dinsdag 30 maart 2021

Vier jaar later op de Empese en Tondense Heide

In april 2017, dus alweer bijna 4 jaar geleden, wandelden wij voor het laatst op de Empese en Tondense Heide. Destijds schreef ik dat wij er de volgende maanden vaker naartoe wilden gaan, want dan zouden er bloemen bloeien en vlinders te zien zijn. Helaas zijn we er niet meer geweest. Gisteren wandelden wij er weer voor het eerst. Het was deze keer ook weer te vroeg voor de bloemen en vlinders, dus ..... De volgende keer trek ik wel laarzen aan, want op sommige plekken was het deze keer vrij drassig. Wij wandelden een route van 5 km, er is ook een route van 7,5 km. Tijdens het broedseizoen (tot 15 juli) is een deel van het gebied niet toegankelijk. 






















Informatie:
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/empese-en-tondense-heide

https://detantevantjorven.blogspot.com/2014/04/de-empese-en-tondense-heide.html
https://detantevantjorven.blogspot.com/2017/04/wandelen-bij-de-empese-en-tondense-heide.html
https://detantevantjorven.blogspot.com/2017/04/avondzon-empese-en-tondense-heide.html

7 opmerkingen:

  1. Beste Willy,
    Ja, met laarzen ben je beter voorbereid op drassige plekken. Heb dit voorjaar ook veel met mijn Le Chameau laarzen aan gewandeld, met vriendin en haar grote honden. Het is hier nog steeds drassig op plaatsen, zoveel regen gehad!
    Maar wel een mooie natuur en hopelijk konden jullie er toch van genieten, en niet met natte voeten...
    Liefs,
    Mariette

    PS Oude post van tijd dat we nog samen wandelden. Pieter's kniekraakbeen is bijna totaal versleten dus niet wandelen; wel fietsen omdat het geen druk erop uitoefent. Jámmer... https://mariettesbacktobasics.blogspot.com/2014/01/sunshine-walk-deer-tracks.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi wandelgebied is het daar. En leuk zo’n plankenpad boven het water.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Door het plankier lijkt het een enorme plas water. Mooi gebied en mooie foto’s. Ga je nu snel weer een keer om de belofte in te lossen? Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja soms gaat dat zo hè. Maar gelukkig heb je het weer opnieuw ontdekt. Zo'n plankier over water vind ik toch zo mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat mooi, dat plankenpad over het water , zeer geschikt voor foto’s .

    BeantwoordenVerwijderen