zondag 18 december 2011

Het Muizenhuis


Op mijn oude blog schreef ik al over Het Muizenhuis. Het is een idee en ontwerp van Karina Schaapman. Het huis werd ook door haar zelf gebouwd, van sinaasappelkistjes, dozen, papier-maché en verschillende soorten afvalmateriaal. Het muizenhuis heeft een afmeting van 3 meter hoog en 2 meter breed en heeft wel 100 kamers, gangenstelsels en buitenruimtes. De muizen die in het muizenhuis wonen zijn ook ontworpen en gemaakt door Karina.Karina bedacht en schreef zelf de verhalen voor dit boek en ze heeft ook al ideeën voor meer boeken in deze serie. Dus we kunnen de komende jaren genieten van Het Muizenhuis en de bewoners.


Sam en Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia woont zeshoog middenachter. Ze woont daar met haar moeder in heel heel klein kamertje. Ze slapen samen in een bed. Julia is SUPER nieuwsgierig en REUZE eigenwijs. Ze houdt niet van saai en zodra ze zich verveelt gaat ze op naar buiten. Op avontuur. Met haar vriend Sam.
 

Sam woont middenvoor in het Muizenhuis. Hij woont daar met zijn vader, moeder, broertjes en zusjes. Hij heeft twee opa's, twee oma's, een paar tantes en een oom. Sam is SUPER verlegen en REUZE braaf. Als hij met Julia is, doet hij dingen die hij anders nooit zou durven. Wat Sam teveel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.Er is ook een boek over het muizenhuis 'Het Muizenhuis - Sam & Julia'.


Op de website staat beschreven hoe het allemaal begon, de ideeën, de bouw, de muizen en de verhalen.

Download het knutselvel en maak je eigen muizenhuis.


Vanaf 17 december (2011) wordt het Muizenhuis tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek bij het Centraal Station in Amsterdam.

Het Muizenboek is inmiddels ook in Japan uitgegeven, hier nog een leuke video.Informatie: http://www.hetmuizenhuis.nl

19 opmerkingen:

 1. Dit is zo leuk, en dan nog wel in mijn "eigen" bieb....dank voor de tip, en Willy ik heb de Beatrix Potter dvd gekocht hoor, vond hem zo leuk...Fijne zondag nog
  Liefs
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit Leuk. Je blijft er naar kijken.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is echt super leuk!!
  Lieve groetjes,
  Jeanny.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ben helemaal gek op muizen. Mijn overleden zus heeft vroeger muizen gemaakt uit vilt. In eens was haar patroon terecht gekomen bij haar oudste dochter in huis. Niemand weet hoe maar mijn moeder heeft het naar mij toegestuurd. Ik wil proberen haar patroon te gebruiken maar moet grijze vilt zoeken.

  Groetjes ~
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb het boek al vaster voorbij zien komen, ik vind em Prachtig, fijne week groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk! en met dat knipvel valt wel e.e.a. te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi filmpje, ze lijkt mij een hele aardige vrouw.
  Liefs
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat aandoenlijk mooi om zo je levensverhaal uit te beelden......
  Wintergroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank voor de leuke tip Willy, hier hoop ik binnenkort wat langer rond te snuffelen! (Na de computeroperatie bedoel ik !)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onze kleinzoon vind het boek prachtig en wat mooi en dat je het nu in het echt kunt gaan zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is gewel;dig dat huis. Laatste het boek in de boekenwinkel eens even doorgebladert. Errug leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Terwijl ik toch regelmatig op haar site kijk, hd ik deze nog niet gezien. Erg leuk een eigen site voor Sam en Julia!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Willy,

  Het muizenhuis ziet er heel schattig uit! Bedankt voor de tip!

  Een gezellige avond!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. oh leuk..ik ga er zo snel kijken!! dank je voor de tip. Liefs, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat ziet er leuk uit. Jammer dat ik altijd weinig tijd heb in Amsterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lees het nu pas..ik kreeg dit boek 13 december cadeau voor mijn verjaardag.Mijn zoon vond het erg leuk.Wil graag nog een keer het in het echt gaan bewonderen....

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk is het, mijn kleinzoon heeft het boek, is het patroon van de grijze muizen ook te koop, ik zou er graag 'n paar maken voor hem, hij zou er superblij mee zijn.
  groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Joke, Sam & Julia zijn kant en klaar verkrijgbaar. http://hetmuizenhuis.nl/categorie/producten/ Een patroon heb ik daar niet kunnen vinden. Kijk ook eens bij atelier Grethilde voor leuke muizen, http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/ateliergrethilde/c-1731697/viltpatronen-en-pakketjes/

   Verwijderen