donderdag 5 oktober 2017

Grenzlandmuseum in Bad Sachsa

Langs de voormalige grens van West- en Oost- Duitsland bevinden zich een groot aantal grensmusea. Wij bezochten het Grenzlandmuseum Tettenborn (gemeente Bad Sachsa) in de Harz. Het museum informeert op uitgebreide wijze over de grensversperringen en het leven aan de grens ten tijde van de DDR. D.m.v. verhalen, uniformen, een nagebouwde grenstoren, grensversperring, maquettes, foto's, voorwerpen en ontsnappingsattributen, wordt die periode uit de geschiedenis van Duitsland op een duidelijke  en indrukwekkende manier overgebracht aan de bezoekers. Het museum is inmiddels verhuisd: Am Kurpark 6, 37441 in Bad Sachsa.
Informatie: https://www.grenzlandmuseum-badsachsa.de/

4 opmerkingen:

 1. Indrukwekkend! Wij kunnen ons dat zo slecht voorstellen, omdat we in vrijheid geboren zijn. Best wel eens goed om te zien dat het heel anders kan (had kunnen zijn).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig geen muren meer, wel interessant om dat museum eens te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijf toch nog steeds kriebels houden wanneer ik in de buurt van deze muur grens ben. Wat deden en doen we elkaar toch aan met systemen, geloven, tradities, etc. Goed om dit soort dingen te blijven herinneren. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Indrukwekkend inderdaad. In Berlijn vond ik dat ook, je voelt de geschiedenis gewoon als je daar loopt, zelfs na al die jaren (ik was er in 2014).

  BeantwoordenVerwijderen