zaterdag 1 februari 2014

Chitty Chitty Bang Bang

De MUSICALFILM CHITTY CHITTY BANG BANG is van 1968. Het zal ook rond die tijd geweest zijn dat ik voor het eerst met mijn ouders en zusje een bioscoop bezocht. Het is een 145 minuten durende film, dus dat was een lange zit. Gelukkig had ik daar geen enkel probleem mee, want ik vond het super spannend. Prachtige beelden en veel liedjes. De auto, die ook kon vliegen en varen,  maakte het erg spectaculair.De film is gebaseerd op het kinderboek van Ian Fleming, de schrijver die vooral bekend is van de James Bond verhalen. Het verhaal werd voor de film aangepast door Roald Dahl. Hoofdrolspeler in de film is Dick van Dyke, die al eerder in de de film Mary Poppins speelde. Mary Poppins zag ik trouwens later pas, niet in de bioscoop maar op tv.Welke film zagen jullie voor het eerst in de bioscoop?


20 opmerkingen:

 1. Geweldig die oude films!
  Mijn eerste film was Disney's Sneeuwwitje.

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet echt niet meer welke film ik voor het eerst in de bioscoop heb gezien. Volgens mij ben ik nooit met mijn ouders naar de bioscoop geweest, dus dan moet ik toch al tegen de 20 zijn geweest. Jammer eigenlijk want als kind lijkt het mij een extra bijzondere belevenis.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ojee ...komt weer een rare herinnering na boven (je denkt zeker daar komt ze weer) ik was uitgenodigd op een kinderfeestje en we ginngen na de Bioscoop ..ongeveer 12 jaar moeten we gweest zijn...en na de bioscoop wachten dat er ons iemand kwam ophalen..en dat was heel lang wachte ..op het einde zijn we te voet vanuit het centrum na huis gelopen ...
  Toen waren er nog geen mobielefoontje ...
  een fijn weekend ..groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Willy,
  Goeie vraag... welke film zag ik voor het eerst in de bioscoop?
  Ik zou het niet weten maar dat komt natuurlijk omdat ik vaak naar de bioscoop ging toen ik een jaar of 15 was met een vriendje. Dat was de enigste plaats waar het donker was en ik moest zó vroeg thuis zijn dat het stelen van een kusje anders amper kon. Dus zaten we lekker knus tegen elkaar aan en keken film...
  Ik weet wel nog dat er vaak van die korte filmpjes van Laurel en Hardy kwamen voordat dé echte film begon. Ook heel vreemd als je uit zo'n droom wereld weer ineens in het felle daglicht stond (middag dus).
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Willy,
  Deze film of musical ken ik helemaal niet. Ik kan me ook niet herinneren of ik in de jaren 60 al een keer naar de bioscoop was geweest. Mij staat bij dat King Kong, de oude versie, de eerste film was die ik in de bioscoop zag. In de kleine dorpsbioscoop in het dorp waar ik woonde, maar dat moet halverwege de jaren 70 geweest zijn, want ik ging met een groep van de midelbare school... Zeker weten doe ik dit dus niet eens...
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze was voor mijn tijd.
  Mijn eerste film was Ciske de rat.
  Ik was toen een jaar of 12, maar vond het superspannend.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De eerste keer naar de bios ging ik met mijn moeder de film was Sissi, daarna was ik grote fan van de Sissi films en Romy Schneider.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Willy hoe krijg je het toch elke keer voor elkaar. Jeugdherinneringen die ik bijna vergeten ben... totdat jij ze weer wakker maakt!

  Het is elke keer weer genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Willy, mijn eerste film was een cowboy film in het gemeenschapshuis van de RK kerk . Iets met Roy Rogers. Ik was 14 jaar. Groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn eerste film was de sound of muziek ,in du midi bioscoop in Amsterdam zuid samen met mijn zusje en moeder.
  Volgens mij was dit de enige keer dat mijn moeder dit met ons deed......

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja een geweldige film toen en heeft nog steeds snelheid zodat het nog steeds leuk is om te bekijken!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Met mijn vader ging ik op zondagochtend naar de films van Jacques Cousteau. Mijn eerste speelfilm was volgens mij The West side story.
  Joke W.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ... Mn zus gaf het al aan The sound of music. Daarna nog zeker 20 keer gezien, nog mn favoriet....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat kan ik me echt niet meer herinneren, in elk geval niet met mijn ouders, dat was met de school denk ik.... maar deze herinner ik me nog heel goed, net als mary poppins en the sound of music, prachtfilms!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh Willy, ik herinner mij deze film ook nog...keek ik op TV...maar in de bioscoop zag ik Bambi voor het eerst...
  Kram,
  Maren

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke vraag. Ik geniet van alle antwoorden. Ik denk dat het Summer Holiday van Cliff Richard was. In ieder geval was het een bioscoop in de Fahrenheitstraat in Den Haag en ik ging er met een vriendinnetje met de bus naar toe. Heel wat voor een meisje van twaalf van het platteland! Wat ik me nog het beste herinner is de lange rij voor de bioscoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Willy; Heb net het boek van susan Branch besteld! Ben zo benieuwd! Ben paar keer op tuinreis in Engeland geweest en vond het geweldig! Het boek lijkt mij erg mooi! Bedankt voor de tip!
  groetjes Fleurt

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ging met mijn moeder wel eens naar de Cineac. Daar was een doorlopende voorstelling van een filmjournaal en wat filmpjes.
  Maar met vriendinnen ben ik voor het eerst naar een bioscoop gegaan. Volgens mij was de eerste film die ik zag "de West Site Story". Dat was begin jaren 1960.
  groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha Willy; Heb het Susan Branch boek over England ontvangen; Ben er erg blij mee! Wat een leuke verhalen, foto's , tekeningen, recepten, tips en links over Engeland.
  Op haar blog een appendix met nog veel meer tips, links, filmpjes etc
  Ben haar Blog vanaf het begin gaan lezen...ben dus nog wel even zoet!! Groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen