zaterdag 30 september 2017

Harzer Baumkuchenhaus in Wernigerode

Nadat we de stad WERNIGERODE hebben bezocht, nemen we een kijkje bij het Harzer Baumkuchenhaus in dezelfde plaats. Het gebouw valt wel op, want het heeft de vorm van een Baumkuchen. De Baumkuchen is een ronde cake die in laagjes wordt opgebouwd. De ringen lijken op boomringen, vandaar de naam Baumkuchen (boomcake). De Baumkuchen wordt niet in een gewone oven bereid, maar in speciale apparatuur. In de tentoonstellingsruimte van het Harzer Baumkuchenhaus is daar één en ander over te zien. Op een aantal dagen per week worden er bakdemonstraties gegeven voor de bezoekers. Baumkuchen is er in verschillende soorten chocolade en fondant, met en zonder vulling, o.a.  noga en marsepein. Op de website staan alle variaties. 


Zelfs de grasmaaier is een Baumkuchen.
Informatie: http://www.harzer-baumkuchen.de/


5 opmerkingen:

 1. Superleuk. En het ziet er allemaal heerlijk uit. Ik sla de post even op, je weet maar nooit of je nog eens in de buurt komt....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een grappig gebouw en de grasmaaier lol
  Nog een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig.....nog nooit van gehoord.......vind alles leuk daar.....liefs ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog nooit van gehoord, maar wat ontzettend leuk en zo lekker echt Duits. Als we in Duitsland zijn, is een bezoek aan een bakkerij waar je ook taart en koffie kunt nuttigen vaste prik. Konditorei heet dat toch. Erg leuk verslag met mooie foto's van deze typische Duitse kuchen.

  BeantwoordenVerwijderen