zaterdag 13 mei 2017

"Martha's Vineyard - Isle of Dreams" van Susan Branch

"Martha's Vineyard - Isle of Dreams" is deel twee van drie boeken over het leven van Susan Branch. Deel drie, "A Fine Romance - Falling in love with the English Countryside", had ik al gelezen. Dat boek gaat over de ontmoeting met haar tweede echtgenoot, Joe, en de reis naar Engeland ter gelegenheid van hun 25 jarig huwelijk. Ik schreef er in 2014 over. In deel één, "The Fairy Tail Girl", schrijft Susan over haar jeugd als oudste in een gezin van acht, haar eerste huwelijk, tot de verhuizing naar Martha's Vineyard. Ik  heb het nog niet gelezen.In "Martha's Vineyard - Isle of Dreams" schrijft Susan over haar verhuizing, in de jaren '80, van California, aan de westkust van de VS, naar het eiland Martha's Vineyard, aan de oostkust van de VS. Haar relatie met haar eerste echtgenoot is beëindigd en ze wil haar droom volgen van een leven in New England. Het is haar bedoeling om enkele maanden op Martha's Vineyard te verblijven. Op dat eiland was ze jaren eerder al eens geweest en ze had er mooie herinneringen aan. Ze wil de verschillende seizoenen meemaken. Het eiland doet haar goed en ze besluit er zelfs te blijven. Vanuit haar kleine huisje in het bos, "Holly Oak", laat ze de lezers aan de hand van dagboekfragmenten, foto's, oude ansichtkaarten van Martha's Vineyard, quotes, recepten en haar prachtige illustraties, een kijkje nemen in haar leven.


Informatie:
http://detantevantjorven.blogspot.nl/2014/01/a-fine-romance-falling-in-love-with.html

http://www.susanbranch.com   (blog)

http://shopping.susanbranch.com/The-Fairy-Tale-Girl-P3261C44.aspx
http://shopping.susanbranch.com/Marthas-Vineyard-Isle-of-Dreams-P3333C115.aspx
http://shopping.susanbranch.com/A-Fine-Romance-P2538C44.aspx

Bovengenoemde boeken zijn ook in Nederland verkrijgbaar.9 opmerkingen:

 1. Wat een gaaf boek, ik had nog nooit van Susan Branch gehoord, ik ga eens rondsnuffelen.
  Dank voor de tip
  Fijn weekend, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor deze extra info. Ik had banner in je zijbalk al heel vaak gezien, maar kende de achtergrond niet. Tja, Martha's Vineyard....dat is voor velen een droom. Ik kan me voorstellen dat het een huisje in het bos werd, want het schijnt schier onbetaalbaar te zijn om daar te wonen.
  Leuke info!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Anita, http://www.susanbranch.com/2016/08/beatrix-potter-jemima-puddleduck-giveaway-whatever-happened-to-holly-oak/

   Verwijderen
 3. Toen je er de vorige keer over schreef ging ik eens rondsnuffelen op internet en 2 uur later zat ik er nog. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Esther, oeps! Nu heb ik in het volgende logje nog een video geplaatst van 1,5 uur ;)

   Verwijderen
 4. Het derde deel heb ik ook en het is genieten omdat wij onze vakanties in Engeland doorbrachten. Je kunt ook haar blog /nieuwsbrief ontvangen. Haar tekeningen zijn ook zo leuk.
  Zonnige zondag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Truus, wij zijn er nog niet geweest, maar het boek is t.z.t. een mooie reisgids. Haar blog is een echte aanrader.

   Verwijderen
 5. Wat ziet het boek er mooi uit. Lijkt wel een dagboek met illustraties. Ga er eens achteraan. Bedankt voor de tip. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dini, het is idd een soort van dagboek, erg mooi gedaan. Haar blog ook.

   Verwijderen