zondag 14 mei 2017

Beatrix Potter en Susan Branch

Vorig jaar juli schreef ik over het boek "The Story of Beatrix Potter" dat ter gelegenheid van BEATRIX POTTER 150 JAAR werd uitgegeven. In augustus kwam het boek ook in Nederland uit. Ik vergat het destijds te kopen. Enkele weken geleden heb ik het boek alsnog in Engeland besteld, daar was het veel goedkoper en er kwamen geen verzendkosten bij. De levering duurt wel iets langer dan een bestelling in Nederland, maar dat vind ik geen probleem.Susan Branch schrijft in haar boek "A Fine Romance - Falling in love with the English Countryside" o.a. over haar bezoek aan Hill Top Farm, het huis van Beatrix Potter.Ik vond op internet een video (van maar liefst 90 minuten) van een bijeenkomst ter gelegenheid van -Beatrix Potter 150 jaar (2016)- waarbij Susan Branch te gast is. Tijdens het eerste half uur wordt er in vogelvlucht verteld over het leven van Beatrix Potter, vanaf 34 minuten komt Susan Branch erbij. Zij wordt o.a. geïnterviewd over Beatrix Potter en haar bezoek aan Hill Top Farm.  De hoofdstukken in haar boek over het bezoek aan Hill Top Farm leest zij ook zelf voor (start op 1 uur 12 ). Ik vond het erg leuk om te bekijken. 

printscreen video: Susan BranchBook TV: A Celebration of Beatrix Potter's 150th Birthday from Town of Brewster, MA on Vimeo.

Informatie:
http://www.susanbranch.com/
http://shopping.susanbranch.com/A-Fine-Romance-P2538C44.aspx
https://www.nationaltrust.org.uk/hill-top
http://www.peterrabbit.com/about-beatrix-potter/
https://beatrixpottersociety.org.uk/
http://sarahgristwood.com/books/the-story-of-beatrix-potter/

9 opmerkingen:

 1. Heb je het boek van Beatrix Potter gekocht bij -bookdepository-? Daar koop ik steeds mijn Engelse boeken -gratis verzending.
  Leuk de video met Susan -dank voor het plaatsen. Daar zijn wij wel een poosje zoet mee! Het boek van Fine Romance net meegegeven aan dochter.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Truus, daar heb ik het boek gekocht. Ik denk dat de prijzen schommelen, dit boek is nu al weer iets duurder dan toen ik het enkele weken geleden bestelde.

   Verwijderen
  2. Hangt misschien af van de koers? Geen idee hoor-zomaar een gok.
   Maar in de gaten houden wat de prijzen zijn. Dit boek van Beatrix wil ik ook graag--heb wel een ander boek van haar van zo'n 20 jaar geleden in het Nederlands.

   Verwijderen
 2. Het staat nog op mijn verlanglijstje om de regio van Beatrix Potter een keer te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ik ben echt een fan van Beatrix Potter...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend leuk.. hier ga ik voor zitten ;o) Bedankt Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O wat leuk, Willy, zie het nu pas. Dank! Ga ik eens goed voor zitten als ik de tijd heb. Ik heb ook nog een boek over Beatrix Potter, ga het opzoeken ...

  Groetjes en een fijne dag, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen