dinsdag 8 oktober 2013

De Ockhorstroute

Bij het Ludgerusgebouw aan de Vierakkersestraatweg 37 in Vierakker (bij Wichmond, in de Achterhoek) beginnen we aan de Ockhorstroute. Het is een wandelroute van 8 km, die ingekort kan worden tot 5 km. Wij kiezen voor de 5 km route. De bordjes met de vliegende gans wijzen ons de weg.
De wandeling begint in deze prachtige laan. Vervolgens leiden smalle weggetjes ons door een prachtig landschap van akkers en weilanden, met houtwallen en bosjes, van o.a. landgoed Hackfort en landgoed Suideras.Er staan veel mooie oude boerderijen in deze omgeving.We kijken verbaasd op als we deze twee grote tenten in het landschap zien. Zo'n tent heet een yurt en is een traditionele Mongoolse nomadentent. Meer informatie vind je op de WEBSITE van de eigenaar.


Bij boerderij de Rietberg is een zelfbedieningsgelegenheid. Je kunt er koffie en thee, eventueel met cake en appeltaart, nuttigen.We zijn nog maar 1,5 km op weg en vinden het nog te vroeg voor een pauze. We besluiten om aan het eind van de wandeling hier terug te komen om koffie te drinken, want het ziet er leuk uit.Deze bewoners hadden wij hier niet verwacht, het zijn alpaca's. Leuk om ze eens van dichtbij te kunnen zien.Dit zijn witte pauwen.

Ik was van plan om tijdens deze wandeling geen foto's van paddenstoelen te maken, omdat het zo'n oponthoud geeft, maar dit reusachtige exemplaar kon ik niet weerstaan.


Deze oversteekplaats is speciaal aangelegd voor padden en kikkers.Wij wandelen veilig verder over een pad achter de bomenrij langs deze weg. Als je niet bekend bent in een gebied, is het steeds weer een verrassing wat er na de volgende bocht tevoorschijn komt.Niet alle paadjes zijn toegankelijk. Dit hek laten we links liggen, want de gans vliegt naar rechts. De route leidt ons om de wei en zo zien we het landschap van alle kanten.Deze groep wandelaarsters had een mooie plek uitgezocht om de boterhammen op te eten. Of er één van hen in het strafhoekje moest zitten weet ik niet. Ze wilden wel op de foto.


We zijn al bijna aan het eind van de route, die ons nog door het dorp Wichmond voert.Deze foto zit niet op de verkeerde plek in dit verslag, deze prachtige locatie passeer je in het dorp.


Tot slot nog een bloemenparadijs.


We keerden terug naar boerderij de Rietberg om er koffie te drinken. Deze leuke zelfgemaakte spulletjes lagen (en hingen) er te koop.


Informatie:
http://www.achterhoekseroutes.nl/nl-nl/rdc/alle-routes-voor-zoeken/ockhorstroute?location=list&page=73002

De 7 km lange wandelroute 't Klompenkeerlspad start ook vanaf het Ludgerusgebouw.
Informatie:
http://www.dorpsbelangwichmondvierakker.nl/sport-en-recreatie/2-ongecategoriseerd/70-klompenkeerlslpad

26 opmerkingen:

 1. Oh ja Willy,de achterhoek...zucht...heeeeerlijk...Mijn moeder is er opgegroeid en ging vroeger op Hackford de krant naar de baron brengen :-)...Pim en ik hebben er een tijd geleden de Pieterpad route gelopen...(wij doen al jaren over het Pieterpad elke keer een stukkie) Ik ging vroeger vaak naar Vorden,daar woonden veel mensen die mijn moeder nog kende (zij groeide op in een pleeggezin bij boeren op het platteland) heerlijk even mijn hart kunnen ophalen voordat ik nu in de auto stap om naar mijn werk te gaan. Dank lieve Willy!fijne dag hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dees, mooi verhaal. Hackfort hebben we van verre gezien, daar willen we ook nog eens gaan wandelen. Je berichten over het Pieterpad kan ik me nog herinneren.

