woensdag 30 juli 2014

Op de fiets

Vorige week woensdag hadden wij eigenlijk een museum willen bezoeken. Vanwege de vliegtuigramp en dag van nationale rouw hadden we daar niet zo'n zin in. Het mooie weer verleidde ons echter wel tot het maken van een fietstochtje in de omgeving.De kleine wijngaard Buitenhuis in Oosterhuizen. Je kunt er ook terecht voor koffie, thee en een ijsje. Wij rusten hier nog niet uit, maar ik wil toch even een kijkje nemen. 
De voormalige meesterswoning en school in Oosterhuizen. Tegenwoordig is het in gebruik als dorpshuis. Deze foto en nog een andere plaats ik speciaal voor Henny van het blog Rubato. Een van haar hobby's is het fotograferen van BOVENMEESTERSHUIZEN. Dit doet zij meestal tijdens een wandeltocht of vakantie.


Op station Beekbergen is het een drukte van belang. De stoomtrein van de VSM is zojuist gearriveerd en zal binnen enkele minuten vertrekken. Iedereen stapt in, behalve wij en een meneer. (HIER kun je lezen over de treinrit van moeder en dochter.)
Lathyrus waar ik zo van hou staat dit jaar helaas niet in onze tuin. 

Bij Huize Bloem, de voormalige meesterswoning in Lieren, is sinds kort een RUSTPUNT gecreëerd. Er wordt nog aan gewerkt, maar het is al wel mogelijk om er iets te drinken en te eten. Wij rusten uit met een kopje thee en een appeltaartje, vers gebakken door de vrouw des huizes.
Aanvullinghttp://huizebloem.nl/Een ooievaar 


en de rest van zijn familie!


22 opmerkingen:

 1. Een fijne fietstocht, en heel mooie foto's
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat maak jij toch altijd prachtige foto's tijdens jullie tochten! Het is zo heerlijk om via de foto's mee te kijken en de sfeer te proeven. Jullie zijn weer op prachtige plekjes geweest.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk tochtje - ons land is toch ook schitterend! Ik had nog nooit van bovenmeesterswoningen gehoord...weer wat om op te zoeken! Leuk, leuk, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor het heerlijke fietstochtje. Prachtige die schoolmeestershuizen. Jammer dat nu niet meer zo is. Je zou er het onderwijs voor ingaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke fietstocht.
  Leuk dat je bovenmeestershuizen noemde, zal Hennie helemaal blij mee zijn. Ik heb haar ook al eens een keer een gemaild.
  Prachtige foto's heb je gemaakt.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe mooi is het daar wel niet bij jullie in de omgeving leuk om daar te fietsen! Je maakte hele mooie foto's en wij kunnen lekker meegenieten zo.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik sluit me graag aan bij al mijn voorgangsters qua reacties...
  Het zijn fantastische foto's en ik krijg gewoon zin in ook zo'n mooie fietstocht!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De foto's geven de sfeer van een openluchtmuseum. Die mooie huizen, oude landschappen met koren en pas gemaaid gras, de Jan Plezier, stoomtrein. Heerlijke rondleiding hebben we gehad. Bedankt.
  Groet, Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie route, Willy. Toen mijn moeder nog leefde, zagen we bij haar in de zomer in Eerbeek vaak die stoomtrein ook langskomen...ze woonde vlakbij het spoor. We schrokken ons soms het ongans wanneer de trein heel dichtbij ineens stoom afblies...wat een lawaai ;-). Maar het was elke keer weer leuk om naar te kijken.

  Een mooie post!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een mooie fietstocht en wat hebben we toch een fantastische zomer om al deze dingen te kunnen doen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zijn er toch een mooie plekjes in ons land.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Willy,
  Ha, een (beetje) bekend terrein. Ik rij altijd door Lieren, vanaf de snelweg, als ik naar mijn broer in Klarenbeek ga. En het stationnetje van Beekbergen ken ik omdat we twee jaar geleden met de ehele familie een tochtje maakten met het stoomtreintje. O wat was dat leuk zeg... Ik ga wel dit rustpunt in Lieren even onthouden, dan kan ik daar de volgende fietstocht met mijn broer even lekker een bakkie thee drinken...
  Jeetje wat een mooie fietstocht maakten jullie. En heerlijk zulke mooie foto's erbij... Ik kan het gemaaide gras bijna ruiken.
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Och Willy..
  Wat heb je dit weer mooi in beeld gebracht..!!!!
  Wat wonen we toch in een prachtig deel van Nederland....en telkens als ik bij je kom lezen..verras je me weer met kiekjes uit de buurt...ik wordt er zo blij van!!!!...;0))

  en ook van het boek wat je een tijdje terug liet zien...A fine romance van Susan Branche...ik heb het besteld...werkelijk prachtig !!!! Als ik er in lees lijkt het net of ik op vakantie ben...!!!!..;0)
  Fijne dag
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk om mee te mogen fietsen! Je woont in een schitterend gebied, zo leuk om een en ander te herkennen van de paar keer dat ik daar was. Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige reportages maak je elke weer weer, het is overal mooi als je het maar wil zien !!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat woon je mooi daar Willy en wat een uitkomst he toch het internet zo kan ik vanuit Zweden toch meegenieten
  Liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat is Nederland toch mooi. Heerlijk zoals je ons meeneemt op je tochten. Zoals altijd met zulke mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Beste Willy,
  Een pracht fietstocht was het met mooie landelijke foto's. Ook interessant die stoomtrein; terug in de tijd en leuk voor mensen om mee te kunnen rijden.
  Fijn ook dat de ooievaar familie het goed gemaakt heeft!
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een prachtige fietstocht hebben jullie gemaakt. En ook nog twee bovenmeestershuizen, leuk voor Hennie. Wat is Nederland toch mooi!
  Fijn weekend, groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heerlijk zomerse vakantieplaatjes!
  fijne dag, groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooie plaatjes tijdens jullie fietstocht gemaakt. Echt even genieten van een stukje Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een mooie ouwe beelden van het begin van Huize Bloem, en alsnog dank voor de mooie referentie destijds. Ook hele ouderwetse prijzen nog trouwens :-) Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen