vrijdag 31 maart 2023

Museum MORE Arjan van Helmond

Vorig jaar (februari 2022) bezochten we Musem MORE in Gorssel. De tentoonstelling  "Nové Realismy Tsjecho-Slowaaks realisme 1918-1945" lokte ons naar het museum. Een groot overzicht van figuratieve kunst, met meer dan 70 schilderijen van 45 kunstenaars. Veel portretten, stillevens, landschappen en sculpturen spraken ons aan. Helaas mocht er niet gefotografeerd worden. 

Nadat we deze tentoonstelling hadden bekeken, bezochten we een andere zaal van Museum MORE en daar waren we blij verrast door het werk van Arjan van Helmond. Alledaagse dingen waar we ons mee omringen worden door de kunstenaar weergegeven in zijn werk, in gouache en acrylverf, op grootformaat papier en doeken. Meubels, servies, een kamer met verhuisdozen, maar ook een gootsteen met afwas. Een doodgewone stapelbare kunststof tuinstoel. Mijn moeder heeft er nog 4 in de schuur staan om met een verjaardag extra zitplaatsen te kunnen creëren. Het Perzisch tapijt. Een soortgelijk exemplaar lag er vroeger bij mijn ouders in de huiskamer. Schilderijen met herinneringen, maar niet alleen voor de kunstenaar.

Beide tentoonstellingen zijn inmiddels voorbij, maar kijk hier nog even mee naar dit bijzondere werk van Arjan van Helmond. 
Informatie:
https://www.museummore.nl/tentoonstelling/arjan-van-helmond 
https://arjanvanhelmond.com/
https://www.museummore.nl/tentoonstelling/tsjecho-slowaaks-realisme
https://www.museummore.nl/

2 opmerkingen:

 1. Beste Willy,
  Het is erg fijn als een kunstenaar op zo'n manier ons alledaagse leven kan 'vast leggen'.
  Dàt is het leven!
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bleef kijken naar de 2e foto. Wat gebeurd daar veel. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen