". het ziet er altijd zo mooi en gezellig uit. Toch is het leuk om af en toe eens te kijken want sommige dingen kun je gebruiken in je eigen huis.
    Wat een pracht van een dahlia. Zo teer met net iets van kleur door het gele hart.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een prachtig boek! Ik kijk graag in dit soort boeken om inspiratie op te doen. En die kan wel gebruiken, als ik na de verhuizing ons huis ga inrichten.
    Groetjes Will

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi je blauwe servies lijkt hier en daar op het mijne ,ik hou er zo van ,mooi boek lijkt me

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi boek! Wat kun je heerlijke ideeën op doen. ..

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh die blauwtjes.... ik kan er naar blijven kijken..... wat een heerlijk boek heb je gekregen..... inspirerend! Hoe mooi je witte Dahlia's, prachtig!
    Lieve groet van huis tot huis

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtig boek. Kun je heerlijk in blijven kijken. Ik houd wel van dit soort 'blijf mij inkijken' boeken. Een heerlijke dahlia weelde. Gr. Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ja, ik ken het boek! Het is een heerlijk boek om af en toe te voorschijn te halen en door te kijken. Zelf houd ik ook erg van blauw en wit .. De stijl in het boek is wel nostalgisch en ik vind dat wel leuk, maar in m'n huis is het toch wat strakker.
    Wat heb je prachtige foto's gemaakt van je dahlia's!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik had een gelukje en vond het boek een half jaar geleden in een kringloopwinkel voor 2 Euro, een heerlijk boek waar ik regelmatig door blader. Witte dahlia´s en blauw serviesgoed, allemaal om van te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het boek, je blauwe servies, de dahlia's. Allemaal heel erg mooi maar het beertje springt er voor mij helemaal uit. Zo schattig.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een prachtig boek lijkt me dit. En wat een mooie verzameling servies.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ja, lijkt me een prachtig boek!
    De foto's zeggen al veel.
    En je dahlia's zijn prachtig.
    Ik hou ook van oud servies, hoewel ik andere kleuren heb, vind ik blauw wit ook heel mooi. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dag lieve Willy, ik was helemaal blij met je reactie op mijn blog, zo raar om twee jaar weg te zijn geweest.
    Fijn om weer tussen jullie te staan en om dit sfeervolle mooie logje te lezen. Blauw-wit kreeg ik ooit van je als geborduurd stoeltje en i, heb het nog steeds natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Prachtig boek! Helaas is mijn huis ook niet zo ingericht, daar kan je enkel van dromen.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ziet eruit als een prachtig boek Willy. Veel lees en kijkplezier! Alvast een fijn weekend!

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Als kind mocht ik mijn kamer zelf inrichten en alles uitzoeken, dat werd helemaal blauw met wit, van de stoel tot het dekbed, van de vloerbedekking tot de gordijnen en de bloempotten, nu zou het niet meer in mijn huis passen, maar ik heb het toch zeker tot mijn 18e blauw gehad haha!,
    Liefs,Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Beste Willy,
    Ja, toch is het een lust om naar te kijken, binnen en buiten! Een stel met passie voor de tuin en zij heeft in vele jaren ook prachtig blauw porselein etc. bij elkaar verzameld. Het getuigd van eigen initiatief en doet zeker niet steriel aan zoals sommige interieurs die gekopieerd zijn uit e.o.a. catalogus.
    Liefs,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Goedemorgen Willy,

    Ik ben benieuwd naar je blauwe verzameling. En wat is dat een prachtige tafel, die je 'stiekem' ook liet zien!

    Fijne dag & groetjes, Carolien

    BeantwoordenVerwijderen