zaterdag 25 maart 2023

Bad Salzuflen

Bad Salzuflen is een kuuroord met een prachtig park en vele statige villa's. In de stad staan drie gradeerwerken. Het zijn imposante bouwwerken. Een gradeerwerk bestaat uit een muur van sleedoorntakjes, waarlangs water uit zoutwaterbronnen sijpelt. Door verdamping van een deel van dat water wordt het zoutgehalte hoger. Mineralen, zoals kalk en ijzer, zetten zich aan de sleedoorntakjes af, waardoor een nog zuiverder zoutoplossing ontstaat. De zilte lucht voelt als zeelucht en is goed voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen. Toen wij Bad Salzuflen bezochten, was het een zonnige herfstdag, maar met een hele koude wind. Bij de gradeerwerken hebben we dus niet al te lang stilgestaan en ook niet op een bankje gezeten. We wandelden door de winkelstraten en voor koffie met taart gingen we naar het Park-café. Informatie: https://www.staatsbad-salzuflen.de

6 opmerkingen:

 1. Beste Willy,
  Je vraagt je af wie zoiets met die sleedoorntakjes heeft uitgevonden... Klinkt geniaal en zal zeker een goede uitwerking hebben.
  Wat een prachtige en ook sierlijke, zelfs speelse architectuur.
  Een genot om te wandelen en het allemaal in je op te zuigen. En dàn is er koffie!
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Liebe Willy,

  oh da bist Du ja wieder....ich muss gleich noch die anderen Post`s lesen....Danke für diesen Ausflug nach Bad Salzuflen. Da war ich noch nie und sehe dass das ein wunderschöner Ort ist.

  Liebe Grüße
  Kerstin und Helga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er schitterend uit! Daar zou ik ook wel een paar weekjes willen kuren, daar kom je vast herboren vandaan.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat je weer zo blogt en dan over van die prachtige stadjes. Apart he dat thermalbad, oeffff dat gebak mmmmm. Supermooie foto's, ik ga eens precies kijken waar het ligt?
  Fijne zondag, groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit deed mij terug denken aan ons bezoek aan Bad Dürkheim, ook een oud stadje met een prachtig park met zoutbronnen. Mooie foto's. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen