dinsdag 4 april 2017

Wandelen op de Empese en Tondense Heide

Op 2 april 2014 namen wij deel aan een informatieve avond (met wandeling) van Natuurmonumenten over de werkzaamheden op de Empese en Tondense Heide, een natuurgebied vlak bij onze woonplaats. De werkzaamheden moesten er voor zorgen dat de natuur terug zou keren zoals het vroeger was, met de planten en dieren die er toen voorkwamen. 
Informatie:http://detantevantjorven.blogspot.nl/2014/04/de-empese-en-tondense-heide.html

Nu, drie jaar later, volgden wij een wandelroute door het prachtige natuurgebied. Het was nog te vroeg in het jaar voor de bijzondere bloemen in het blauwgras, zoals Spaanse ruiter en gevlekte orchis, maar vlinders, libellen, meerkoetjes, reigers, ooievaars en kikkers zagen we. De kikkers kwaakten er vooral lustig op los, zij trakteerden ons op een zondagsconcert. Toen we even op een bankje zaten, zagen we in de verte ook nog twee reeën. De komende maanden willen we er vaker gaan wandelen, o.a. als de bloemen bloeien, er meer soorten vlinders zijn, en als tegen schemer de reeën tevoorschijn komen.
Informatie:https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/empese-en-tondense-heide
11 opmerkingen:

 1. Ah, de eerste pinksterbloemen, wat leuk! Prachtig gebied, het was weer mooi, dank!

  Groetjes, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Terwijl ik de foto's zat te bekijken, dacht ik bij mezelf dat Nederland een schitterend natuur-paradijs is.
  Dank je wel voor je prachtige foto's.
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit van deze heides gehoord! Mooie projecten zijn dat. Na 3 jaar zie je, denk ik, al heel wat verschil. Mooie foto's Willy!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooi plekje daar !!! en hoera de pinksterbloemen heb ik hier ook ontdekt en dat betekent mooi weer !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wij fietsen er ook regelmatig doorheen, zo mooi daar , ik word daar zo blij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De natuur het blijft mooi en je laat een mooie omgeving zien. Op dit moment geniet ik al van de buurt om ons heen alles staat in bloei en het allemaal zo fris groen.
  Het zijn de beste vitaminen die je op dit moment buiten kunt krijgen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig gebied. Nederland is toch erg mooi. Met deze mooie dagen is het heerlijk om buiten te zijn. Dat doe ik zo veel mogelijk. Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtig gebied. Nederland is toch erg mooi. Met deze mooie dagen is het heerlijk om buiten te zijn. Dat doe ik zo veel mogelijk. Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie foto's .....liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig!!! Ik schrijf het meteen op....dat werkt echt. Als Jan en ik weer eens een mooi uitje zoeken dan kijk ik even in mijn blogboekje ;) Zo leuk! Dank je voor het voorgenieten!

  BeantwoordenVerwijderen