woensdag 24 oktober 2012

Kinderkleding bewaren

Als je spullen wegdoet, dan kan het weleens zijn dat je daar je achteraf spijt van krijgt. Zo heb ik dat met kleding van de kinderen, vooral van de door mij gebreide truitjes, vestjes en zelfs een baby winterpakje. Sommige kledingstukken staan nog wel op een foto van toen ze het droegen, maar van een aantal niet.
 
Van mijn zoon heb ik een spijkerjasje bewaard, maat 86. Wat stond dat stoer samen met het petje. R en z'n petjes waren onafscheidelijk. Hij heeft ze jaren gedragen. Van de éne op de andere dag ging het petje af en kwam er een grote pot haargel in huis.


Van mijn dochter heb ik een Oilily truitje bewaard, maat 128,  blauw met ecru kleurige letters en figuurtjes, net een merklap. Destijds was ik er helemaal weg van en ik vind het nog steeds mooi. Zelf droeg ik een soortgelijke trui, maar deze was niet van Oilily.Deze foto is van 1993. De trui die A draagt is gebreid door een vriendin. Volgens mij was het een patroon uit de Ariadne Baby & Peuter. Je kunt zien hoe R zijn pet het liefste droeg.


Ik zal binnenkort eens in de fotoalbums zoeken naar foto's van door mij gebreide kleding.

Hebben jullie kleding bewaard van de kinderen?

42 opmerkingen:

 1. Als het goed is, ligt er bij onze dochter nog een heel klein mini overgooiertje dat ik voor haar haakte in het ziekenhuis na de bevalling. Heel lichtgroen met een randje van wit angora, zó schattig. Ik heb verder nog wel veel foto's van kleding die ik op de breimachine voor de kinders maakte. Maar alles is opgebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alleen het allereerste gebreide babyjasje en mutsje en een patchwork teenerjasje......
  Verder moet ik het ook met de foto's doen en de gedachten dat altijd de naalden tikten en de naaimachine snorde voor m'n kinders.
  Leuk onderwerp Willy, ben nieuwsgierig naar de reacties.
  Liefs Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er staan van elk van mijn twee zoons een doosje op zolder met baby kleertjes. Jaren terug nog eens door gekeken en allemaal sokjes enzo weg gegooid omdat het elastiek kraakte. En een enkel kleding stukje van toen ze iets groter waren en hadden gekregen van mijn moedertje, leuk die herinnering toch...........gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, een paar. Echt die kleertjes, die ze het liefste droegen. Zo had Marit een overgooier van de H&M met aardbeitjes erop! Zo schattig!!!
  Over de Ariadne Baby en Peuter gesproken: ik heb nog diverse exemplaren uit de 90-jaren. Wat stonden daar leuke truitjes in!! Met van die bloemetjes enzo. Nu het breien weer helemaal terug is, ben ik blij dat ik ze bewaard heb! Wellicht dat ik er in de nabije toekomst wat uit kan gaan maken, aangezien er weer een trouwerij aankomt en wie weet wat daar eventueel uit voortvloeit !! :o)!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat 'n leuk patroon die blauwe trui van moeder en kind!! Zoiets gaat nooit uit de mode,trouwens dat stoere spijker jackie en pet ook niet.

  Ja,ook ik heb op zolder een doos met baby/kinderkleding/schoentjes/laarsjes etc van de kledingstukjes met bijzondere herinnering uit die tijd.
  Een schattig wit baby jurkje met lieveheersbeestje wat onze dochter bij haar Doopsel cadeau kreeg van haar oma(mijn moeder)heb ik toen onze kleindochter gedoopt werd, gewassen,gesteven en gestreken in lijst met diepte door dikke passe-partout gedaan en dat hangt al weer jaren bij Britt op haar kamer nadat zij het van deze oma cadeau kreeg bij haar Doopsel.
  En ondanks dat onze dochter nog klein was toen mijn moeder veel te jong heel plotseling stierf en onze kleindochter haar overgrootmoeder niet gekend heeft.....worden er bij het naar bed brengen of als wij samen op haar kamer zijn, door Brit altijd wel wat woorden gewisseld en komt oma Gonny en het ingelijste dierbare jurkje en mooie herinneringen altijd wel ter spake.

  Fijne dag en lieve groeten!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van de jongste bewaarde ik een baby jasje en een vestje zelf gebreid, zij nam het mee, en haar kinderen droegen het ook.
  Ik meen dat zij het heeft bewaard. Verder gingen mijn de geborduurde lakentjes en baby spulletjes naar een nichtje, wat hals over kop moest trouwen.
  Achteraf wel wat spijt gehad, want mijn oudste dochter had ze graag gehad
  Hier thuis heb ik nog de doopjurk, die maakte ik van mijn trouwjurk vroeger.
  Al onze kinderen, en verschillende kleinkinderen hebben die aan gehad, tijdens de doopplechtigheid.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb vroeger heel wat afgebreid, voor mijn nichtjes en voor mij zelf.
  Er is niet veel van over, wel ijverig gedragen.
  Wat ikzelf nog heb is een paar kinderjurkjes die mijn moeder voor mij genaaid heeft.
  Een mooie dag!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Willy, wat een leuke dingen heb je bewaard, echt gaaf. Ik heb ook het een en ander bewaard mijn moeder breide een schattig babyjasje met mutsje zo lief dat doe ik nooit meer weg.

  groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk, kleertjes van toen.... Ja, ik heb wel het een en ander bewaard van mijn dochters; vooral zelf genaaide jurkjes en topjes. Er is zelfs nog een babypakje van Heer B en dat is dus al meer dan 70 jaar oud. Onze dochter die 2 meisjes heeft had er geen belangstelling voor, onze andere dochter wel, maar je trekt een stoere bink geen schattige meisjeskleding aan..... Jammer. Ach, ik laat alles lekker in de koffer liggen tot...????
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, ik heb van beide dochters een truitje bewaard. Van de één een truitje dat ik zelf breide, met opgemaasde palmbomen en een zonnend konijntje. Van de ander een truitje dat door een vriendin werd gebreid, met een olifantje met een slurfje dat eraan was gebreid.
  Meer bewaarde ik niet, maar dat vind ik ook niet nodig. We hebben nog altijd de foto's:-)
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier is niet veel bewaard, maar wel een lief blauw t-shirt met een A lijn en daaronder een katoenen broekje/ legging, wit blauw gestreept...een heel zomers setje. De beer van de jongste heeft dit nog heel lang gedragen :)!

  Leuk dat je dat stoere spijkerjack nog bewaard hebt! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk.
  Heb een aantal kleine babypakjes bewaard.

  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik was vroeger veel te opruimerig. Ik heb helaas niets meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hai Willy!
  Wat leuk die spulletjes. Ik heb van de kinderen een paar baby-spulletjes bewaard. En mijn dochter wil haar kinder-ochtendjas bewaren die ze van opa en oma heeft gekregen.
  Fijne dag,
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een enig idee, zelf heb ik nog een hangjurkje van mijn dochter bewaard , het lapje waar het van gemaakt is koste haast niks , maar het jurkje werd het mooiste wat ik ooit voor haar gemaakt heb. Ik kon het niet wegdoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh ja hoor, ik (heb)had veel bewaard, maar toen de kleinkinderen kwamen was alles echt volkomen uit de tijd en toen dus toch weggedaan, behalve de door mij zelf genaaide en gebreide dingen, die liggen nog steeds in een koffertje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk om te zien. Ik heb voor mijn oudste dochter enorm veel leuke kleding gemaakt. Hele mooie olily achtige jurken en een soort ot en sien jurken. Patroon stond toen in de Libelle. Helaas heb ik niks meer en ook geen foto's meer. Laatst dacht ik daar toevallig ook aan. Als ik alles nog eens kon zien wat ik ooit gemaakt heb. Kon je een grote winkel mee vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat schattig. Ik heb op zolder nog wel het eerste pakje en wat ze met het dopen hebben aangehad. Ik maakte ook veel kleding zelf, van die Trix en Rees broeken. Vooral mijn dochter roept altijd als ze fotos ziet dat ze niet snapt hoe ik haar die kleding kon aantrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een leuke foto van je kinderen! Mijn oudste droeg ook altijd een petje, en inderdaad vaak zo achterstevoren. Jongste trok het petje als baby al van zijn hoofd. Echt een kind van zijn moeder, die ook pas als de oren van het hoofd vriezen er eens over na gaat denken om een muts op te doen. En dat voor een breister.
  Ook ik heb 2 dozen staan met een paar dierbare babykleertjes en andere dingetjes. Verder ben ik van de roulatie en doorgeven, en eigenlijk gingen alle kleren naar mijn ex die nog 3 jongere zoontjes heeft.
  Oh, zoveel leuke truitjes gebreid, en jurkjes voor mijn nichtjes genaaid. Die Ariadne Baby en Peuter was altijd geweldig, ik ben bang dat ik dat bijna allemaal heb weg gedaan tijdens mijn laatste verhuizing 5 jaar geleden.
  Oilily blijft mooi.

  Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk nostalgie van maaksels!
  Zelf heb ik geen kledingstukken bewaard maar wel foto's van veel gebreide truien en jurkjes e.d.
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jazeker, ik heb een leuk winterjasje van de jongste bewaard, hij zag er zo leuk uit en van de oudste heb ik een leuk tuinbroekje bewaard die hij graag droeg. Ook de kleertjes van het dopen heb ik bewaard en de omslagdekentjes die de oma's hadden gebreid en nog een paar leuke truitjes die oma.Zo kan ik wel verder gaan want al met al, best nog wel veel ;-)
  Leuk spijkerjasje en petje!!!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuk die foto's! Alles wat ik zelf gebreid heb, heb ik wel bewaard. De genaaide kleren niet. Er is helaas een grens aan wat ons huis kan herbergen.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jazeker, maar dat is nog vrij recent aangezien Bastiaan pas 6 jaar is. Het leuke is dat mijn schoonmoeder wollen boxpakjes had bewaard van mijn man en dat Bastiaan dan weer als baby heeft aangehad en ik die dan ook weer bewaard heb... dus die zijn al meer dan 40 jaar oud ;-) Ook bewaar ik andere leuke dingen in een grote scheepskist die hij dan meekrijgt als ie het huis verlaat ooit later. Dat dat nog heel lang mag duren...

  Je truien vind ik super leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik heb ook heel veel weg gedaan. Ach als je er een ander een plezier mee kan doen fijn toch.
  Maar 2 jasjes heb ik sinds kort in mijn kamer hangen en een heel klein baby overslag hemdje zit in een doen en die dingen blijven dus als herinnering aan die tijd.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuke blog, wat een herinneringen komen er dan weer terug. Ik heb ook veel zelf gemaakt, maar ook veel weggedaan of de pop kreeg een vermaakte versie. Mijn moeder heeft de mooiste truien gebreid (natuurlijk uit de Ariadne) en een aantal zijn via neefjes en nichtjes nu weer bij mij terug. Met de bedoeling ze in iedere geval op de foto te zetten.En ergens op zolder moet nog een doos met babykleertjes staan, net als een doos gehaakte gordijntjes...maar waar? Komt vast wel weer een keer tevoorschijn;-) Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Beste Willy,

  Helaas wordt kleding maar al te vaak weggedaan. Jámmer want er zitten zoveel emoties aan verbonden. We leven nu een afgaande economie en dat brengt duidelijk de hang tot recyclen en repurposing naar boven. Dat is goed, zo had het altijd moeten zijn! De meeste kleding is niet eens afgedragen, zoals je spijkerjasje van zoonlief. Wij hebben vanuit de USA van de outlets in Florida (hier in Georgia minder) van OshKosh kinderkleding met de koffer vol meegebracht voor neefjes en nichtjes. Ik vrees dat ook geen enkel spijkerjasje of i.d. is overgebleven... We leven allemaal té vergangkelijk alsof het nooit òp raakt. Zelf kan ik met veel moeite iets wegdoen. Komt ook natuurlijk dat ik sinds mijn 15de dezelfde maat en hetzelfde gewicht heb. Ik hàng erg aan dingen, het heeft zoveel mooie herinneringen. Jij zoekt dat ook op, die nostalgie die mensen in musea gaan opzoeken en ervoor betalen en in het privé leven stoten ze rigoreus alles af...
  Heel veel liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat leuk dat je die kleding hebt bewaard.
  De foto van je kinders is zo lief.
  Ja, Ariadne had altijd van die leuke kinder truien om te breien.

  lieve groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Volgens mij heb ik nog en romperttje van mijn zoon en een lief wit jurkje van mijn dochter zal is even speuren maar kan ook zo zijn dat ze het zelf al hebben weet ik even niet meer ....oei vergeetachtig .....hi hi
  Je was leuk met je deur spreekwoorden hoor
  Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 29. nee, niks en eerlijk gezegd heb ik er ook geen spijt van dat ik ze weggedaan heb. Alles naar ofwel familie ofwel (het meeste) naar het Leger de Heils. Ik heb niet zo'n hang naar het verleden én ik zou niet weten waar ik dat allemaal had moeten laten. Ook nu bewaar ik geen kleding die ik niet meer draag.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. ja..ik heb van allevier de kinderen wat dierbare kleertjes bewaard. Leuk om jouw blog te lezen en leuke foto van je kinderen! Liefs, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 31. wat hangen er veel mooie herinneringen aan kinderkleren ...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Jazeker, ik heb ook zelfgebreide truitjes bewaard. Leuk dat jij ook nog het een en ander hebt.
  Die blauwe truien zijn prachtig. Tijdloos mooi.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Van zowel onze zoon als onze dochter een van de eerste kledingstukken en de eerste schoentjes bewaard. Als je die nu naast schoenmaat 45 zet....!
  De foto albums puilen uit van kinderen met zelfgebreide truien.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Nee ik heb niets bewaard, er waren weer neefjes en nichtjes die er wel in pasten.
  Maar in de fotoalbums daar kom ik ze wel tegen.
  Van zoonlief heel trots in zijn bmw trui (nu trotse bezitter van een oude bmw)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Leuk dat jij ook kinderkleding hebt bewaard. Ik heb dat bij mijn meiden ook gedaan. Welliswaar van toen ze wat jonger waren, maar de babypakjes zijn ook schattig :-)

  Een gezellige avond!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Alleen het doopjurkje heb ik nog, gemaakt van mijn trouwjurk. Voor onze drie kinderen heb ik heel veel genaaid, maar er waren altijd vriendinnen die het graag wilden hebben voor hun kinderen. Zo zag ik het nog voor een tweede keer, en dat was ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Schattig hoor , en zo komen alle herinneringen weer boven , dat is het mooie van iets bewaren .
  Liefs ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Leuk al die kleine kinderkleding! Heb ik ook gedaan hoor! Heb alles in een doos gedaan! Kunnen mijn meiden later meenemen.
  Ik ben erg benieuwd naar je zelf gebreide kleding!

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat een stoer stel daar op dat bankje. En... je hebt heel wat los gemaakt bij iedereen. Ja, het is jammer dat je niet meer kan bewaren! Maar je hebt nog wat dierbare dingen. Zelf heb ik geen kinderen dus op vlak heb ik niks te bewaren.Maar ik heb nog wel een Laura Ashley trui van 30 jaar oud. Die ik niet weg kan doen! Het gevoel ken ik dus wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat leuk, vooral die twee bijna identieke truien! Ik heb heel weinig kinderkleding van mezelf omdat het doorgezonden werd naar neefjes en nichtjes. Daarom heb ik van mijn eigen 4 kinderen veel bewaard, aparte stukken en alle zelfgemaakte kleding (omas, tantes etc).

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat grappig, mijn kinderen heten Erik en Lisanne.
  En ik heb al hun lievelingskleren bewaard, evenals de kleertjes waar ik zelf iets mee had. (ja, ik ben een bewaarder....)
  Ik ben nu trouwens weer bijgelezen op je heerlijke blog. Straks je andere blog nog.
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen