vrijdag 8 maart 2019

De kook en kunst boeken ARTACUCINA


De kook en kunst boeken ARTACUCINA kreeg ik de afgelopen jaren voor mijn verjaardag. Er zijn inmiddels vier boeken in deze serie. Galeriehoudster Wiebke van der Scheer stelde in samenwerking met Margré Mijer deze prachtige serie boeken samen. Wiebke is gek op kunst en koken. De kunst uit haar galerie en recepten van kunstenaars, klanten en haarzelf combineerde ze in ARTACUCINA. Het zijn heerlijke boeken om te kijken naar de kunst en uit te koken. De boeken zijn ook in het Duits verkrijgbaar en deel 4 in het Engels. Meer informatie over de boeken vind je op de website, daar staat ook een lijst van een aantal van de kunstenaars en hun werk.


ARTACUCINA  een kijkje in de keuken van galerie ARTACASA is een kunstkookboek met 160 pagina’s vol prachtige kunstwerken en bijzondere recepten. Een feest voor mensen die van mooie en lekkere dingen houden.


Na het succes van het eerste kunstkookboek ARTACUCINA kon een vervolg niet uitblijven. ARTACUCINA  deel 2 biedt opnieuw schitterende schilderijen en lekkere, makkelijk te maken recepten. Nieuw zijn de foto’s van de gerechten achter in het boek, als visueel steuntje bij het koken. Een smakelijk cadeau voor kunst- en kookliefhebbers!


Ook het derde kunstkookboek in de ARTACUCINA serie is voor kunst- en kookliefhebber een must. Kunstwerken 'om op te eten' en mooie recepten uit alle hoeken van de wereld. Weer een boek waar je blij van wordt.


De Hollandse keuken is verrassender dan je zou denken. Daarom ben ik opnieuw de keuken in gegaan om mijn vierde kunst- kookboek te maken. Daarin zie je wat ik samen met de kunstenaars en klanten van ARTACASA van de Hollandse keuken bak. Ook deze keer weer rijkelijk geïllustreerd met kunst uit de galerie.Informatie:
http://www.artacasa.nl
http://www.artacasa.nl/artacucina/index.htm
Boekbeschrijvingen via ARTACASA

10 opmerkingen:

 1. Beste Willy,
  Dat zijn bijzondere kookboeken met een dubbel doel!
  Clever idee.
  Liefs en fijn weekend.
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk. Ik ken het niet. Ga zo snuffelen op internet. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg, die boeken!!!
  Een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een spannende combinatie: kunst en koken. Goed idee om zoiets te bewaren voor het verjaardagsverlanglijstje... als het zoveris weet ik nooit iets. Geniet er maar lekker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ochhh, het water loopt me in de mond...die boeken zien er schitterend uit! Die komen op de verlanglijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke boeken en ze zien er ook uit om in weg te duiken.
  Misschien samen met iets wat je uit het boek hebt gemaakt?
  Goed weekend
  hartelijke groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie serie, ik ken ze niet. Ga eerst eens even bij de bibliotheek kijken, of ze ze hebben daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Allee de kaften zijn al een lust voor het oog! Het moet heel fijn zijn om hierin te bladeren en er ook nog uit te kunnen koken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een idee om kunst en recepten te combineren. Het schilderij op het eerste boek vind ik prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen