vrijdag 24 oktober 2014

Pourville-sur-MerPourville-sur-Mer is een kleine badplaats. Het ligt enkele kilometers ten westen van DIEPPE. Wij zijn er op een zonnige doordeweekse dag. De zomervakantie is voorbij, dus er zijn weinig badgasten. We vertoeven enige tijd heerlijk aan het strand, waar we het doen en laten van anderen gadeslaan. De zee, het strand, de blauwe lucht en de krijtrotsen zijn het decor. Op verschillende locaties staan panelen met daarop afbeeldingen van schilderijen van Claude Monet. Hij maakte deze schilderijen in de zomer van 1882. 
18 opmerkingen:

 1. Op de laatste foto is heel goed te zien hoe mooi het er is. Geen wonder dat het een favoriete streek was voor Claude Monet. Leuk dat je ter plekke een vergelijking kunt maken tussen zijn werk en de situatie ter plekke.

  Fijn weekend. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik word nieuwsgierig naar het gebied. Komt op mijn lijstje.
  Fijn weekend.
  Dini

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoor en ruik de zee bijna bij het zien van jouw schitterende foto's! Weer zo'n fantastisch verslag, dat een plaats in een 5*- 5€nullen reisfolder verdient!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige streek, Willy!
  En strand houdt altijd een hoog aandachtsgehalte.
  Leuk om te weten dat Monet daar veel heeft geschilderd. Ik heb jarenlang een reproductie van hem gehad.
  Mooie foto's heb je gemaakt om met je mee te kijken!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto`s . Ik krijg nu alweer heimwee naar de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Indrukwekkend, die rotsen zo loodrecht op de kust. Je laat weer een prachtige serie foto's zien. Heerlijk om weer even met je mee te kijken.

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is het toch heerlijk rustig als je daar na het vakantieseizoen heen gaat. Prachtige foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh Willy, wat is het mooi daar... ik kijk mijn ogen uit. Die geweldige krijtrotsen die we allemaal eigenlijk van Dover kennen... Echt geweldig. En dan de groene velden... wat een sprookjesachtige plek. Dat moet Monet ook gedacht hebben toen hij zijn schildersezel daar neerzette... Wat leuk om te zien dat er eigenlijk niet eens zo heel veel veranderd is in die 130 jaren... geweldig mooi!
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig!! Doet me zo denken aan mijn kampeerweekje in Etretat twee jaar geleden.. zucht ;) Krijg echt zin om weer op pad te gaan! Dank je wel voor het meegenieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Al een tijdje miste ik je op je blog, maar nu begrijp ik het. Je was veel op pad en met vakantie. Net al je foto's van Dieppe bekeken en je uitstap met Nienke in Zeeland. Alsof ik er ook bij was.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zijn er toch mooie plekjes ,jij weet ze goed te vinden hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is het daar mooi hé! Wij hebben vorig jaar in de zomervakantie deze kust bezocht. Ik ben een beetje jaloers op je "vertoeven aan het strand". Dat doen wij graag als we aan de kust zijn. Lekker wat rondstruinen op het strand, langs de rotsen, met de voeten in het water. Er is altijd wel wat te zien. Je foto's brachten me weer even terug. Leuk!
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beste Willy,
  Een leuke bezigheid, het gadeslaan van mensen en natuur... Mooi zo die panelen van Monet op de plek waar hij ze schilderde!
  Fijn weekend en geniet van de mooie herinneringen.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk is het daar. Mooi al die kleuren. De zee is altijd fijn. Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen