vrijdag 4 maart 2016

Spoken bestaan niet op Landgoed Middachten

"Spoken Bestaan Niet" is de titel van de zesde aflevering (tweede seizoen) van Heer & Meester. Gisteravond werd een aflevering uitgezonden (is nog tot en met 13 maart 2016 te zien). Bij het zien van het landgoed van de familie van Twaalfhoven kwam mij  de locatie meteen bekend voor. De filmopnames zijn gemaakt op landgoed Middachten in De Steeg.In februari 2013 plaatste ik een logje over LANDGOED MIDDACHTEN. Gravin van Aldenburg Bentinck was destijds eigenaresse van het landgoed, zij overleed op 8 maart 2013. Haar zoon, Graaf Franz zu Ortenburg, is de huidige eigenaar van Landgoed Middachten.


 
Een aflevering van Hollands Welvaren gaat over de bewoners en vrijwilligers van Landgoed Middachten. https://www.npo.nl/hollands-welvaren/31-01-2013/VPWON_1172112


In een aflevering van Binnenste Buiten geeft Graaf Franz zu Ortenburg een rondleiding door de tuin.
https://www.npo.nl/kasteel-middachen/15-12-2015/WO_KRO_2821809

De foto's zijn schermafbeeldingen. 
Informatie (o.a. de openstelling van de tuin en het kasteel):https://www.middachten.nl/10 opmerkingen:

 1. In het begin van de kerstmarkten kwam de gravin ook altijd zelf even rondneuzen, maakte een praatje met de bezoekers. Zo gezellig! Je voelde je echt welkom. Helaas werden de kerstmarkten zo groot en ontstond er een massahysterie dat het voor de 'locals' niet meer leuk is om naar toe te gaan :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eerlijk gezegd ben ik nog nooit op het landgoed geweest, al heb ik mij in de afgelopen jaren meerdere keren voorgenomen naar de kerstmarkt te gaan. Het is er alleen wel bij gebleven.... Best zonde, want volgens mij is het er heel mooi.

  Fijn weekend, Willy. Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Willy,
  Ja, om zoiets in originele staat te willen houden vergt wel veel geld en tijd. Hopelijk lukt het allemaal met deze opzet; het is een bezit waar veel mensen van kunnen genieten.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoals altijd weet je de mooiste plekjes te vinden, binnenstebuiten is een van mijn favoriete series om naar te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. H dank voor de tip, een briefje met de aflevering ligt klaar voor vanavond. Leuke serie maar ik vergeet vaak dat er tv is. Leuke 'post', ik ga je links bekijken.
  Dank dat je langs kwam en de tip gaf over de bazaar in Spakenburg. Ik woon niet in de buurt en ga gauw een weekje weg. Soms gebeurd er tijden niets bijzonders en dan ineens komen alle leuke dingen tegelijk. Ik hoop maar dat ze nog lang door gaan met de bazaar, dan kan ik in november;)
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een bekend landgoed dus. Wat goed dat je het herkende in die aflevering gister.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijkvoer om eens lekker voor te gaan zitten. Dank voor de tips, ik sla dit blokje even op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Middachten, een heerlijk landgoed. Ik bezocht het diverse malen voor de Kerst, met m'n moeder, met vriendinnen, met m'n zus en een keer met de dochters.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ken het programma "Heer en meester" niet, maar het klinkt als een leuke tip. Dank je wel!

  Een fijne week.

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen