donderdag 1 juni 2017

Zaltbommel, de Stadskwekerij en Wolplein

Ik wilde al een tijdje garen bestellen bij Wolplein, maar het leek mij ook leuk om er zelf eens een kijkje te gaan nemen. Wolplein is gevestigd op het bedrijventerrein in Zaltbommel. Zaltbommel is een oud vestingstadje aan de Waal, dus ook wel een bezoek waard. Ik zag op internet dat er een stadskwekerij is. Drie bestemmingen, voldoende voor een ritje naar Zaltbommel. Leuk!



Toen we in Zaltbommel aankwamen, wandelden we door het centrum en over de kade. In één van de straatjes zagen we de fietskar van de Stadskwekerij staan, er werd een grote bloembak gevuld met planten. Nadat we ergens koffie/thee en een broodje hadden genuttigd, wandelden wij naar de Stadskwekerij. Deze kwekerij ligt tegen de oude stadsmuur. Er is een ruim assortiment aan tuinplanten, kruiden, bomen en vooral veel rozen. Wij gingen er niet met lege handen weg.





























Bij Wolplein  ging ik wel met lege handen weg. De kleur garen die ik op de website had uitgezocht, viel mij in de winkel een beetje tegen. Er was genoeg ander prachtig garen, maar daar had ik geen haak- of breipatroon voor in gedachten. Ik neem nu even de tijd om er over na te denken en dan brengen we over enkele weken een tweede bezoek aan Zaltbommel. We kunnen er dan een stadswandeling langs monumenten volgen, de Grote of St.Maartenskerk en museum Stadskasteel bezoeken (o.a.. vaste tentoonstelling over Fiep Westendorp), en Slot Loevestein ligt ook niet ver van Zaltbommel.


Museum Stadskasteel


Informatie:
http://stadskwekerij.nl/
http://www.wolplein.nl/
http://stadskasteelzaltbommel.nl/


19 opmerkingen:

  1. Je hebt gelijk, daar moet je nog een keertje heen.. wat een mooie kwekerij en het stadje zelf ziet er ook heel aantrekkelijk uit. En dat je dan ook nog op het Wolplein kint rondkijken... Een uitstapje naar mijn hart!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een mooie rozen heb je op de foto staan en dan bij wolplein ben je lekker los gegaan :)))) nou dat tweede bezoek gaat vast wat opleveren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto's en die rozen, ik vind het geweldig mooi om te zien. Je hebt een mooie hangplant gehaald.Leuk.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Willy. Zo te zien is er keus genoeg. Ik weet het Zaltbommel is heel er leuk. Ik heb er een vriendin wonen.Groetjes Tony

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk tripje... Maar geen één bolletje meenemen als er zoveel moois is om je te verleiden??? Stoere meid...*Ü*...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja Zaltbommel is prachtig ,ik heb er heel wat uurtjes vertoefd met mijn zusje die daar woonde ,nu waren we er van de week nog met mijn zwager ,het heeft iets ,en de stadskwekerij is een heerlijke plek ,ook ik heb mij. Roos daar van daan en die doet het zo mooi .leuke foto s

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke blogpost en wat een schitterende foto's. Heerlijk meegenoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat weer een prachtige, verleidelijk foto's Willy! Misschien wel goed dat je niet het juiste garen kon krijgen. Nu heb je een reden om nóg eens die kant op te gaan. Er zal nog wel veel meer te zien zijn.
    Heel fijn weekend en liefs van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. WOW, wat geweldig veel rozen, werkelijk een lust voor het oog! Die witte petunia past prachtig in jouw witte tuin :) Enne, wat leuk om mee te kijken in Zaltbommel, ik ben er zelf nog nooit geweest en had ook geen idee dat het er zo charmant is. En.. jij mag over een paar weken weer, super! Lieve groetjes xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Schitterend al die rozen -ben ik gek op.
    Knap hoor om zonder 1 bolletje garen weg te gaan uit zo'n snoepwinkel.
    Nu heb je natuurlijk wel een reden om terug te gaan.
    Ben benieuwd naar de stadswandeling en de tentoonstelling van Fiep.
    Gezellige Pinksterdagen
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een geweldige kwekerij / tuin. Geen wonder dat je niet met lege handen bent weggegaan. En de wolvoorraad ook op peil gebracht?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Beste Willy,
    Wat een mooie plaats voor een bezoek! Die witte rozen op de foto met groenige tint zijn zó mooi. Ik geniet er volop van omdat zo'n bloemen en plantenweelde hier gewoonweg niet kan. Slechte grond en dan de hitte in de lente/zomer!
    De wolwinkel had ook wel het een en ander op voorraad.
    Liefs,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Er is nog een kwekerij in Zaltbommel.
    Het houten huys, heel bijzonder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Emmie, dank je wel voor de tip!
      Het ziet er leuk uit en komt ook op mijn lijstje.

      Verwijderen
  14. Zaltbommel ga ik noteren, nooit geweten dat dit zo'n leuke plaats is om te bezoeken. Bedankt voor al je info.

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat slim om 3 dingen in 1 te plannen. Ik zou ook graag eens bij Wolplein snuffelen. XX esther

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie plaats!Ik ken het helemaal niet maar het is zeker de moeite waard!
    En die foto's van de rozen.....geweldig! Ik vind het jammer dat je ze hier niet ruikt!

    groetjes Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie stad is Zaltbommel en wat heb je een prachtige kwekerij bezocht. Die schitterende rozen allemaal , je zou ze wel allemaal willen hebben. Jammer van de wo maar je gaat gewoon gezellig nog een keer.:))

    BeantwoordenVerwijderen