zaterdag 7 oktober 2017

Goslar in de Harz

Toen we begonnen aan onze wandeling door het historische centrum van Goslar, kwamen we als eerste langs de Neuwerkkirche. We liepen er even naar binnen (geen foto's gemaakt). Als we daar niet naar binnen waren gegaan, hadden we de naastgelegen kloostertuin niet gezien. Ik vind dat altijd prachtige plekken in een stad.

Nadat we ergens koffie hadden gedronken, wandelden we verder door de straatjes met de vele vakwerkhuizen, over het marktplein met het stadhuis, langs het riviertje met bruggetjes en een watermolen, het gebouw van het Grote Heilige Kruis met winkeltjes van verschillende ambachtslieden, het imposante keizerlijk paleis met standbeelden, en keerden daarna weer terug bij het marktplein.

Beelden van Fernando Botero. Informatie:
http://nl.harzinfo.de/vakantieplaatsen/goslar.html
https://www.goslar.de/

Ten zuiden van de stad Goslar bevindt zich de Rammelsberg. Hier vond eeuwenlang mijnbouwindustrie plaats. Het mijnmuseum en de bezoekersmijn hebben we niet bezocht omdat ik er niet van hou om zo'n mijn (of grot) in te gaan. We hadden natuurlijk ook alleen het mijnmuseum kunnen bezoeken.

Informatie:
https://www.rammelsberg.de//index.php

6 opmerkingen:

 1. Het ziet eruit als een hele schone mooie stad! Prachtige foto's heb je weer gemaakt. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goslar is een leuke plaats. Heb je ook het klokkenspel gezien? De Kaiserpfals vind ik altijd bijzonder, ook de tuin erachter. In 2014 voor het laatst geweest. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dini, helaas gemist. Beetje dom, want we stonden 10 minuten voordat het klokkenspel begon nog op het plein. We willen graag nog eens terug naar de Harz en dan trekken we ook meer tijd uit voor deze stad.

   Verwijderen
 3. Prachtige foto serie van een eveneens prachtige stad waar Hotel-Restaurant Schiefer haar naam wel eer aandoet en ook nog eens aan een heel mooi bestraat plein ligt.

  Fijne zondag Willy,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat een prachtige wandeling door die mooie steegjes
  Mooie foto's ...ik heb weer genoten hoor
  Heel veel groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een hele goeie tip voor een herbezoek aan de Harz, wat een heerlijk stadje om uren in rond te dwalen. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen