vrijdag 9 oktober 2015

Wandeling op Landgoed Voorstonden

Op zondagmorgen, om kwart over negen, staan wij bij het informatiebord op de parkeerplaats ter hoogte van de Voorsterweg 144 in Brummen. Wij gaan wandelen over een groot deel van het Landgoed Voorstonden. Een dag eerder, OP ZATERDAG, fietsten wij er nog langs. Naast de parkeerplaats staan drie picknickbanken. Aangezien Voorstonden slechts 10 autominuten bij ons vandaan is, vinden wij het te vroeg om daar nu al onze meegenomen koffie te drinken. We beginnen aan de 7 km lange wandeling, die makkelijk te volgen is aan de hand van de rode pijltjes. Huis Voorstonden en de tuin zijn privébezit en niet toegankelijk. Vanaf de weg kunnen we het huis en de tuin wel zien. Wij wandelen in het parkbos met zijn statige lanen, rododendrons, slingerende paden, eeuwenoude bomen, beken en een grote vijver. We worden verrast met prachtige doorkijkjes. Het zicht is weliswaar minder door de mist, maar dat geeft juist een speciale sfeer. De zon doet steeds haar uiterste best om door te breken, maar het blijft tijdens de gehele wandeling mistig.
We verlaten het parkbos en steken de verharde weg over om daar de wandelroute te vervolgen. Via allerlei smalle paadjes wandelen we door dit bosgebied.Als het bos ophoudt, komen we bij de Oekense beek uit. De route gaat verder langs deze beek Intussen krijgen wij wel trek in koffie, maar een bankje zijn we nog steeds niet tegengekomen. Wij besluiten op het bruggetje te gaan zitten en drinken daar onze koffie op.

Als we bijna aan het eind van de wandelroute zijn, passeren we nog B&B de Smidse. We kunnen het deze zondagmorgen beter bekijken dan zaterdag vanaf de fiets.

Informatie:
www.voorstonden.nl
www.smidse-voorstonden.nl

16 opmerkingen:

 1. Heerlijk om zo in de vroegte met jou mee geweest te zijn... geweldig de paddenstoelen kunststukjes van moeder natuur en de mist in het spinrag en... dank je wel!
  fijn weekend,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een heerlijke wandeling. Prachtige foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige herfstfoto's Willy. De mist geeft er veel extra sfeer aan, heel mooi! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie wandeling. Elke keer als ik je verhalen lees, bedenk ik mij dat we vaker naar het bos zouden moeten gaan maar op de een of andere manier komt het er niet van. Ik weet zeker dat ik dan enorm zou genieten, net als van jouw foto's.

  Fijn weekend en een lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke herfstwandeling, werkelijk prachtige foto's! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke wandeling, zo moet de herfst zijn. Je voelt en ruikt de sfeer. Stond al op mijn lijstje, nu dus maar snel gaan. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was weer even genieten van al die mooie foto's.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed om voor deze wandeling de Herfst te kiezen..... het is daar echt prachtig nu......
  Dank voor het mee mogen genieten en de tip,
  Lieve groet van huis tot huis, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een mooie wandeling heb je gemaakt en wat zijn de foto's weer mooi geworden. Ik geniet met je mee. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi gebied daar om heerlijk te gaan wandelen!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke wandeling weer, Willy!
  Af en toe kom ik in Brummen om een bezoek te brengen, maar dan kom ik met de trein, maar ik merk altijd wel dat het misschien wel veel te bieden heeft.
  Ik kom altijd met de trein, drink koffie en ga weer terug, maar ik zou er wat meer van moeten maken.
  Je brengt me op een idee!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Voorstonden is een prachtig landgoed; wij komen er ook vaak. Als je daar ook een keer een kijkje wilt nemen en je wilt ook gelijk wat doen, dan kan dat op de natuurwerkdag op 7 november. Dan is er een vrijwilligersdag in het groen. Meer informatie op Havezathe Voorstonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat geniet ik telkens van je prachtige foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige foto's, heb de wandeling al vaak gelopen, gaat nooit vervelen.

  BeantwoordenVerwijderen