vrijdag 7 december 2012

Agacadabra

In de boekhandel zag ik dit boek, ik moest het meteen doorbladeren. Agacadabra, het  klinkt als een toverspreuk, het is de titel van een bijzonder boek waarin de AGA centraal staat. Het boek is sinds 10 november te koop. Mick Stomp, Arlette Juch, Bernadette Hakken (redactie) en Regine Mateman (vormgeving) zijn de vrouwen die het hebben gemaakt. Mick Stomp, eigenaresse van het AGA-huis in Ellecom, ging met fotografe Arlette Juch op pad om op meer dan 100 adressen in Nederland een kijkje in de keuken te nemen. Van ieder adres staat er tenminste één bladzijde met prachtige full colour sfeerfoto's en het favoriete ovenrecept. Het staat zo beschreven dat niet AGA-bezitters er ook mee aan de slag kunnen. Het boek laat zien dat koken met de oven gemakkelijker is en tijdwinst oplevert. Een  232 bladzijden tellend boek vol verhalen, tips, sfeer en keukeninspiratie. Al zal ik gewoon nog op mijn 4 pits gasfornuis blijven koken, dit boek mag wel op mijn verlanglijstje.

Kijk voor een VOORPROEFJE.


Meer informatie en verkoopadressen vind je op de WEBSITE.

ps. De boeken die ik op mijn blog bespreek staan niet allemaal in mijn boekenkast, die zou anders uitpuilen ;)  Het zijn boeken die ik leuk, interessant, de moeite waard vind.

22 opmerkingen:

 1. Lijkt me heel verrassend en origineel !
  en mooie kleuren , de foto's zullen dus inderdaad ook wel genieten zijn :o)

  Ps,
  Bedankt voor de leuke tip,
  (sinds ik niet meer lid van een boekenclub ben weet ik ook de laatste nieuwtjes niet zo meer ;o)
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt mij ook een heel fraai boek, ik wil hem ook wel eens doorbladeren!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt me een superleuk hebbeboek Willy. Bedankt voor de tip.

  gr.Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen AGA maar vind het altijd zo gaaf als ik er eentje in een blad zie staan.
  Wat een super leuk boek lijkt mij.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooit als ik een grote woonkeuken heb dan.....ach, een AGA bezitten zal waarschijnlijk we een droom blijven! Maar dat klinkt ook goed, ga toch eens kijken.
  groetjes, Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah....een AGA...en dan ook nog eens zo'n mooi kookboek met foto's waar ik dol op ben
  ...ik droom er al jááááren over dat ik de gelukkige bezitter ben van zo'n stoer fornuis, maar het zal wel bij dromen blijven want in mijn kleine keuken is daar echt geen ruimte voor.
  En ik ben niet het type dat kost wat kost groter zal gaan wonen om die droom in vervulling te laten gaan.
  Ken wel mensen die bij het inrichten van hun grote nieuwe huis met luxekeuken hun oven kopen in de maat dat er 3/4 diepvriespizza's inpassen of rond zes uur in de avond opzoek gaan naar de blikopener in een van de vele keukenladen;-)en binnen 20 minuten met hun bord op schoot de warme hap naar binnen werken.....

  Dit mooie boek moet ik eens in het achterhoofd houden.

  Ik mocht lang geleden van mijn tante ook wat uitzoeken tussen de huishoudelijke spulletjes die uitgestald stonden op de keukentafel uit mijn oma's erfenis,ik keerde huiswaarts met een grote vernikkelde/koperen waterketel met hengsel,vis puddingvorm en Electro kookboek uit 1946.
  Mijn oma kookten op het houtfornuis en later ook op gas,dus zij had geen elektrisch fornuis....maar ik weet wel bijna zeker dat ook zij recepten uit dit boek gebruikten,oma kon koken als de beste,en ik vond met de hand geschreven aantekeningen tussen de bladzijden in het boek.
  De recepten kunnen heden ten dagen nog goed gebruikt worden, alleen de kooktijden voor groenten zou ik persoonlijk aanzienlijk verkorten.

  Bedankt voor je altijd fijne tips Willy!!!

  Fijn,gezellig en warm winters weekeind!!!
  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een enig boek, en dan net als de rest wegdromen over het bezitten van een AGA. wat zijn dit toch een mooie fornuizen/ovens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, dit lijkt me nu echt een boek om van te smullen! Leuk dat je het ons laat zien, al past er ook in mijn keukentje echt geen Aga ;)! Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helaas in mijn huis ook geen AGA, zou eerst de houten vloer moeten verstevigen. Een huis met een AGA heeft meer sfeer en warmte, al zou dat natuurlijk in het desbetreffende huis wél gewoon schijn kunnen zijn.
  Altijd leuk om in zulke boeken te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt me een heerlijk en lekker boek. Ik heb ook heel wat boeken op mijn verlanglijstje staan...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooh dat lijkt me zo'n geweldig fornuis, maar dat past ook in een prachtig oud huis... laten wij nou in een modern huis wonen ;-( Desalnietemin vind ik net als jij zulke boeken om te smullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zag Agacadabra in mijn leestlijst en vermoedde: dat gaat over koken. Beetje gelijk had ik dus wel! Ik houd niet van eten (dat doe ik gewoon zonder erbij na te denken), ik houd niet van koken (dat moet gewoon) en als het effe kan: kant en klaarmaaltijden. Je moet maar zo denken: zonder mensen zoals ik zouden al die Aga-mensen niet zo gunstig afsteken :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit is voor mij altijd een wens geweest. Een mooi AGA met een huis er omheen gebouwd. Ik droom maar lekker verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een Aga is het helemaal als je een grote woonkeuken hebt.Ik heb wel 2 ovens omdat koken in de oven zo eenvoudig is en inderdaad tijdbesparend.Heb dat trouwens geleerd in Zweden.Lijkt me, ook zonder Aga, een supermooi boek.
  Kram
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nee, een AGA zou aan mij niet besteedt zijn. Ik ben gewoon slecht in koken.
  Toch leuk als je van die bijzondere boekjes ontdekt!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Willy, begrijp ik het het nu goed dat jij ook een Aga hebt? Het is al jaren een droom van mij :-), maar het past niet echt in/bij ons huis. Het kookboek ziet er veelbelovend uit.

  Een fijne zondag!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. een AGA bezitten is een van mijn wensen - maar dan in een veel grotere keuken dan degene die we nu hebben ...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja, een AGA. Ooit kookte ik op school nog op een met kolengestookt exemplaar en nog maar een week geleden keek ik naar een hele grote met 4 ovens... Hij moest een draaicirkel van anderhalve meter kunnen maken bij installatie... dan moet hier de achterpoort eruit... veel te groot en heel duur. Het zal altijd wel een droom blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. O, een AGA. Ik zou willen dat ik er een had.
  Maar och... ik heb er geen plaats voor en ik denk dat het er dus niet meer van zal komen, aangezien dit toch wel een heerlijk huis is, waar we willen blijven wonen totdat het niet meer kan.
  Maar idd: heel leuk om zo'n boek te hebben!
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Beste lezers, Wat vind ik dit leuk om te lezen.
  Ons boek, Agacadabra, is geschikt voor iedereen die van koken houdt en van weinig gedoe tijdens het koken en dus lekker dingen in de oven gaart.Tevens geeft het een persoonlijke blik in de keuken. Sfeertjes zoals het bij mensen thuis is, en niet zoals showrooms ons willen laten zien.
  Voor iedereen met een fornuis met een oven. En voor iedereen die van toegankelijke gerechten houdt..

  BeantwoordenVerwijderen