zaterdag 17 oktober 2020

Eifeler Antikhaus Café

Op de laatste dag van ons verblijf in de Eifel bezochten we het Eifeler Antikhaus Café in Sinzenich. De combinatie van antiek en koffie/thee met taart leek me leuk om de vakantie mee af te sluiten. Het was die middag mooi weer, maar in plaats van een plekje op het terras, kozen we toch voor binnen. De binnenruimte straalde een gemütliche sfeer uit, echt als oma's huiskamer van vroeger. De eigenaresse, Agi, begroette ons allerhartelijkst. Nadat we een keuze hadden gemaakt uit het door haar zelf gebakken taartenassortiment, namen we plaats aan een van de tafels. De uitgekozen taart smaakte heerlijk. Agi kwam nog tweemaal vragen of alles naar wens was, en dat was het zeker. De mooie binnenplaats hebben we helaas gemist, ik las dat pas later in de folder, heb er zodoende ook geen foto's van.
Informatie: https://cafezuelpich.de/

8 opmerkingen:

 1. Willy, fantastisch om daar taart te eten. Smaakt dubbel zo lekker. Daar kun je wel even ronddwalen als er geen gasten zijn. Je hebt een leuke vakantie gehad, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet de taart er heerlijk uit. En in zo’n omgeving. Ik zou ook binnen gaan zitten. Jammer van de binnentuin, dat je die gemist hebt. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Willy,
  Dat kenden we beiden nog niet maar blijkt ontzettend leuk, ook voor Frühstück en andere hartelijke dingen. En grappig, ook nog naai cursus vanaf 6 oktober!
  Een ijverige bij moet het wel zijn. Zo te zien is het boven gewoon woning.
  Fijn dat jullie lekker knus binnen gingen zitten!
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. was für herrliche kuchen! dieses wirklcih nette café würde ich auch gern einmal zum sonntagskaffee aufsuchen! hier in der nähe gab es mal ähnliches, aber das hat leider inzwischen zugemacht. dort gab es die weltbeste eierlikörtorte :))!
  liebe grüße
  mano

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er gezellig uit daarbinnen, leuke plek om even uit te rusten en te genieten van een stuk gebak.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach heerlijk die gemutlichkeit, taartje ziet er ook niet te versmaden uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je komt daar ogen te kort zoveel leuks er staat en hangt.
  Adresje om te onthouden, lekkere koffie met eigen gemaakt gebak is verwennerij tijdens vakantie.

  Nou lees,hoor en zie ik dat de corona regels wat hygiëne betreft overal weer anders zijn......of worden er eigen regels op na gehouden?

  WIj verbleven kort geleden week aan de Moezel en het viel mij op dat de tafels in restaurants en lunchrooms etc. ontdaan waren van de attributen die er doorgaans op staan en liggen,zelf een mooie met tafellinnen gedekte tafel was er dit keer niet bij. Had alles te maken met corona richtlijnen volgens de bediening.
  Het zal nodig zijn maar blij werd ik niet van die grote spuitfles met desinfecteermiddel waarmee rijkelijk over tafels en stoelen (en mijn eten op tafel) gespoten werd nadat bezoeker zitplaats verlaten had,
  En een duizend dingen doekje waarmee hatseflats over tafel en stoelen geaaid wordt, zet volgens mij ook het virus niet buiten schot.

  Groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie afsluiter van de vakantie Willy.
  Heerlijke taart zo te zien:)

  Groetjes,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen