donderdag 21 maart 2019

Heerlijke honingkwarktaart



De honingkwarktaart aten  wij voor het eerst bij loppis/café Kop en Schotel in Zweden. Eigenaresse Geke gaf het recept aan mij en ik deelde het op mijn blog Hej Tjorven. Zondag werd hier thuis de honingkwarktaart gebakken. Bij Kop en Schotel mochten we een kop en schotel uitkiezen om te gebruiken. Nu pakte ik twee mooie kop en schotels en gebakschotels uit mijn eigen kast. De gebakschotels kreeg ik onlangs van mijn moeder, zij was haar kast aan het opruimen.



Informatie en recept:
https://hejtjorven.blogspot.com/2013/01/kop-en-schotel-en-honingkwarktaart.html

18 opmerkingen:

  1. Moet ik eens proberen. Ik ben dol op lavendelhoning.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Das sieht sehr gemütlich aus bei Dir und das Geschirr ist wunderschön.
    Ich hätte jetzt große Lust auf ein Stück Käsekuchen.
    Ich muss auch bald wieder einen backen.
    Liebe Grüße von der Insel Rügen, Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Genieten ... en mooi Makkumer bordje ook ;)

    Groetjes, Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig porcelein, ik hou zo van mooie serviezen. En van taart, ga hem zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Och, zoooo'n mooi servies ! … en YUMMY taart, ook :D

    XO
    Nadine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank je voor het recept -lijkt me heerlijk!
    Prachtig servies en hou van dit blauwe motief.
    Gezellige lente dagen.
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  7. MMMM! A delicious treat! And such beautiful dishes. I love these patterns.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtig servies! En de taart lijkt me zalig! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beste Willy,
    Mooie herinneringen bij een heerlijk zoete Honing kwarktaart die voor velen wel favoriet zal zijn.
    Je aanwinst aan schattige gebaksbordjes van je Moeder is ook geweldig.
    Liefs,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige bordjes heb je van je moeder.
    Enkele jaren geleden kampeerden wij bij Kop en Schotel en inderdaad Geke
    maakte geweldige taarten.
    Aardige mensen om te verblijven, het bleek dat we jarenlang in hetzelfde
    dorp woonden, zonder elkaar te kennen, zo leuk om elkaar dan in Zweden te
    ontmoeten.
    Gr. Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mijn zoon is nu bezig met de cursus om imker te worden. Hij wilde dit al een paar jaar, wij hoopten dat het over zou gaan....Vorig jaar liep hij met een imker mee en die vond hem er nu klaar voor. Is dan 13 jaar als hij zijn eerste eigen volk krijgt. Dit recept gaan we zeker een keer maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Annette, leuk dat je zoon daar op zo'n jonge leeftijd al belangstelling voor heeft.

      Verwijderen
  12. Dat is het proberen waard, lijkt mij heerlijk. groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat ziet er heerlijk uit hoor !!....fijn weekend liefs Ria 🌞🌞🌞

    BeantwoordenVerwijderen
  14. How wonderful the cake look, and what a wonderful china! I wish You a lovely weekend and a happy springtime! Hugs, Cathrine

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zo is die fantastische kwarktaart nog lekkerder. Wat een lief serviesgoed!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie foto's. Ben dol op servies (en koffie en taart natuurlijk). Mooie kaart staat er ook, die zag ik vorige week nog in de museumwinkel van De Fundatie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Jeanette, daar heb ik de kaart ook gekocht.
      Gino Severini schilderde het portret van zijn dochter.

      Verwijderen