zaterdag 17 juni 2017

Wandelen op de Kahler Asten

Op een zondagmorgen in juni wandelden wij een route op de Kahler Asten, bij Winterberg, in het Sauerland (Duitsland). De Kahler Asten is 841 meter hoog. Bovenop de Kahler Asten staat een gebouw waarin een hotel en café/restaurant gevestigd zijn. Op het gebouw is ook nog een uitkijktoren, die hebben we niet beklommen. Naast het gebouw bevindt zich een weerstation. Wij wandelden het Heideleerpad, een route met zo'n 25 informatiepunten over het heidegebied op de Kahler Asten.

Bij het zien van de foto op informatiebord nummer 13, moest ik even terugdenken aan ons ééndaagse winterbezoek in 1991 aan Winterberg en de Kahler Asten. Het was de eerste kennismaking van onze zoon (net 2 jaar) met sneeuw en sleetje rijden. Het was een witte en zonnige wereld.

 Ik heb nog even in een  fotoalbum van 1983 gebladerd en vond twee foto's van een bezoek aan de Kahler Asten. Misschien geloof je het niet, maar ik heb er een orgel oorkonde verdiend. Draaien aan een orgel, met een goede snelheid, is nog helemaal niet zo gemakkelijk.7 opmerkingen:

 1. Wel in de buurt gewandeld, nooit op de Kahle Asten zelf. Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige natuur ook in dat gebied. Vaak geweest maar dan in de buurt van Brilon. Ook toen de kinderen klein waren logeren bij een boer geweldig was dat. De stads kwekerij uit het vorig blogje is geweldig kan mij vorstellen dat je daarvan genoeten hebt en niet met lege handen naar huis bent gegaan.
  Al die rozen al die kleuren zo mooi.
  Fijne zondag vanuit eennu eidelijk zonnig DK.
  groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een taalfouten maar de Wifi werkt niet zo soepel.
  gr. Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi gebouw daar boven op die berg. Ik ken het niet, maar sla je blogpost op voor als we eens in de buurt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig uitzicht. Ook wij waren ooit in de buurt van de Kahler Asten, maar hebben hem niet bezocht :-) En waarom? Geen idee. We hebben toch iets gemist, zie ik aan je foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig. Ik heb een foto (3 of 4 jaar oud) van ons gezin op de mooie golvende bank, naast het rode houten dingetje op één van je laatste foto's. vóór het restaurant en het weerstation. Het was prachtig weer toen wij er waren maar daar boven best fris en heel veel wind.

  BeantwoordenVerwijderen