Bakkerij Bril in Voorst is een bekend begrip bij ons in regio, maar ook in het
overige deel van Nederland heeft menigeen er van gehoord. Rijdt men
door Voorst, dan wordt er gegarandeerd gestopt bij deze bakkerij.
Sommigen rijden er zelfs een eind voor om.
Waarvoor dan wel? Voor de overheerlijke gevulde koeken. Een
opvallend kenmerk is de vorm. Het formaat is groter dan van de
gemiddelde gevulde koek.
foto: bakkerij Bril
Bij bakkerij Bril kun je ook koffie en thee drinken. Ze serveren er o.a. heerlijke appeltaart bij. Of probeer de speculaasjes, gevuld speculaas en kruidkoek eens. Bakkerij Bril is een omweg waard!
Marion (blog Basiclabel) woont in Zweden, maar komt oorspronkelijk uit de buurt van
Voorst. Bij haar zijn de koeken van bakkerij Bril ook bekend. Als je in
Zweden woont kun je natuurlijk niet even naar bakkerij Bril toe.
Marion bakt graag en heeft haar eigen versie van de gevulde koeken
gemaakt. Volgens haar hebben ze veel weg van de gevulde koeken van
bakkerij Bril.
Woon je niet in de buurt van bakkerij Bril en wil je toch eens van die overheerlijke gevulde koeken proeven, hier volgt het recept van Marion.
Wat heb je nodig: oven 175 graden
300 gram koude boter in stukjes
400 gram bloem
200 gram bruine basterdsuiker
snufje zout
halve of hele theelepel speculaaskruiden
Voor de vulling:
400 gram amandelspijs en 1 ei
Meng de bloem, basterdsuiker, zout en de speculaaskruiden door elkaar in de kom, kneed de boter er zo snel mogelijk koel door. Doe er water bij als het te droog is.
Verkruimel het spijs en prak er 1 heel ei door daarna even stevig mixen.
Nou heb ik de meelbal verdeeld in 2 stukken, 1 stuk voor de bovenkant en 1 stuk voorde onderkant. 1 meelbal rol je lang uit als een worst en verdeel je in 8 ongeveer gelijke stukjes, rol de stukjes iets plat uit en leg deze op het bakpapier op de bakplaat. Verdeel nu het amandelspijs over deze 8 stukjes en voor de bovenkant geld hetzelfde principe.
Klop nu even een ei los in een glas en bestrijk de bovenkant van de gevulde koeken.
Het gaat hier niet om het uiterlijk alles mag er wat minder strak uit zin hahah…
Zet het ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
Wel even goed laten afkoelen.
https://www.bakkerijbril.nl/
Marion nogmaals bedankt voor het recept.
In de Seasons nr.8 staat een artikel over Marion in Zweden.
Marion nogmaals bedankt voor het recept.
In de Seasons nr.8 staat een artikel over Marion in Zweden.
ik krijg gelijk trek!!!
BeantwoordenVerwijderenMmmmm, ik ruik ze bijna hier. Zien er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenwilly het is me een leuk boek voor bij "ons"blik...
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.bol.com/nl/p/het-zeeuwse-knop-bakboek/9200000009735564/
groetjes hilly
@Hilly, het boek ziet er erg mooi uit. Bedankt voor de tip!
VerwijderenMmmmmm in deze tijd denken we ook alleen maar aan lekkers!
BeantwoordenVerwijderenHoi Willy, ik ben eens met DH en DS bij bakkerij Bril geweest en we hebben er gevulde koeken gekocht! Het licht heel strategisch op een hoek, al zou je willen, je komt er niet voorbij hahaha...
BeantwoordenVerwijderenOh, dit is heerlijk!!!
BeantwoordenVerwijderenmmmmm die zijn inderdaad lekker. Het lukt mij ook niet altijd om er langs te rijden en dan niet te stoppen. Overigens hebben ze ook heel lekker krentenbrood!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor het recept.
lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn
O wat lekker, moet ik eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er in ieder geval erg heerlijk uit....!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet.
leuk zo'n lekkere bakker in de buurt. Hier heb je van Boheemen die de lekkerste Bossche (ja in Den Haag ;))Bollen schijnt te maken. Maar dat recept..daar ben ik blij mee..yammie!! Liefs, Petra
BeantwoordenVerwijderenohhh DIE SPECULAASJES..NIET TE WEERSTAAN!!!!
BeantwoordenVerwijderen:0)))
ik ga de gevulde koeken nu ook proberen..rij er wel een straatje voor om!!
Lekkerrrrr !!....xxx...
BeantwoordenVerwijderenWe moeten naar Voorst, vast ook mooi wandelgebied daar. Je hoort zodra we geweest zijn, groet @
BeantwoordenVerwijderenVolgens mij is het beter dat ik er niet kom hihi...!!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Ingrid
Al die lekkernijen die jij beschrijft: HEERLIJK. Gevulde koeken zijn echt mijn favoriet....
BeantwoordenVerwijderenGroeten van Willemien.
Heb je het krentenbrood al eens geproefd van bakker Bril?
BeantwoordenVerwijderenOok een aanrader.
Toen ik nog in Devente werkte reed ik in de ochtend vaak aan de andere kant van de IJssel terug, om, maar wel een leuke route, en dan even langs bakker Bril. Heerlijk. Groetjes, Gerda
BeantwoordenVerwijderenMmmm ziet er lekker uit, had ook ingrediënten gekocht voor gevulde speculaas te maken en door deze foto's krijg ik er wel erg veel trek in, hihi!
BeantwoordenVerwijderenfijne dag,
groetjes van Marijke
Oh die zijn vreselijk LEKKER!! fijne dag knuffel Else
BeantwoordenVerwijderenLijkt mij heerlijk! Zal er aan denken mocht ik daar in de buurt komen! Groetjes
BeantwoordenVerwijderenLida
Heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept!
Liefs, Juliëtte
Dat ziet er heerlijk uit, bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenWhat a nice little bakery and the cakes look good.
BeantwoordenVerwijderenHugs
Er is niets lekkereder dan eigen gebakken produkten.
BeantwoordenVerwijderenGroeten
Marga
Heerlijk is het als je zo'n lekkere bakker in je buurt hebt. Ik heb er ook zo een en ben er heel blij mee!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet,
Gerry
Niet alleen de koeken vind ik er overheerlijk uit zien, ook de winkel zelf ziet er zo 'nostalgisch' uit. Daar hou ik van, ipv die 'moderne' panden.
BeantwoordenVerwijderenIn ieder geval bedankt voor de tip. Mocht ik eens in de buurt komen......
Vriendelijke groeten,
Chantal
De koeken van Bakker Bril zijn heerlijk!!!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Marian
o, dat ziet er heerlijk uit! vierkante gevulde koeken, die wil ik ook wel eens gaan maken, bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Evelyn
Dat zijn weer herinneringen....Huilen...tranen met tuiten met kerstmis en pasen als thuis de stollen met amandelspijs op tafel verscheen. Wat vond ik dat érg. Wat op tafel stond móest gegeten worden. Gevulde koeken hoorden bij de koffie en dus mocht ik daar nee tegen zeggen. Ben ik niet verschrikkelijk :-))
BeantwoordenVerwijderenEn speculaas eet ik dus ook niet!
Willy bedankt voor het recept. Het water loopt mij in de mond.Heerlijk!!!!!!
BeantwoordenVerwijderenbeter voor de lijn om niet in de buurt te komen dus ...
BeantwoordenVerwijderenWist je dat de gevulde koeken van bakkerij Bril gevormd worden met de vierkanten deksels van Nescafé potten? (Het oude model). Zo kun je zelf je koeken ook meer op die van Bril laten lijken.
BeantwoordenVerwijderen