zondag 16 april 2023

Gut Altenkamp in Papenburg

In Aschendorf vlak bij Papenburg (Emsland) ligt Gut Altenkamp. Het landgoed dateert uit het begin van de 18e eeuw en was in bezit van Hermann Anton Bernhard von Velen, toenmalig drost van het Emsland. De Deense architect Peter Pictorius ontwierp het in Nederlands-Noord Duitse Barokstijl gebouwde huis en het daarbij behorende park. Sinds 1981 is het landgoed in het bezit van de gemeente. Het huis werd gerestaureerd en doet nu dienst als expositieruimte voor cultuur- en kunsthistorische tentoonstellingen en er vinden concerten plaats. Wij zijn niet binnen geweest, maar hebben in het park gewandeld. 




Plattegrond van het voormalige Lusthaus (tuinkoepel)







De hoofdingang met de familiewapens van H.A.B. von Velen en zijn echtgenote






Informatie:
https://stadt.papenburg.de/kultur-freizeit/gut-altenkamp/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Landdrost

3 opmerkingen:

  1. Hallo Willy, dat was weer een prachtige wandeling met mooie foto's. Hart. Gr. Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Willy,
    Dat was een prachtig landgoed om heerlijk te kunnen wandelen tussen de historische reuzen van bomen. Net oud genoeg om imposant te zijn en ook erg goed onderhouden.
    Pieter en ik kozen heel vaak om de gronden te bezichtigen en te bewandelen als we ergens voor bepaalde tijd waren. Nooit teleurgesteld.
    Liefs,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi park en mooi gebouw...het is leuk om in zulke plaatsen te wandelen...groeten aan jou. Fijne zondagavond en een fijne week.
    Bedankt. Viola

    BeantwoordenVerwijderen