   Verwijderen
 2. Prachtige foto's weer van een mooi stukje Nederland.
  Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij wonen er vlakbij (in Almen, ongeveer 10 km er vandaan) maar dit mooie pad hebben wij nog niet gelopen. Bedankt voor je mooie verslag, ik ga het zeker een keer doen!

  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Marijke, dan woon jij in een prachtig gebied. Almen staat ook nog op ons lijstje.

   Verwijderen
 4. Wat een mooie wandeling en juist omdat het niet bekend is, zijn de boerderijen en mooie landschappen telkens een verrassing. Ik heb genoten!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige route, weer 1 voor in de verzameling. Nu alleen nog ooit eens tijd hebben om ze te wandelen ( de kinderen zijn daar niet gek op ......)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een leuke route om te wandelen.....;0)
  maar een ovesteek plaats voor..K en P...;0((( brrrrr
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Willy wat is het schitterend daar zit te genieten van een mooi stukje Holland
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke wandeling en je hebt ook nog mooie foto's gemaakt!
  Groetjes, Sonnja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo... lekker even een frisse neus gehaald. Gezellig zo saampjes...*Ü*...

  Wat laat je ons telkens toch weer genieten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben elke keer verbaasd over de mooie plekken die je ons laat zien van Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige, onbekende, wandeling. Je gaat de vliegende gans maar achterna en je komt de mooiste natuur tegen. Ik heb er van genoten.
  Groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt weer heel wat moois gepubliceerd de afgelopen weken. Nederland heeft heel veel om van te genieten. Lieve groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtig stukje Nederland... Heerlijk om zo te wandelen en dan kom je een zelfbedieningsrestaurantje tegen..... alles gaat daar zeker in goed vertrouwen.
  Als jullie deze wandeling afgelopen zondag gemaakt hebben, was het weer schitterend. Ik heb zondag nog aan je gedacht: waar zal ze nu geweest zijn... In de Achterhoek dus.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Willemien, op woensdag waren we in de Achterhoek. Afgelopen zondag waren we in de Onzalige Bossen, het verslag kun je hier binnenkort zien.

   Verwijderen
 14. Wat een prachtige route !!!!! Ooh, die derde foto met die kerk erop, die vin'k mooi !!!!!!!! :o)!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige wandelroute, Willy.
  Heerlijk om zo te wandelen en ons mee te laten genieten.
  Ik heb ook genoten!

  Wat je log over de visserstruien betreft: afgelopen zaterdag stond er een groot artikel in de bijlage van de krant. Als je belangstelling hebt, schrijf dan even een mailtje.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie natuur hebben we toch in ons eigen land! Prachtige foto's heb je er van gemaakt. Alsof ik mee gelopen hebn.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtige wandeling Willy, heb je dat afgelopen weekend gedaan? Het weer was er wel naar. De alpaca's zijn grappige beesten hè? Hier in de straat staan er ook 3, 2 volwassenen en een jong. Ze kijken je altijd heel doordringend aan...
  Wens je een fijne avond.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Anita, het was echt een verrassing om ze te zien. De wandeling hebben we op woensdag gemaakt.

   Verwijderen
 18. Wat een prachtige wandeling, het leek net of ik samen met je daar aan het wandelen was, want je hebt zoveel foto's geplaatst en een prachtig verslag geschreven, heel erg duidelijk! Dank je wel.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat is Nederland toch mooi. Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtig wandel verslag, kan echt genieten van je fotos!
  Een fijne dag!
  Elsina

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk deze route. Ik ben nog altijd van plan deze een keer te lopen. Goed dat ik 'm hier nu weer tegenkom. Nu maar hopen dat het volgende week of de week daarna nog redelijk weer is. Dan kan ik nog mooi tijdens het wandelen de herfstkleuren vastleggen.

  BeantwoordenVerwijderen