vrijdag 7 juli 2017

Museum MORE Kasteel Ruurlo en Carel Willink

Vele malen passeerden we Kasteel Ruurlo in de Achterhoek en lang geleden  maakten wij een wandeling over het landgoed. In het kasteel waren wij nog nooit, maar afgelopen woensdag kwam daar verandering in. Iets na 11.00 uur arriveerden we bij de parkeerplaats van het kasteel, maar die was al vol. Bij het station (ongeveer 600 meter) was nog voldoende parkeerruimte. We liepen naar het kasteel, maar we hadden ook gebruik kunnen maken van gratis vervoer.

Het kasteel in Ruurlo was eeuwen in het bezit van de familie van Heeckeren, maar sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw was het in gebruik als gemeentehuis. Nu is het in het bezit van Hans Melchers. Hij maakte er een fantastische plek van voor de 45 werken van Carel Willink.  In de glazen aanbouw bevindt zich de entree, die bereikbaar is d.m.v. de glazen brug. In het souterrain is een film over het kasteel en Carel Willink te zien. Via een moderne houten trap (of lift) zijn de bel-etage en de eerste etage bereikbaar. Hier worden de werken van Carel Willink tentoongesteld .Een mooie aanvulling zijn een aantal bijzondere creaties van modeontwerpster Fong Leng. De werken van Carel Willink komen prachtig uit op de drie kleuren wandbekleding in de verschillende ruimtes. De nieuwe parketvloeren met ingelegde motieven en plafonds met ornamenten zijn ook een lust voor het oog. 


Kasteel Ruurlo is nu een museum, maar in de prachtige trouwzaal kan nog steeds getrouwd worden.


Een bezoek aan Kasteel Ruurlo kan goed gecombineerd worden met het andere museum van Hans Melchers, Museum MORE in Gorssel. Hou je van dwalen, dan is een bezoek aan het vlakbij gelegen doolhof ook een aanrader.

Wij wandelden nog even verder door de Engelse landschapstuin.
Informatie:
https://www.museummore-kasteelruurlo.nl/
https://www.museummore.nl/
https://www.museummore-kasteelruurlo.nl/dagje-uit/doolhof-ruurlo/

5 opmerkingen:

 1. Oh wat is het mooi daar! Dat zijn zulke leuke bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verslag.... een bezoekje aan het kasteel staat hier ook op het verlanglijstje... Zondag waren wij in Gorsel en kwamen langs Museum More... het was daar erg bedrijvig....Ook daar willen we nog een keertje kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze ook maar aan to do toevoegen. More staat er ook bij. Leuke fotoserie. Mooi gebied en heerlijk wandelen. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's heb je weer gemaakt en wat een mooie omgeving. Erg leuk om weer even me te mogen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar hoop ik binnenkort ook naar toe te gaan. Prachtige foto's gemaakt hoor!
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen