woensdag 27 februari 2013

Het Steiff Museum

Het Steiff Museum in Giengen a/d Brenz (Zuid-Duitsland) werd in 2005 geopend. (HIER kun je het bericht over Margarete Steiff lezen.)

In het museum volgen we een route en maken zo kennis met de wereld van Steiff. Het begint met het geboortehuis van Margarete Steiff  in Giengen a/d Brenz. De woonkamer is haar eerste atelier waar ze kleding naait.


Daarna komen we in het atelier, waar in 1902 door haar neef Richard Steiff de eerste knuffelbeer werd ontworpen.
Vervolgens is er een verhaal over de verdwenen teddyberen en worden we langs verschillende locaties geleid met mooie decors, o.a. een onderwaterwereld.


Als dit deel voorbij is en de teddyberen gevonden zijn, komen we in een zaal waar een prachtige collectie Steiff dieren staat opgesteld.

Op de volgende afdeling komen we bij de tentoonstelling over de geschiedenis van Steiff. Hier zien we een schilderij van Margarete Steiff en haar persoonlijke spullen.

Het olifantje dat Margarete als speldenkussentje heeft gemaakt kan gezien worden als het eerste Steiff knuffeldier, het staat dan ook aan het begin van de tentoonstelling opgesteld.


In de vitrines wordt een Steiffcollectie beren, poppen en ander speelgoed vanaf 1880 tentoongesteld.Deze twee dames laten zien hoe de beren gemaakt worden.
Aan het einde van de route kom je in de museumwinkel terecht, de verleiding is dan wel erg groot.
19 opmerkingen:

 1. Wauw, wat geweldig, mijn oma had vroeger de egeltjes Macky's!
  Leuk om dit te zien!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi museum ik wist niet dat het er was. Het is er prachtig binnen. Al die mallen die daar hangen geweldig zo heb je nog eens keuze. Ook erg leuk om te zien wie de bedenkster is van de beren want ik heb er veel over gehoord maar echt weten nee.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou mij er zeker laten verleiden, wat een mooie creaties maken ze toch!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk museum! Wie is er nu niet gek op al die knuffel dieren en beren!
  Nu weet ik hoe mijn oude beer gemaakt is!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O ja leuk, daar zou ik ook wel es naar toe willen. En die giraf en die ezel zouden niet misstaan hier in huis. Alleen die prijzen, hè!! Maar ja, ze maken het ook wel heel mooi !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend mooi he die Steiff beestjes. Ze blijven ook mooi en zijn echt authentiek vind ik. Slim zo'n winkel aan het eind van de route, inderdaad de verleiding is dan wel erg groot. Ik zou ze allemaal wel willen hebben van groot tot klein. Wel prijzig dan...;) groet van De Juffrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk !!
  Herinnerd me aan de tijd toen we nog dachten geen kinderen te krijgen ... en ik kennis maakte met de STEIFF club ( niet lid geworden hoor )
  maar wel twee beren die kunnen brommen als je aan't touwtje trekt ...
  na de ( toch gekomen kinderen ;o:o))))
  werden de beren (op een erg) laag pitje gezet ...

  Maar ze blijven bijzonder !
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow! Ik verzamel beren, dus helemaal geen optie om dat gaan te bezoeken want dan kan ik de verleiding echt niet weerstaan denk ik. Wel de moeite waard denk ik.
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig leuk, vooral dat ezeltje...., dat kijkt me zo lief aan!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ongelooflijk wat is dit een leuk en mooi museum

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geweldige pluche dieren staan er tentoongesteld. Het verhaal erachter kende ik niet en is best indrukwekkend,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk museum, als berenmaakster/liefhebster ken ik dit wel, en het verhaal erachter, maar ik ben er nog nooit geweest. Dit wordt aan de verlanglijst toegevoegd! Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een geweldig museum. Dank voor de rondleiding. Je weet nooit of je er komt.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig dat haar spullen bewaard zijn gebleven !
  Mooie fotos om je te verbazen...
  Groetjes Sis

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En? Heb je de verleiding kunnen weerstaan? Of is er in je huis nu een lief klein 'Steiff' beertje te vinden? Ik weet wel dat ik het er heel moeilijk mee gehad zou hebben... Prachtige tentoonstelling overigens.
  Fijne avond.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 16. prachtig zijn ze Willy en dat olifantje..als ze daar een pakketje van zouden hebben zou ik er meteen aan beginnen..dat is pas een leuk speldenkussen! Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een verzameling zeg, prachtig om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen