donderdag 10 oktober 2013

Wandelroute Carolinahoeve-Veluwezoom, bij De Steeg

Het is de laatste weken prachtig herfstweer, helemaal geschikt om te wandelen. Als het maar even kan doen we dat ook. Zondagmorgen, nadat de broden uit de oven zijn gehaald, gaan we met de auto naar De Steeg. Daar aangekomen, volgen we de weg naar parkeerplaats Lappendeken in het Nationaal Park Veluwezoom.

We kiezen de Carolinahoeve-Veluwezoom route. Deze route is 4,5 km lang en wordt met rode pijltjes aangegeven. Allereerst wandelen we over het betonnen fietspad. Het is even opletten, want er zijn altijd veel ATB'ers onderweg, vooral op zondagmorgen. We genieten meteen al van dit uitzicht.


Na het oversteken van het wildrooster verlaten we het fietspad en wandelen nu over eeb brede laan, die aan het landgoed Middachten grenst. Dat er Schotse Hooglanders in dit gebied zijn is ons bekend, maar dat we ze ook zouden aantreffen hadden we niet verwacht.


Kijk, daar liggen er een aantal.

In de verte zien we Pannenkoekenhuis DE CAROLINAHOEVE. Het is alleen te voet, te paard en op de fiets te bereiken. Het woongedeelte is als VAKANTIEHUIS ingericht. Een vakantiehuis met uitzicht op Schotse Hooglanders.Op het terras van de Carolinahoeve is het gezellig druk.Na het nuttigen van een heerlijke 'koffie van de maand', vervolgen we de route. We wandelen nu over de Koningslaan, een oude verbindingsweg tussen twee kastelen. Tot hier zagen we de Schotse Hooglanders achter een afrastering, maar nu liggen ze op het pad. Het gebied wordt nu ook heuvelachtig. Sommige bomen zijn begroeid met tientallen paddenstoelen. Dat is een heel apart gezicht. We zullen dit onderweg nog vaker tegenkomen.

Bij het zien van de Haverkist, de voormalig boswachterswoning, droom ik even weg. Het ligt op een geweldige plek in de Onzalige Bossen, zo heet dit gebied. Hier wonen moet toch zalig zijn! Het huis is vele jaren bewoond geweest door Daan Modderman. Hij was ooit te zien in het programma "Showroom".

We kijken nog even achterom naar de Haverkist en gaan dan snel verder. Er komen nog een aantal verrassingen op ons pad. Let op de dode boom, die is van onder tot boven begroeid met paddenstoelen, grote en kleine exemplaren. Verderop een boomstronk met paddenstoelen, alsof er peperkoekjes zijn uitgestrooid.
Onder de bomen zien we veel bruine bladeren liggen, maar die zijn niet van deze herfst. De bladeren aan de bomen zijn nog bijna helemaal groen. Tot slot treffen we nog een prachtige paddenstoelencreatie aan.
Deze wandeling was prachtig, wij hebben ervan genoten. Informatie vind je op de website van NATUURMONUMENTEN. Vanaf parkeerplaats de Lappendeken starten ook de 4,5 km lange Panoramaroute en de 3 km lange Simon Carmiggelt-route.

21 opmerkingen:

 1. Heerlijke wandeling, dit hebben wij precies zo in het voorjaar gedaan, met de fiets dan wel, en die boswachterswoning, ik heb er toen ook foto,s van genomen.....zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt mooie foto's gemaakt!
  Groetjes, Sonnja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze stoere,schotse jongens zitten dus niet aan een riempje.....
  Slik..... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit lijkt mij een prachtige wandeling, ik hoop het te onthouden voor een mooi wandelweekend. Maar ik raak op jouw blog de tel een beetje kwijt, je zet ons elke keer zoveel leuke uitjes voor dat ik het overzicht een beetje kwijt ben hihi. Gelukkig kan ik het hier altijd even naslaan. Erg leuk om meegewandeld te hebben aan de hand van je foto's.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al die wandelingen wil ik onthouden voor ooit. Kun je geen boekje van maken ( LOL )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige wandeling, wat is Nederland toch mooi en dan met jou verhaal erbij... geweldig!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fantastische wandeling!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige wandeling weer,Willy!!!
  Ik hoop na deze week ook weer eens mijn camera ter hand te pakken ,een mooie wandeling te kunnen maken in de natuur, zonder iemand in de arm te moeten nemen,niet bang te hoeven zijn dat ik struikel omdat ik de dingen zo wazig en dubbel zie.
  Tot dat moment geniet ik hier bij jou maar met m'n neus bijna tegen het scherm...

  Fijne avond en lieve groet!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke wandeling Willy en wat is het daar toch mooi. Die paddenstoelen zijn helemaal fantastisch.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze wandeling was ook weer de moeite waard. Fijn voor jullie om te lopen, maar ook voor mij, want ik geniet van alle mooie foto's en de interessante tekst.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hai Willy,
  Wat is Nederland weer mooi! Je hebt weer een mooie beschrijving gemaakt met prachtige foto’s.
  Fijn weekend!
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige wandeling hebben jullie gemaakt, volgens mij al heel wat kilometers in de afgelopen jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie wandeling. We waren deze zomer in de Steeg ( in afwachting van een kleinkindje in Arnhem) en hebben veel gefietst. Dus herkenning voor mij, deze wandeling. Mooie film van Daan Modderman.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een prachtige foto's! Ik heb er van genoten!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Have a walk just as good for this weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige wandeling! De film kan ik hier op mijn ipad niet zien. Die houd ik dus te goed. Showroom was een prachtig programma.
  Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie foto's van een prachtige wandeltocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijke route, ik heb even meegelopen. Het stort op dit moment en nietzo'n beetje ook. Van wandelen komt het vandaag niet vrees ik

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtig gebied rondom de Steeg. Er liggen heel wat herinneringen.http://vrijisvrij.blogspot.nl/2013/09/herinneringen-de-steeg-omgeving.html

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heerlijk even terug naar mijn kinderjaren toen ik met mijn ouders op vakantie was in Ellecom en we heel wat uurtjes in de bossen hebben doorgebracht.

  Marina

  BeantwoordenVerwijderen