zondag 24 september 2017

Een wandeling in Blankenburg

In het oude stadscentrum van het kuuroord Blankenburg, in de noordelijke Harz, is  veel  leegstand en achterstallig onderhoud van oude vakwerkhuizen en Jugendstil-panden. Het is een trieste aanblik, maar we laten ons er niet door afschrikken. Als we naar het hoger gelegen deel van de stad wandelen, passeren we het gemeentehuis en de kerk. Bij de kerk nemen we een kijkje. We kunnen er meteen even verkoeling vinden, want het is een warme dag. Als we even later bij het kasteel aankomen, worden we getrakteerd op een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Het kasteel kan bezichtigd worden, maar dat doen wij niet. Wij wandelen via het park naar het lager gelegen kleine kasteel.  We zijn blij verrast als we de terrasvormige baroktuin zien. Informatie:
http://www.blankenburg-tourismus.de/nl/service.html
http://www.schloss-blankenburg.eu/

6 opmerkingen:

 1. I truly enjoyed the old town of Blankenburg. It is such a pity to see the old shops boarded up like that. A beautiful castle and garden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige plaats, ik ben er nooit geweest wellicht zal dat nog eens gebeuren na deze mooie foto's. Bedankt voor het zicht.
  Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blankenburg, ook een mooie plek om eens een weekje door te brengen. Prachtige foto´s!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn in de Harz heel veel leuke stadjes. Deze is ook leuk. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ik jou foto's zie van Blankenburg heb ik toch spijt dat we er maar een kort bezoekje brachten rond het mooie Rathaus.Had graag ook eens rondgelopen in die prachtige slottuin.
  Een reden te meer om nog eens terug te gaan naar Harz waar zoveel te zien en te ontdekken is.

  Ja Willy het valt mij altijd weer op dat in Duitsland in plaatsen waar nog veel vakwerkhuizen te vinden zijn het ene prima opgeknapt is en het andere een bouwval.
  Ben bang dat er de komende jaren ook niet veel verandering in zal komen want net als in ons land is er een groot tekort aan mensen in de bouw.
  En vaklui die kennis hebben van restaureren zijn nog moeilijker te vinden.
  Het wordt eens tijd dat er niet meer zo minderwaardig gedacht wordt over een opleiding volgen om later in bouw gaan te werken.
  Nee, praktijklokalen om het vak goed te leren verdwenen zo'n 20 jaar geleden en men dacht voldoende ervaring op te doen tijdens stage.
  En nou zitten ze met de gebakken peren nu de Polen het ook af laten weten en in hun eigen land ook beter gaan verdienen en het niet meer zoeken in baan over de grenzen.

  Fijne (blog)week en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blankenburg hebben we in al de jaren dat we in de Harz komen, links laten liggen. Toch fantastisch mooi en een bezoek waard, zie ik nu! Ik herken je verhaal over het onderhoud. Gelukkig merk ik ook het tegenovergestelde; plaatselijk wordt ook veel gerestaureerd.

  BeantwoordenVerwijderen