woensdag 18 december 2013

Het verhaal van het poppenhuis

Al weken ben ik op zoek naar een geschikt poppenhuis, niet te groot, niet te klein, het liefst goed in de verf en gemeubileerd naar mijn smaak. Ook niet geheel onbelangrijk, het moet binnen mijn budget passen. Eén keer had ik het huis van mijn dromen bijna gevonden, maar toen vond ik de afmetingen (veel) te groot. Half november stond daar, toch nog vrij onverwacht, 's avonds laat, het poppenhuis waar ik naar op zoek was te koop op internet. Er waren al veel kijkers voor mij, mijn reactie zou wel eens te laat kunnen zijn. Ik stuurde meteen een mailtje naar de verkoopster, waarin ik schreef dat ik belangstelling had, vroeg haar ook of ze zeker was van de verkoop en er geen spijt van zou krijgen.


De volgende morgen was er al een mailtje terug en na twee keer lezen was het mij duidelijk, ik kon het poppenhuis overnemen. "Laat maar weten wanneer het je schikt om het op te komen halen, dan kunnen we definitief wat afspreken". Wat was ik blij, ik kon het nauwelijks geloven. Ik zou de eigenaresse worden van dit mooie poppenhuis. In gedachten maakte ik al plannen om het verder in te richten. De boekenkasten vullen met boeken, servies op de schapjes in de keuken, linnengoed in de kast, wat plantjes op het stoepje. Leuk, leuk leuk!

De routeplanner gaf aan dat het bijna 1,5 uur rijden zou zijn om het poppenhuis op te halen. Combineren met een museumbezoekje of iets anders zou dan het voordeligst zijn. Toen ik uiteindelijk een en ander gepland had mailde ik de verkoopster terug. Ik schreef dat ik erg blij was dat ik de tweede eigenaresse zou worden van haar poppenhuis.

Even later kreeg ik een mailtje terug dat ze het heel spijtig vond, maar dat ze net voordat ze mijn mailtje had gekregen definitief de verkoop van het poppenhuis had afgehandeld met iemand anders. Ik was teleurgesteld en even van slag. Had ik maar meteen gereageerd en niet zitten dubben over hoe laat we daar konden zijn om het af te halen. Ik ben niet boos op haar, ze vond het zelf ook uiterst vervelend, maar ik verwachtte dat ik de enige was aan wie ze het poppenhuis had toegezegd. Het kopen van een poppenhuis zit toch iets anders in elkaar dan het kopen van een echt huis. De deur van dit poppenhuis blijft voor mij gesloten.


De foto's mag ik hier als troost plaatsen, zo kan ik toch af en toe even binnenkijken in dit prachtige poppenhuis. Natuurlijk wens ik de nieuwe eigenaresse heel veel plezier met dit poppenhuis. Gelukkig is er voldoende aanbod op de poppenhuizenmarkt en gaat mijn zoektocht gewoon verder.Dit verhaal stond al sinds november in concept, inmiddels is er meer dan een maand verstreken en heeft het verhaal vorige week een happy end gekregen. Dit is mijn poppenhuis en ik ben er blij mee! Het werd leeg opgeleverd, dus ik kan het helemaal naar eigen smaak inrichten.


Ik was maandag helemaal verrast toen ik bij lieve blogvriendin Dees haar Poppenhuisverhaal las. Nu zijn we allebei plannen aan het maken voor onze poppenhuizen. 

