donderdag 8 februari 2024

Tuin en Café van Haus Vortlage in Lengerich

Haus Vortlage ligt in Lengerich in het Tecklenburgerland (Duitsland). Het is een voormalige havezaat en wordt omringd door een gracht. In 1978 kwam het huis in bezit van Line Kossolapow en Anneliese Manzmann, twee hoogleraren aan de universiteit van Münster. Zij openden er een centrum voor kunsttherapie. Wij gingen op een zondagmorgen in oktober naar Haus Vortlage. We wilden wandelen in de tuin en het kunstcafé bezoeken. Het was 11.00 uur, het grote toegangshek stond op een kier, dus gingen we naar binnen. We namen eerst een kijkje bij het huis. Het is niet toegankelijk, maar op een informatiebord konden we wel zien hoe het er binnen uitziet. 
We volgden de wegwijsbordjes naar het café en kwamen onderweg nog verschillende beelden tegen. Toen we bij het café aankwamen, werd ons verteld dat er 's morgens ontbijt was (alleen reserverenen) en dat 's middags de verkoop van taart pas begon. Omdat er al meer gasten zich meldden voor koffie en taart, maakten ze een uitzondering. De taarten waren ook al gebakken voor de middag. De bediening deed er niet moeilijk over, want het stond tenslotte ook niet duidelijk aangegeven op de website en bij de ingang, Wij konden gezellig aanschuiven en bestelden koffie en taart. Voormalige watermolen bij Haus Vortlage

Informatie:
https://www.haus-vortlage.com/
https://www.haus-vortlage.com/gastronomie/  

4 opmerkingen:

 1. Nou, wat leuk. In Lengerich kom ik regelmatig. Deze keer niet vanwege omstandigheden. Anders zou ik as week weer gaan Grünkohl essen.
  Dit plekje nog niet ontdekt.
  Ik houd het in gedachten voor de toekomst.
  Gr. Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Willy,
  Jullie kozen een prachtige Oktober dag voor dit bezoek.
  Mooi die rozen van dichtbij.
  En koffie met gebak nadien is altijd een luxe beloning.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en sfeervol plekje om te verpozen en gastvrij dat jullie toch het restaurant in mochten voor koffie met gebak.
  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Willy!
  Vilket trevligt ställe, och kakorna såg riktigt goda ut.
  Hälsningar Marika

  BeantwoordenVerwijderen