zondag 10 februari 2019

Oude kinderwagens

Hieronder plaats ik foto's van oude kinderwagens. Om te beginnen wat oude kiekjes uit het familie fotoalbum. Op de eerste foto lig ik in de kinderwagen. Op de tweede foto ligt mijn zusje erin en staan mijn moeder en ik ernaast. Op de derde foto is de kinderwagen inmiddels doorgegeven aan familie en ligt er een neefje in, mijn zusje en ik staan ernaast. 

17 opmerkingen:

 1. Wij hadden ook zo’n doorgeef kinderwagen in de familie. Mooi al die oude karretjes. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vlak na de oorlog bracht mijn tante uit Engeland een kinderwagen mee. Een Silver Cross. Een hele hoge wagen. Mijn moeder werd vaak nageroepen:Vrouw, je moet er een hond onderspannen! Dat mocht toen nog. Die wagen hebben we nog. Jaren niet aan gedacht. Ik heb genoten vanaf die leuke wagens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh prachtig!!!
  Mijn moeder heeft haar kinderwagen ook nog, wit-blauw. Nu 55 jaren oud. Mijn beide zonen hebben er ook nog in gelegen!
  Het kinderwagentje op de derde foto van onderen lijkt een heleboel op de oude poppenwagen van mijn oma. Die heb ik thuis staan maar de kap is helemaal stuk. Afgelopen week tikte ik nog een mooie poppenwagen (jaren 60 denk ik) op de kop, dit is een verjaardags cadeau voor mijn zusje. (ik heb er helaas geen plek voor).
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja, heel mooi de oude kinderwagens. Die waar jij en ook je zusje in lagen, zo´n model ongeveer had ik ook voor de kinderen, ( kleine wielen) nostalgie ! nu is oudste 56 jaar.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik herken een, precies dezelfde hadden wij thuis, 8 kinderen hebben er gebruik van gemaakt. Die ene met de dekentjes erover heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooh wat leuk!! ik lag ook in zo'n witte wagen...lijkt wel dezelfde! Comfortabel met veel vering...ik denk dat wij het daar heerlijk hadden onderweg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De kinderwagen waar ik in heb gelegen lijkt heel erg op die waarin jij lag, onze kap was donkerblauw. Zo leuk om te zien, anderen schrijven ook dat ze in zo'n wagen lagen en dat ze ongeveer 55 zijn, ik wordt volgende maand 56. Dit was toen de mode, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zijn ze leuk! Toen ik zelf baby's had, peinsde ik niet over zo'n wagen. Nu zou dat echt anders zijn en zou ik op zoek gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hello Willy, old children's prams are so pretty, and I was in one like photo nr. 2 when I was a baby! I hope you are doing fine now, and wish you a nice week! Hugs, Cathrine :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk he die oude kinderwagens. Tot eind zomer 2018 was er in een oud winkelpand in de hoofdstraat in Vlissingen een prive museum waar heel veel kinderwagens en oud speelgoed te bewonderen waren. Allemaal heel herkenbaar. Waar het nu allemaal te zien is weet ik niet want de dame in het museum vertelde dat ze het pand moesten verlaten en ze op dat moment nog geen ander onderkomen hadden.
  Jammer want het was met zoveel liefde bij elkaar gesprokkeld en voor iedereen gratis toegankelijk.
  Toch maar eens weer op zoek als in weer eens in Vlissingen ben.
  Fijne dag.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk, al die kinderwagens. En de poppen mogen er ook zijn!

  Hartelijke groet, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I love this post Willy. I remember a similar one that was blue I believe that my mother used for us children. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beste Willy,
  Heerlijk zo'n oude foto's en het waren toch pracht vervoermiddelen voor die tijd om te voet ergens te kunnen komen. Later hadden ze rekken onder de wagen voor evt. boodschappen etc.
  In een van mijn blog-posten heb ik ook onze oude kinderwagen laten zien:
  {Humble Gifts of the 1950s}
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vergat nog te zeggen dat je een heel mooie baby, kleuter en jong meisje was! Wat een bezit zo'n mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind het stuk voor stuk prachtige kinderwagens!
  Wat lig je daar lief in de wagen, leuk zo'n foto!

  BeantwoordenVerwijderen