40 opmerkingen:

 1. Ow wat jammer, en ow wat leuk!! Veel plezier..:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is heel jammer,.. Het is een erg leuk poppenhuis!! Hier is manlief bezig om een aanrecht te maken,..
  Ini mini natuurlijk,..
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was wel een heel mooi poppenhuis...jammer hoor. Veel succes met de andere.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig poppenhuis heb je nu! Mooi versierde dakranden!
  Fijne inrichtings uurtjes
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch is het niet netjes als het was toegezegd aan jou, maar je hebt toch altijd mensen die zich niet aan afspraken houden.
  IK HAAT DIT, ze kon toch begrijpen dat je de reis moest plannen. Gelukkig heb je er toch een kunnen bemachtigen, veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het had naar mijn gevoel anders moeten lopen, de verkoopster had die andere persoon ook achter de hand kunnen houden voor het geval jij toch nog zou afhaken. Ik begrijp je teleurstelling heel goed. Gelukkig heb je nu toch een heel mooi poppenhuis in je bezit gekregen.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat jammer, maar deze is ook heel mooi en kun je helemaal zelf inrichten.
  Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat het zo moest gaan maar nu heb je ook een heel mooi poppenhuis wat je helemaal naar je eigen smaak kan inrichten, misschien is dit nog wel leuker.
  groetjes van Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan me indenken dat je zeer teleurgesteld was. Ik zou ook zo'n onderbuik gevoel krijgen van waar heb ik dit aan te danken. Gelukkig kwam er een ander huisje op je pad. Mijn wens is ook ooit nog eens een poppenhuis te maken in een grote linnenkast. Dromen mag je toch altijd. Jij veel plezier gewenst met je nieuwe aanwinst

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Daarom heb ik een beetje een hekel aan het kopen via internet van 2e handsspullen, mensen gaan soms zo raar met elkaar om. Gelukkig heb je nu een droomhuis gevonden wat je helemaal naar eigen smaak/wens kan gaan inrichten. Heel veel plezier hiermee !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zijn beide huizen mooi zeg!! Zelf lijkt me het leuker dat je het nu helemaal zelf in kan richten. Is wel meer werk maar het kan wel helemaal naar jou eigen smaak. Bij huis nummer één zou ik gaan spelen. Mag toch wel als je 50 bent of gaan ze dan rare dingen denken? Heel veel succes met het inrichten van jou tweede huis. Ben je wel een poosje zoet mee.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach wat jammer dat het met de eerste niet lukte en gelukkig dat je nu een andere hebt gevonden. Het ziet er erg leuk uit Willy.
  Heel veel knutselplezier met de inrichting.

  ps.heb je mijn pphblog Tres Petit Blanc al eens gezien? De link staat rechts op mijn patchblog. Misschien doe je leuke ideetjes op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Heleni, ja hoor, ik ken je mooie poppenhuisblog. Tijdens mijn speurtocht kwam ik er ook regelmatig op terecht.

   Verwijderen
 13. Hallo,
  Het was een prachtig poppenhuis, maar helaas.
  De nieuwe is ook prachtig en nu kun je zelf op zoek gaan naar meubeltjes, dat is ook leuk, denk ik.
  Weer een nieuwe hobby.
  Misschien een beetje Zweeds?
  Heel veel plezier er mee.
  Groetjes, Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik smelt helemaal voor poppenhuizen. Jammer dat het niet doorging en fijn dat je toch nog 1 hebt gevonden. Veel plezier er mee.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zulke dingen kunnen gebeuren bij internet verkopen..... niet erg netjes van de verkoopster van je eerste huis. Gelukkig voor jou heb je nu een huis dat je helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Dan is het helemaal van jou. Je gaat er vast wel over bloggen. Veel plezier met je nieuwe hobby.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. .Jammer dat het niet doorging en fijn dat je toch nog 1 hebt gevonden. Veel plezier, Willy!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De laatste is in een mooie kleur blauw. En zelf inrichten is ook veel leuker. En een geweldig balkon.

  Veel plezier met je mooie huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @José, de kleur komt op de foto niet helemaal goed over, het is beige-grijs.

   Verwijderen
 18. Kijk al uit naar je foto's van binnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind het helemaal GEWELDIG!!! En door DEES en JOU heb ik ook zin om met m'n poppenhuis te beginnen,...
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtig poppen huis, daar kan je heel wat uurtjes zoet mee spelen
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Toch een rare aktie van die eerste mevrouw, neit netjes hoor. Maar het was niet voor je bedoeld zullen we maar zeggen. Veel plezier met je huis inrichten, hou je ons op de hoogte?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat jammer van het eerste huis Willy, maar dit is ook een snoepje, en je kunt het inderdaad , samen met Dees, helemaal inrichten . Wat een leuk idee..
  Liefs
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nou, wat een mooie wending van het verhaal. Heb je toch een prachtig poppenhuis gekregen.
  Leuk om samen met vriendin te werken aan de inrichting van jullie huizen.
  Heel veel plezier!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind ze allebei heel mooi en misschien is zelf inrichten nog wel leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Fijn dat je na de teleurstelling van het eerste poppenhuis, nu toch in bezit bent gekomen van een schitterend huis. Dat je ook nog naar je eigen smaak kunt inrichten. Ik kijk al uit naar je foto's en verhalen over het inrichten van het huis.
  Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oh Willy wat een rijk bezit, hou je ons regelmatig op de hoogte hoe je het gaat inrichten , dat is aan jou wel toevertrouwd.
  Liefs en heel veel plezier met deze mooie aanwinst.
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Beste Willy,
  Ja, daarin kan ik je gevoelens heel goed natrekken... niet erg elegant om iemand iets toe te zeggen en dan weer abrupt alles terugdraaien. Het was een heel bijzonder poppenhuis. Maar je hebt een goeie troostprijs en dat met nog iemand die er net zo gek mee is. Sukses!
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat jammer dat de eerste niet doorging. Ik zou ook aangenomen hebben dat ik de eerste was als er zo werd gereageerd maar zo zie je maar weer. Maar het poppenhuis wat je wel hebt gekocht is een schatje. Helemaal geweldig veel plezier met inrichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een verhaal maar gelukkig kun je nu zelf met een eigen poppenhuis aan de gang. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat jammer van het huis, hij is inderdaad erg mooi om verlieft op te worden. Jou huis is/word ook vast te gek, gezellig dat je iemand hebt gevonden die de zelfde passie deelt. veel plezier samen. Lieve Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Natuurlijk was het niet netjes van die mevrouw maar ik denk dat je wel veel meer plezier hebt met deze. Helemaal zelf inrichten is toch eigenlijk de bedoeling als je er aan begint. Kan me nu al verheugen op al de vorderingen die je maakt.
  Kram
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een prachtig huis! Ik ben benieuwd hoe de inrichting wordt? groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 33. wat een mooie huis heb je gekocht Willy en ja het inrichten is zo leuk om te doen alles zelf maken dat kan jij best. veel succes ermee . volgend jaar komt ook mijn ph eindelijk in de kamer te staan . naar bijna zes jaar!
  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Dat is wel een beetje vreemd gegaan met dat eerste poppenhuis! Maar je heb nu ook een prachtig huis dat je helemaal zelf kunt inrichten.
  Wat een indrukwekkend verhaal over het poppenhuis van het Joodse meisje. Zo komt iemand wel heel indringend over.
  En... ik doe 3 blogjes in een... voor jou ook een mooi kerstfeest en een gezond 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Toch nog een goed einde! Heel veel plezier met het inrichten! Het is een prachtig huis!!!
  groetjes, Elsina

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Fijn dat het na de eerste (grote) teleurstelling toch nog goed is afgelopen. Misschien ook wel zo leuk om het huis helemaal zelf in te kunnen richten. Veel plezier daarmee!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Willy ik lees nu pas je poppenhuis perikelen. Ik kan me voorstellen dat je erg teleurgesteld was. Gelukkig is het helemaal goed gekomen. Ik ben heel benieuwd hoe je je poppenhuis gaat inrichten. Lijkt me erg leuk om te doen. Veel plezier ermee. Lieve groetjes van Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. wat een leuk maar ook wat droef verhaal en wat een prachtige poppenhuizen!

  BeantwoordenVerwijderen