zondag 8 maart 2020

Van broddellap naar pannenlappen

Mijn oude pannen voor het koken op gas hadden kunststof handgrepen, mijn nieuwe inductiepannen hebben metalen handgrepen. Ik gebruik nu dus vaker pannenlappen voor het oppakken van de pannen. Ik ben blij met de pannen, want het afgieten gaat makkelijker door het tuitje en de grote en kleine gaten in het deksel.
Voor in de nieuwe keuken wilde ik graag een paar pannenlappen in donkerbeige. Het katoenen garen van de gebreide broddellap (een patroon van Jookies) leek mij daar geschikt voor. De broddellap lag al jaren opgeborgen in een krat en pannenlappen gebruik ik. Het was nog wel even een dingetje om de schaar in de broddellap te zetten. Ik heb wel eerst even foto's gemaakt van alle patroontjes.
Ik heb inmiddels drie pannenlappen gehaakt in een wafelpatroon en ga vanmiddag de vierde maken. Tijdens het haken heb ik de laptop op schoot en kijk naar films uit de serie Herzkino, o.a. Rosamunde Pilcher en Inga Lindström. Heerlijk wegdromen bij de mooie beelden van Engeland en Zweden. 
https://www.zdf.de/filme/herzkino
Tijdens het haken en wegdromen, kijk ik ook af en toe naar de tulpen die binnen op tafel staan en naar de planten op de sidetable op het balkon. Mijn man behandelde de sidetable met een grijze buitenverf. Hij monteerde wieltjes onder de poten, zodat de tafel makkelijk verschoven kan worden als de ramen gewassen moeten worden. Laat ik ook die prachtige nieuwe orchidee niet vergeten. 


De nieuwe pannenlappen passen goed bij de grijze keuken. Deze is trouwens hetzelfde als mijn oude keuken, maar in een andere kleur. Ik ben een broddellap armer, maar vier pannenlappen rijker. (Helaas komt de kleur van het garen op de foto's te licht over. ) 17 opmerkingen:

 1. Dag Willy,

  Jij hebt wel heel unieke pannenlappen :) Wat is je keuken mooi. Die tegeltjes ook, zo mooi!!! Ik hoop dat je enorm geniet op je nieuwe plek. Handig, zo'n verrijdbare tafel. Het ziet er allemaal prachtig uit. Fijne zondag!

  Groetjes, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gelukt hoor ik vind het patroontje heel erg leuk.
  Fijne zondag.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie keuken, mooie pannenlappen. Het is zeker een dingetje om een werkstuk uit te halen of te verknippen. Maar als je er dan profijt van hebt!!! De pannenlappen hebben al een heel verhaal en al veel gezien tijdens het maken. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe duurzaam en milieubewust wil je het hebben....geweldig dat je het garen hergebruikt hebt. Dubbel plezier ervan. En wat wonen jullie mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie pannenlappen, maar wat jammer van je broddellap !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig in je mooie nieuwe huis. Geniet ervan.
  Ik heb een tijd helemaal geen blogs gelezen (laat staan geschreven), maar sinds kort kom ik weer bij je langs. Nog altijd even inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie keuken en de bloemen staan er ook mooi bij.
  De orchidee, prachtig, bij mijn zusje bloeien ze altijd een volgende keer.
  Mij is dat niet gelukt.De pannenlappen zo keurig en mooi.
  Van de broddellap, ja zo is onze generatie, wat geen nut doet , gebruiken we nog eens.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie keuken Willy.
  Maar om de prachtige broddellap te verknippen voor pannenlappen.....😊

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Soms is het beter om bruikbare handwerkjes te hebben! Je hebt een prachtige keuken en wat handig om wieltjes onder de tafel te plaatsen! Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi hi wat leuk wij hebben ook een grijze keuken, ik ben ook van de zelfgemaakte gehaakte pannenlappen (bij mij ook in grijstinten) en jawel ik ben verslaafd aan Rosamunde Pilcher films. Zijn er elke week wel op de duitse tv, ik neem ze op en kijk later. Ook kijk ik in mijn quiltkamer op de laptop. Geweldig vind ik ook de Bergdokter en de serie Fruhling op de Duitse tv en misschien mag ik je nog een tip geven wat is heerlijk is te kijken op de laptop Land und Lecker, 6 afl steeds mbt koken. Er worden elke serie 6 landvrouwen gevolgd in hun doen en laten op de boerderij / hof en zij koken voor elkaar. Te kneuterig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Coby, de Bergdoktor en Frühling kijk ik ook. Land und Lecker ken ik wel, maar heb het de laatste tijd niet gezien.

   Verwijderen
 11. Dat zou ik niet kunnen om een handwerk dat ik gemaakt heb, te verknippen.
  Net als klederdracht kleding verknippen...🙈
  Handig de wielen onder de sitetable!
  Fijne dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, dat moet je maar durven... die schaar erin zetten... Ik zou het niet gedaan hebben hoor, dan haak ik me wel even suf voor wat nieuwe pannenlappen.
  Wat een prachtige keuken heb je, en inductie koken lijkt me een genot!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beste Willy,
  Een heel mooie en bijzondere Broddellap was het en je hebt 'm dus helemaal uitgetrokken... niet de schaar erin gezet.
  De foto's met de nieuwe pannenlappen in je práchtige keuken zijn zo mooi gestyleerd. Daarin ben je een echte kunstenares!
  Praktische pannen ook en je bloemenvaas en ook de mooie orchidee scheppen een gezellige sfeer.
  Geniet van je nieuwe home met toch al weer je 'eigen ziel' erin te vinden. Zoveel persoonlijk touches.
  LIefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jullie hebben een prachtige keuken Willy.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. proficiat met jullie kleinkind !
  heel mooie keuken en pannelappen !

  BeantwoordenVerwijderen