vrijdag 5 februari 2021

Waar zijn de miniatuurfoto's in de bloglijsten gebleven?

Waar zijn de miniatuurfoto's in de bloglijsten gebleven? Dat vroeg ik mij af. Ik bedoel de bloglijst die veel bloggers aan de zijkant van hun blog hebben staan. Op mijn blogs staan ze ook. Sinds de nieuwe Blogger staat er bij het ene blog wel een miniatuurfoto afgebeeld en bij het andere blog niet. Ik ben eens wat gaan uitproberen en ontdekte dat van de foto's die ik op ware grootte bij mijn berichten plaats de miniaturen in de bloglijsten verschijnen. Plaats ik de foto's groter of kleiner, dan worden ze niet als miniatuurfoto's afgebeeld. Mijn originele foto's zijn 800 x 600, maar ik plaats ze kleiner omdat ik het formaat anders te groot vind op mijn blog. Als je mijn foto's in het bericht op mijn blog aanklikt, zie je ze pas op ware grootte 800 x 600. Wil ik de foto's zichtbaar krijgen in de bloglijst dan moet ik zorgen dat de originelen kleiner zijn. Voor mijn blog is dat 640 x 480. Als ik meerdere foto's bij een bericht plaats dan hoeft alleen de eerste foto 640 x 480 te zijn, die verschijnt dan als miniatuurfoto. Bij dit bericht plaats ik foto's op ware grootte van 640 x 480.

Ik maak mijn berichten altijd op de computer, voor de mobiel weet ik het dus niet. Ik weet ook niet of mijn verhaal helemaal klopt, dus ik verneem graag de reacties. Vermeld dan hoe je je blogbericht en foto's plaatst en of er een miniatuur zichtbaar is.
  


Als je een blogbericht maakt en op de foto klikt kun je origineel aanvinken. Zorg wel dat het origineel passend is voor je blog. 

AANVULLING: 
Waarschijnlijk worden de miniatuurfoto's ook zichtbaar in de bloglijsten als je een vinkje plaatst bij Gemiddeld, maar dan is de foto in je blogbericht niet al te groot.

7 opmerkingen:

 1. Soms gebeuren er dingen bij Blogger die me verrassen, maar vaker nog maken ze me kriegelig want ik heb nog maar weinig veranderingen meegemaakt waar ik blij mee was.
  In het verleden (dat is al een poos geleden hoor) heb ik ook een poosje ruzie gehad met de miniatuurfoto's aan de zijkant van het blog. Uiteindelijk besloot ik alleen nog de lijst met blogs weer te geven en de foto's weg te laten....
  Helaas kan ik je dus niet helpen Willy, maar ik hoop dat er iemand anders is die dat wél kan. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Willy,
  Dit zou een zeer waardevolle tip kunnen zijn. Probeerde in mijn reeds bestaande post over Wenen, het te veranderen maar dát bleek niet te werken. Dus vanavond om 19:00u onze tijd, komt de nieuwe en dan weet ik het.
  Alvast bedankt voor je goeie observaties.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Mariette, de wijziging die je nu in je laatste blogbericht hebt gedaan heeft even tijd nodig om aangepast te worden in de bloglijst. Het kan zelfs enkele uren duren. Ik zie het straks wel met je nieuwe bericht.

   Verwijderen
  2. Okay Willy, heb de 1ste foto alsnog er weer boven geplaatst met test... Kijken of die inderdaad verschijnt na enkele uren. En ben reuze benieuwd naar mijn nieuwe post vanavond of morgen om 1:00u voor jullie. Dan liggen jullie hopelijk zalig te dromen!

   Verwijderen
  3. @Mariette, in mijn bloglijst inmiddels zichtbaar, dus het werkt. Fijne dag!

   Verwijderen
  4. Willy, ik zag het ja. Nogmaals heel hartelijk dank voor deze geweldige tip!

   Verwijderen
  5. A.s. zondag wijd ik er een post aan met verwijzing naar je blog! Geniale vondst Willy.

   Verwijderen